Topiknyitó: saru 2006. 10. 16. 22:55

az olaszliszkai eset  

a pár évvel korábbi fejér megyei eset után, most ismét meglincseltek a cigányok egy embert, ráadásul két gyermekének szeme láttára
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:51
Előzmény: #258  Törölt felhasználó
#260
"jól megaszondja nekik egy pisztollyal + néhány belevaló meg az ilyen büdös cigányokba való tölténnyel..."
TTT. És akkor miben különbözne attól, aki a családtagja ellen tette ugyanezt?
Ja, hogy ő csak visszagyilkolt... Az más. Azt lehet, mi? Komolyan megáll az eszem, hogy itt ilyen mentalitás megy.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:48
Előzmény: #257  Törölt felhasználó
#259
A saját gyereküket is csak cigányok dugják meg ugye?
link

Meddő a vita amúgy. Cigányok és nem cigányok között is van élete végéig leültetendő soha meg nem javulandó bűnöző ember. Valószínűleg a cigányok között magasabb az aránya. És ennek is oka van, ezeket próbáltuk felkutatni az értelmesebb hozzászólókkal. Mert ennek van értelme. Meg, hogy ezen hogyan lehet változtatni. Annak, hogy "minden cigányra sósavat, dózert, gázkamrát, stb.". Annak nincs. Ráadásul azzal csak egyenlővé tesszük magunkat azzal, amit olyan fennhangon elítélünk éppen.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:43
Előzmény: #254  Törölt felhasználó
#258
nem igazol semmit, de ugy gondolom, ha ez átcsap személyes érintettségbe akkor nem itt irogat és felháborodik, hanem pontosan az itt is többször leírt rendőri tehetetlenség stb. miatt a saját kezébe veszi a dolgot és jól megaszondja nekik egy pisztollyal + néhány belevaló meg az ilyen büdös cigányokba való tölténnyel...ha véletlenül elítélik őket akkor szaladgálnak majd brüsszelbe rasszízmust kiáltva....

Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:42
#257
Lehet itt okoskodni,hogy hogyan kellene a cigányokatbeilleszteni a társadalomba, de ne reménykedjetek, soha nem fognak beilleszkedni. Kb. olyan lenne mintha egy oroszlánt próbálnál meg arra rávenni, hogy ezentúl egyen kukoricát. Ők ezt a mentalitást tanultáköregapjuktól, apjuktól ezt fogják továbbadni fiaiknak, unokáiknak. A cigányság százalékos arány folyamatosan nő az országban, meredeken felfelé menő trendje van( ha lehetne venni erre egy call opciót, biztos lenne a siker ) és jelenleg nincs ami megállítaná. Főleg ha a kormányok a becsületesen dolgozó embereket (vannak köztük cigányok is csak sajnos kevesen) agyonvágja, és ezt a szubkultúrát támogatja az adófizetők pénzéből segélyre (nem oktatásra meg integrálódásra). Felgyújtottak egy 19 éves lányt és az elkövetőnek véletlenül barna a bőre. De nem baj a magyarok is csinálnak ilyeneket, csak én még nem hallottam róla. Ennyi.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:33
Előzmény: #252  Törölt felhasználó
#256
Laca, már hogyne fordulhatott volna elő, vagy te is azt állítod, hogy soha nem ölt meg fehér fehéret?
pampa 2006. 10. 19. 19:32
Előzmény: #253  Törölt felhasználó
#255
Csak egy adalék az egészhez.
Volt egy esetem a kisebbséggel,és a megoldáshoz rendőrt kellett hívni. Ki is jöttek végezték a dolgukat,és ott előttük majdnem megvertek,pedig mind nő volt.
Ők voltak a bűnösök,és majdnem én lettem az áldozat......
Természetesen a jegyzőkönyvbe ez a rész nem került bele, ahogy mondotta a rendőr a statisztika miatt...
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:32
Előzmény: #253  Törölt felhasználó
#254
"ismételten kérdem nem teljesen ártatlanul, ha valakinek a családjában történik ..."
Mit akarsz ezzel igazolni, nem értem? Nyilván kurva dühös vagyok és az enyhe kifejezés. De leginkább teljesen kiborulok... De nem értem a kérdést továbbra se, mit igazol ez?
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:22
Előzmény: #250  Törölt felhasználó
#253
de volt van és lesz is csak nem kap ilyen nyilvánosságot, továbbá talán ismétlem talán nem ilyen módon, hogy előbb anyonverek valakit aztán kérdezek, bár ilyen is előfordult már gondolm, ahogy a koncentrációs tábor sem hitleri agyszülemény volt ugye.

Nem keverem össze én a topic olvasása után írtam le amit nagyon sokan összemostak, egyén és állam felelősségét.

nem szerettem volna senkit ezzel a minősítéssel vérig sérteni, de ha valaki kicsit is odafigyelve végigolvassa, akkor ismét elővillan néhány okos írás ami ill aki ezt is megideologizálja. de ismételten kérdem nem teljesen ártatlanul, ha valakinek a családjában történik és mondjuk ne adja Isten ezt teszik mondjuk a feleségével és két gyerek ezt végignézi....akkor is ennyi okos ideológia született volna vagy csak néhány pisztolylövés????

Igazad van ebben az esetben semmivel, de volt nem egy eset, amikor már igen.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 19:15
Előzmény: #250  Törölt felhasználó
#252
penznyelo! továbbra sem mellékes hogy roma, mert máskülönben ez
NEM FORDULHATOTT VOLNA ELŐ!!!!!!!!
pampa 2006. 10. 19. 18:59
Előzmény: #250  Törölt felhasználó
#251
Ennek a problémának nincs megoldása,mert csak mi " fehérek" akarjuk megoldani. ezt pedig csak közösen lehet, de ehhez nem társ a kisebbség.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 18:55
Előzmény: #248  Törölt felhasználó
#250
2. "miért nem történik meg ez a szitu fehér-fehér között..."
Mert ugye sose volt olyan hogy fehér fehéret ölt volna, ugye?
1. a.) A történtekért az elkövetőek a felelőssek, nem az állam. Senki sem vitatja. Ebben a topicban két dologról van szó, csak a kettőt sokan összekeverik, ahogy te is tetted. A konkrét eset egy nagyon durva bűncselekmény, ahol bár tényszerű, de mellékes, hogy az egyik szereplő roma (ha az áldozat lenne az, se lenne etnikai kérdés, mint ahogy arról sem beszélhetünk, hogy a barnaszeműek megöltek egy zöldszeműt, mert gyűlölik a zöldszeműeket stb.). A másik pedig a romakérdés. A roma kérdésről pedig azért fejtették ki páran a véleményüket, mert arról próbáltak beszélgetni, hogy vajon a nagyobb arányú roma bűnözésnek mi lehet az oka, illetve hogyan és mivel lehet ezen a helyzeten javítani.
b.) "az itt okosat írók...". Minősítgethetsz nyugodtan... De te pl. segítetted bármivel is az áldozat családját?
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 18:23
Előzmény: #248  Törölt felhasználó
#249
Tripla zárójelben mondom csak (miután kifejtettem már az nemtetszésemet a kollektív büntetés és az előítéletek témakörében), hogy ha nem ítélnék el azt, aki az apámat / testvéremet / gyermekemet ilyen súlyosan bántalmazná, szereznék valahonnan fegyvert.
Ez valószínűleg akkor is fennállna, ha mondjuk kapna 2 évet. 2 év múlva tudnám a dolgom. Persze ezt csak elméletileg írom, a családom nekem is szent és sérthetetlen, értük mindent megtennék.
Nem szép dolog, de így érzem.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 18:07
Előzmény: #247  Törölt felhasználó
#248
nagyon okos hozzászólások generálódtak ismét elmentünk az egyének felelősségétől az állam felé, por és kontra érvek hangottak el.
Két kérdésem lenne a nagyérdeműhöz,
1. Akkor is mindenki az állam szerepét feszegetné, ha valkinek az itt okosat írók közül ugyanez ugyanígy a családtagjával történt volna?
2. Ha annyira boncolgatjuk az állam felelősségét akkor és a rasszizmust, miért nem történik meg ez a szitu fehér-fehér között ill. fehér ver agyon cigányt?

Köszönöm
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:58
#247
Véleményem szerint ezt a problémát csak lassan lehet megoldani (integrálással, oktatással, stb...), és nem drasztikusan, már ha demokratikus megoldás is szóba jöhet, bár itt sokaknál az kizárt. Másfelől a törvények szigorú betartása, és szigorú törvények meghozása lenne a megoldás másik része. A kommunizmusban csak az utóbbi, most csak az előbbi megoldás dívik, pedig a kettőt integrálni kellene.

Sajnos az állam nem képes megvédeni a polgárait, és nem képes betartatni a törvényeket, és ez ugyanúgy igaz a roma bűnözésre (pl. a mostani eset), mint az utcai zavargásokra. Engem mindkett nagy félelemmel, és aggodalommal töltött el. Ezeknek a dolgoknak nem szabadna megtörténni az EU-ban. Mintahogy nem szabadna a bírók, újságírók elleni, illetve romák elleni fenyegetéseknek sem megtörténnie. Ezek is mélységesen felháborítanak. Ősközösségi állapotok uralkodnak, egy szűk réteg körében, mely az egész társadalmat megrettenti. A megoldás a nagyon erős állam, azokon a területeken, ahol ez szükséges (igazságszolgálatás pl.), ahol pedig nem, ott a nagyon gyenge állam. Az államnak azzal kellene foglalkoznia, ami a dolga, nem pedig mással.

Amíg az állam polgárai nem a hatóságokban bíznak, mert nem bízhatnak benne, amíg nincs meg a kellő morál, és a demokratikus elkötelezettség az ügyek intézése iránt, addig semmi jóra nem számíthatunk. Amíg az emberek fejében nem lesz rend, az országban sem lesz az. Amíg a kisebbségek kiirtása tűnik egyeseknek a legjobb megoldásnak, nem lesz rend ebben az országban, és persze nem is érdemeljük meg...
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:53
Előzmény: #244  saru
#246
Saru, ezen mit elmélkedtek annyit?
Olyan brutális, kegyetlen gyilkosoknál, mint akik az ártatlan tanárt megölték, a legkevesebb, hogy by the way még sz@rnak is a gyerekre. Aki ez előbbit megteszi, annál ez már csak apróság, semmi meglepő nincsen benne.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:51
Előzmény: #243  Törölt felhasználó
#245
"az a baj, hogy eddig csak kontraproduktív kormányzati intézkedések születtek"
És ezek ráadásul még többe is kerülnek...
saru 2006. 10. 19. 16:50
Előzmény: #241  Törölt felhasználó
#244
Engem is napok óta az foglalkoztat, hogy a gyerekeiket annyira szerető cigányok miért nem keresték a gyereket, hogy hol van és mi van vele?, hanem mindenekelőtt agyonvertek egy embert !

A kereskedő Jónásjózsef is itt előadta, hogy ő is legelőször megütötte volna a gépkocsivezetőt . . .

Hogy is van ez?, akkor kutyából mégsem lesz szalonna?

Azt sem hallani sehol, hogy a cigányság mikor és hogyan fogja a lámpásait kinevelni, akik majdan megoldják a hasonló problémákat, együttműködve a többségi társadalommal !

Az is tény, hogy a mindenkori hatalom sem tett szinte semmit a rendezés érdekében !

Mindenestre nehogy az ügyben jószándékúan véleménytformálók legyenek felelősek az ügyért, - ideértve a fórumon megnyilatkozókat is !

Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:47
Előzmény: #237  Törölt felhasználó
#243
Laca_five: azt írtam: "pozitív diszkrimináció a TANULÁSBAN"! Nem általánosságban mindenhol. És ezen is csak azt értem, hogy legyenek "fix" roma-helyek a szakközépiskolákban, főiskolákon, egyetemeken, ahová akár kicsivel alacsonyabb pontszámmal is be lehessen kerülni. Egyedül az oktatás az - a munkalehetőség megszervetése és a segélyrendszer megszüntetése mellett - ami a szocializációt segítheti. Roma értelmiség, roma médiaszereplők, roma szociológusok, roma rendőrök kinevelése.

Menne ez, hogyne menne. De segítség (nem anyagi, hanem motivációs) nélkül nem megy. S az a baj, hogy eddig csak kontraproduktív kormányzati intézkedések születtek.
Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:32
Előzmény: #241  Törölt felhasználó
#242
sajnos erre is van egy válasz ebben a cikkben: link
"Gettósodás
A faluban begyűjtött információk szerint Olaszliszkán egyfajta gettósodás indult el, a cigányok zöme egy helyen lakik. Egy falubeli azt mondta, 2000-ben az árvízkor a lakosok többségét elköltöztették, a romák viszont az alvégen maradtak. "A gyerekeknek nincs játszóterük, mivel csak EU-szabvány szerint lehetne ilyet létesíteni, de arra viszont nincs elég pénz, így a gyereket az utcán játszanak. "

Törölt felhasználó 2006. 10. 19. 16:11
#241
Még egy kérdés felmerül bennem. Mennyire szereti a gyerekét az aki felelőtlenül engedi az utcán szaladgálni a gyerekeit? Otthon verte a lompost az egész bagázs, de annyi ész sehol nem volt hogy a gyerekeket ne engedjék kint szaladgálni az úton. Persze, mert ha foglalkoznának velük akkor esetleg még a végén beilleszkedhetnének "párásztok" vagy a "mágyárok" közé akár. (Ahonnan származom ott a cigányok szájából a legnagyobb sértés az volt hogy a hülye parasztok akik csak dolgoznak...)

Annyi szeretet meg volt bennük hogy előbb agyonvernek valakit és csak utána nézik meg hogy mi történt a gyerekkel. Mi van ha súlyosabb a baja a kislánynak, lehet hogy orvost kellett volna hívni hozzá, hátha még segíteni lehet rajta.

Topik gazda

saru
4 3 1

aktív fórumozók