Topikgazda: 2007. 08. 17. 09:53

MOLly tulajok topikja  

Hi!

Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.

Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Robinka80 vasárnap, 20:16
Az oroszok nyilván nem akarják eladni, ezt eddig is lehetett tudni. Én is kételkedem abban, hogy létrejön az üzlet. 
Ugyanakkor attól mert néhány felületen megjelenik pár cikk arról, hogy meg nem nevezett forrásokra hivatkozva ez meg az van, számomra nem mérvadó. 
Másrészről az, hogy az üzlet meghíusulásáról írnak valahol nyomás arra vonatkozóan, hogy minél hamarabb nyélbe üssék az ügyletet. Hiszen ezek a cikkek az amcsikig is eljutnak és a gondolat is, hogy mi van ha az oroszok csak az időt húzzák?
Úgy gondolom, hogy még idén kiderül mi lesz.
HattoriHanzo
HattoriHanzo vasárnap, 18:06
Előzmény: #410577  HattoriHanzo
„Az oroszoknak nyilvánvalóan az felel meg, hogy jelenleg ne egyezzenek meg a magyarokkal, mert a NIS-t fel akarják használni az esetleges új szerbiai hatalommal való tárgyalások során, és arra akarják eszközként használni, hogy Szerbia ne vezessen be szankciókat Oroszország ellen, vagy hogy a markukban tartsák Szerbiát. Orosz részről a kalkuláció meglehetősen egyértelmű” – mutat rá Jovanović.Szerinte a szerb hatóságoknak is megvan a maguk számítása, hogy miért felel meg nekik ez a helyzet, hiszen a tapasztalatok azt mutatják: amikor válság van, az mindig Vučić, illetve a Szerb Haladó Párt (SNS) malmára hajtja a vizet.„Ez lehetővé teszi számára, hogy úgy tüntesse fel magát, mint az egyetlen olyan szereplő, aki meg tudja védeni Szerbiát, aki képes beszélni az oroszokkal, és aki jóban van Putyinnal…” – mondja Jovanović.A legrosszabb forgatókönyv az, ha az amerikai szankciók hatályba lépnek, és a NIS egy ideig nem tud működni, de Jovanović szerint ez sem jelentene katasztrófát, mert láthattuk, hogy a vállalat képes kibírni legalább két hónapos leállást is. Azt sem tartja nagy kockázatnak, hogy Szerbia hosszabb időre kőolaj és földgáz nélkül maradna.„Bárki is kerül hatalomra a választások után, nem látom valószínűnek, hogy szembehelyezkednének Oroszországgal, sem azt, hogy Oroszország megakadályozhatná ennek a problémának a hosszabb távú rendezését” – értékeli Jovanović.A helyzet legjobb megoldása az államosítás lenne – hangsúlyozza Jovanović, hozzátéve, hogy ez az opció már a kezdetektől fogva terítéken volt.Arra a kérdésre, hogy Szerbia ebben az esetben is ugyanazon az áron kapná-e a gázt, azt válaszolta: nem látja okát, miért ne kapná.
HattoriHanzo
HattoriHanzo vasárnap, 17:55
Most már rákerestem a hirre: 3 forrásból ezt irják.
MOL-csoport: Folytatódnak a tárgyalások a Szerbiai ...
— „Gyakorlatilag kudarcba fulladtak” a Szerbiai Kőolajipari Vállalat (NIS) eladásáról folytatott tárgyalások a magyar MOL és a Gazprom között, értesült a Forbes Szerbia. Bár Dubravka Đedović Handanović ügyvezető energiaügyi miniszter azt mondta, hogy folytatódnak a két vállalat közötti tárgyalások, a Forbes Srbija újságírói más információkhoz jutottak.
Mongi vasárnap, 17:04
Előzmény: #410573  Mongi
Szerbek* autókorrekt🥴
Mongi vasárnap, 17:04
Előzmény: #410572  HattoriHanzo
Én biztos vagyok benne, hogy nem adják el. Csak trollkodnak az amcsikkal... A szervek az oroszok csatlósai. Vucic csak egy stróman.
HattoriHanzo
HattoriHanzo vasárnap, 16:32
Sziasztok, mennyire lehet komolyen venni ezt a hirt? Fake news?
MOL-NIS: az oroszok állítólag már nem akarják eladni  
A MOL-NIS-üzlete újabb haladékot kapott Washingtontól, de egy szerb forrás szerint a Gazprom már nem akarja eladni részesedését.

tschi- vasárnap, 14:22
Előzmény: #410558  nemoland
Egyébként a horvátok fordultak előszőr felperesként választottbírósághoz még 2014-ben. Minden további ügy annak az eljárásnak a következménye. Az EUB döntése a választottbírósági eljárások korlátozásáról 2021-es, előtte már évek óta zajlottak a pereskedések. 2021-ben adta oda a részvényeit a Magyar Állam, 1 db aranyrészvénye maradt, ami stratégiai kérdésekben vétójogot biztosít, de döntés meghozatalához nem elég. Emellett 1995 óta egy részvényes sem gyakorolhat a szavazati jogok 10%-ánál többet. 
Véleményem szerint tényleges ellenőrzésről így nem beszélhetünk, mert stratégiai kérdésekben önállóan nem tud a Magyar Állam dönteni.
Amúgy szerintem szégyenletes, hogy a Bizottság így próbál falazni a horvátoknak, miután gyakorlatilag minden fórumon elvesztették a pereket.
oldrider szombat, 18:05
Előzmény: #410563  harding
Mindíg csak az adott, aktuális hosszabbítás jár le. Arra nincsen törvény, hogy meddig, hányszor hosszabbíthatnak. 
Mongi szombat, 15:26
Előzmény: #410564  Szami
Arra gondoltam, hogy a saját tőke/külső tőke(hitel,kötvény stb) aránya...
Nem saját pénzből ruház be, mindaddig amíg a külső tőke olcsóbb, mint a saját tőke...
Spiller szombat, 14:52
Előzmény: #410566  Spiller
Tereh
Spiller szombat, 14:52
Előzmény: #410559  Unforgiven73
Nézni is Teréz :D
Spiller szombat, 14:51
Előzmény: #410550  luki72
Szami szombat, 14:34
Előzmény: #410557  Mongi

Mongi! Igazad van(: Vacak a helyesírásom, és a látásom is. Másról nem is beszélve. 
De azért egy negyedévente fizetendő oszti sztem jót tenne az árfolyamnak. Ezt valaki felvethetné legközelebb a közgyűlésen. Nem lenne példa nélküli...
harding
harding szombat, 14:30
Előzmény: #410555  Szami
A NIS igen jó pozició lenne egy államközi sakkjátszmához, amiben Paks2, az OTP orosz leánya, és az orosz energiabeszerzések is benne vannak. A NIS-t a háboró után biztosan szívesen visszavennék szerintem az oroszok... persze ezért is megy nehezen most a NIS elengedése is. De szerintem hamarosan minden hosszabbítás lejár, és nincs kecmec, pontot kell tenni az eladás végére, mert ha leáll Pancsova, akkor lehet Vucsicsnak is meszeltek.
Wings
Wings szombat, 14:19
Előzmény: #410561  Wings
ugyanis a nisnek szüksége van az olajra-pláne a finomitásra.jön északon a háború
Wings
Wings szombat, 14:18
Előzmény: #410560  csendben
Én ugy értesűltem a putyintól eladja.

friss hírek További hírek