Gyengének az adózott eredmény sort gondolom. Mert az osztit mégiscsak ebből fizetik, nem az ebitda-ból. Választasi nyomáson azt értem, hogy a kormány mindent megtesz, hogy pénz legyen az embereknél, hogy jól érezzék magukat, hangulat javítás. A mol meg szeret összhangban lenni ezekkel. 275-285 szvsz.
Megint az az átkozott fanatizmusod... Igen, hogy hol vettem, az az én döntésem volt. Képzeld, vettem 3006 ft-on, és vettem olcsóbban is. De amit eddig írtam: Nincs másik blue, amelyik mára ne érne sokkal többet. Mondjuk a dupláját. 6000 ft-nál kurvára mindegy, hogy 2600-on vettem, vagy 3000 ft-on. Erre írtam, hogy ez kurvára alulteljesítő a többihez képes. Nézd vissza ricsit, otp-t, telót. Hol voltak 1-2-3 éve, és hol vannak most? A MOL ugyanott! 3 év teljesítménye a kb br 1000 ft osztalék. Ha ezt hozzáadod, akkor is hátulkullogó! Értem, hogy az én döntésem, hogy hol veszek, mint ahogy az is, hogy MOL-ban ülök. Nem is ezzel van a probléma. Arról megy a beszélgetés, hogy szerintem ez egy szar részvény, mert kurvára alul teljesít. Szerinted meg a csúcs, mert képes egy nap 4 ft-ot emelkedni.
2022-23-24 -es évek infláció összege , csak a KSH kozmetikázott kimutatását tekintve is bőven 30% felett van, de pontosan tudjuk, hogy ennél sokkal magasabb az érték egyes szektorokban. Három év osztalékából kettőt már tudunk ami kb. 22-23% összesen emlékeim szerint.Hernádinak nagyon bele kellene húznia, hogy legalább pariban legyen az osztalékpolitika az elmúlt évek inflájával. Emlékeztetnék mindenkit arra, hogy Hernádi pár éve tett bejelentése -miszerint 150 Ft osztalékot tekinti alap kifizetendőnek minden évben - az e feletti érték pedig a cég éves eredményének függvényében extra osztaléknak tekintendő,fizetendő!!! Magas kézpénzállomány okán beleférne 250 Ft sőt kicsit magasabb osztalék is, de mivel nincs vagy csak alig van Molnál transzparencia, így a befektetőknek fi...uk sincs a jövőbeli tervekről. Találgathatunk / látva a NER rendszerének kegyeltjeit, miként szórják ki őket EUs országok pályázatairól, vagy akadályozzák meg kormányok az Orosz kapcsolatokkal rendelkező cégeink felvásárlását, sok jóra nem számítok e tárgykörben sem. Lásd Talgo vagy Lukoil Bolgár finomítója ( ez még nem eldöntött kérdés, de nagy a csönd Orbán decemberi bejelentése óta ). Bár az OTP árfolyamán nem látszik, de emlékeztek még a baltikumi neves bank megvételi szándékára? Sehol semmi, nyilván Csányi az elutasítást nem teszi ki az ablakba. Valahogy így értékelik EU-ban a hazai front cégeinket!!! Opust vagy Mészárost már nem is említem.. Mol két nagy biznisze a Szlovén és Lengyel "baráti" kormányokhoz köthető, azóta a széljárás megfordult. Pesszimista lennék? Inkább realista, de Balin tisztelem optimizmusodat.
Igen? Szóval, rossz helyen vetted? Az elmúlt 3 évben is lehetett volna többször is 2300-2600 között venni. Jobb kedved is lehetne. A saját döntéseden múlik.
Szia, nekem mindegy ki bohóckodik Amerikában, viszont a 160%-os profitom már nem mindegy. Ezért mondtam felesleges itt negatívat jósolgatni a MOL-ra is, aki longos lassan nullába lesz neki a részvény az elmúlt évek jó beszállójának és magas osztalékának köszönhetően. Onnan nézve meg mindegy, hogy 2900 vagy 3.100 az árfolyam, de persze menjen csak fel :)
Ha nincs az a fránya utolsó negyedéves jelentés akkor 3K-n lennénk most is. Valaki úgy írta hogy -95 Ft a jelentést követő beárazása a papírnak. Nagyjából így lett
Nekem meg mindegy mennyi az osztalék; megkapom, aztán adom is el. Nincs semmi értelme évekig tartogatni. Majd ha 2700 alá megy akkor veszek inkább certit (ha már Mol), az jobban fial.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.