Ezzel az érveléssel több probléma is van. Ez nem egy nyílt ajánlattételi szakasz, ahol tart a folyamat. A MOL az egyetlen vevő, akit mi den érintett fél elfogadott, és kötelező érvényű ajánlattételre került sor. Az OFAC csak erre hosszabította meg a szankciók felfüggesztését. Tehát, lehet lobogtatni azt a hirtelen előkerült másik ajánlattevőt, csak komolytalan. Az az ajánlattétel a MOL-t semmire sem kényszeríti. Kényszerhelyzetben a szerbek és az oroszok vannak.
Nézzük a számokat... Azok nem hazudnak. A MOL-csoport hivatalosan nem hozta nyilvánosságra az összeget, de Aleksandar Vučić szerb elnök nyilatkozatai alapján az ajánlat 900 millió és 1 milliárd euró Versenytárs megjelenése: Egy rejtélyes szerb vállalat (Senator Treasury) nemrégiben 2 milliárd eurós ajánlatot tett, ami a MOL által kínált összeg duplája. RE: Ezek szerint az "árat" akarja felhajtani a "versenytárs", vagyis nem a MOL van "mögötte", inkább az "eladók" vagy a szerbek. Amerikai határidő: Az amerikai szankciós hatóság (OFAC) május 22-ig adott haladékot a tranzakció lezárására, így a feleknek sürgősen meg kell egyezniük a végleges vételárról. A MOL-csoport felvásárlási szándéka elsősorban a stratégiai jelentőségű Pancsovai finomítóra irányul: Pancsovai olajfinomító (Rafinerija nafte Pančevo): Ez a vállalat és Szerbia első számú, modern és jelenleg is aktív finomítója. Éves feldolgozási kapacitása körülbelül 4,8 millió tonna kőolaj. Itt állítják elő a legfontosabb üzemanyagokat (benzin, dízel, repülőgép-üzemanyag) az európai szabványoknak megfelelően. Ha minden így marad, a "versenytárs" nem lép vissza vagy a MOL ad egy 2millárd EUR ajánlatnál "jobbat", akkor NEM lesz NIS akvizíció. Vagy csak 2x es áron.
Nem tudom mennyire megnyugtató hogy napi minimumon szállt ki valaki 1.3Milliárd értékben . Remélem nem "bennfentes" eladó volt... Volt már ilyen idén amikor elzárták az oroszok a Barátságot...
Értem én, de attól még vicces hogy 50pvel később leöntik napi minre. (Még úgy is hogy longon vagyok xd) Szerintem kb semmi jelentősége annak a jövőre vonatkozóan hogy adják vagy veszik e az intézmények decemberben is nem egy nap 2 3 mrdos napvégi kötésekkel verték le. Legalábbis én nem láttam összefüggést az ilyen nagy kötések és az árfolyamok között. Sőt sokszor ellentétes volt xd. A nisel kapcsolatos hireket várom most anélkül szerintem 4250 alatt marad. Bár én ráérek csak ne tolják megint ki a határidőt.
338260 db-al kötötték le záróban, mégis 4100 felett maradt. Azért ez elgondolkodtató. A napi forgalom 890e db volt. Egésznap próbálták lekötögetni, de nem bírták lejebb vinni a korábbi napi min. alá.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.