Ugyanez a sztori, az Ex-dividend date-en kell birtokolnod a részvényt. Érdemes körülnézned osztalékos oldalakon, ahol ezek a dátumok is meg vannak adva.
Minden osztalékfizetés esetében a tulajdonosi megfeleltetés napján kell birtokolni a rv.-t. Ez minden osztalék fizetés esetében 1 adott nap abban az időszakban.
Köszönöm a válaszokat! Egy kicsit off de ti biztos tudjátok a választ ha egy cég negyedévente fizet osztalékot akkor egész évben kell birtokolni a részvényt vagy csak abban az időben amikor fizeti az osztalékot pl ha márciusban, júniusban, szeptemberben, decemberben fizet osztalékot akkor elég ezekben a hónapokban abban a pár napban birtokolni a részvényt mikor fizet?
Szuper, tehát a várakozasok alapján most is tudja az aktuális piaci árához képest a 10%-os osztalékhozamot az elemzők által közölt adatok alapján. Nekem ez megfelel.
Időben meg fogod tudni, hogy melyik nap záráskor kell birtokolnod a részvényt. Ez azt jelenti, hogy aznap zárás előtt akár öt perccel is megveheted, és másnap akár el is eladhatod!
Erste A MOL február 21-én, piacnyitás előtt teszi közzé 2024. negyedik negyedéves eredményét. A kutatás-termelés üzletágtól 110,9 milliárd forint tisztított EBITDA profitot vár az Erste elemzője, ami jobb, mint az előző időszak 100 milliárd forintos EBITDA-ja. Ennek fő oka, hogy a gázárak emelkedtek a régióban, a dollár pedig erősödött a forinttal szemben. Az olajárak csökkenése (az átlag Brent ár 74,7 dollárra esett hordónként a korábbi időszak 80,3 dolláros áráról) ellensúlyozta a pozitív makrohatást. A MOL várhatóan napi 97 ezer hordóegyenértékes kitermelést ért el a nagyobb magyarországi kihozatalnak köszönhetően. A cég az előző negyedévben 96,2 ezer hordóegyenértékes szénhidrogént hozott a felszínre naponta. A feldolgozás-kereskedelem nyereségét a kismértékben magasabb finomítói marzsok és a szezonálisan gyengébb kereslet határozta meg. Az Ural Med Complex marzs a Reuters számítása szerint hordónként 11,8 dollárra nőtt a korábbi negyedév 9,9 dolláros áráról. Az Erste tisztított, CCS alapú EBITDA várakozása 99,4 milliárd forint az üzletágtól. A fogyasztói szolgáltatások is jó számokat fog közölni, bár a negyedik negyedév szezonálisan gyengébb szokott lenni. A GDP növekedés visszaesése a régióban negatívan hatott a volumenre. Az Erste elemzője 61,2 milliárd forint EBITDA eredményt becsül ebben a negyedévben a fogyasztói szolgáltatások divíziótól. A földgázüzletág az erős tranzitnak köszönhetően 22,9 milliárd forint EBITDA-t érhetett el. A körforgásos gazdasági szolgáltatások viszont továbbra is veszteséges lehet, az elemző -3,8 milliárd forintos EBITDA-t jelez előre erre a negyedévre. Az erős dollár miatt 10 milliárd forint lehet a hitelek árfolyamvesztesége a pénzügyi soron. Az adózást a szlovák különadó emelte meg, mivel az egész éves különadót ebben a negyedévben számolja el a cég. Az Erste nettó nyereség becslése 57,1 milliárd forint. Összességében elmondható, hogy erős negyedéve lesz a cégnek, a szezonalitás és a gyengébb GDP növekedés miatt maradhat el kismértékben az eredmény az előző negyedévhez képest. Ezzel együtt ezek kielégítő számok, a befektetők várhatóan kedvezően fogadják majd a bejelentést.
Tavaly gyakorlatilag leminősítették a MOL-t a kreált kockázataik alapján, miközben régiós elemzőházak tartották a 3000 feletti céláraikat. Aztán lett végül 2600, nem kis mértékben nekik köszönhetően. Az árfolyam aztán hónapok óta emelkedik. A kockázatokról beigazolódott, hogy nem voltak valósak. A célárukhoz persze nem nyúlnak, és betolnak egy ilyen elemzői véleményt jelentés előtt. Szövegesen pozitív tartalommal, de a számok meg jó negatívak. Pont azt érték el vele, ami itt a fórumon látható volt. Zavart, elbizonytalanítást 3000 környékén a kisbefektetőknél.
Az illetékes Osztrák bankcsoport mindig tart valami kis apróért egy " illetékes elemzőt" egy patkányt... akit CSAK azért tart ,hogy lebeszéljen egy egy magyar Blue chip árfolyamát.... ilyen volt 2016-2017 től a Telekom... ők még 280 nál is eladástra javasolták!!!!! amivel nics is gond, inkább azzal ,hogy még SAJNOS van ÜGYFELÜK....
nem is tudom hogy az erste, hogy tud ilyen elemzőt tartani....persze úgy, hogy kisemmizik az embereket a certik kiütésével....amiből meg kigazdálkodják az egész büdzsét...
bocs! igaz barátom...de ő 150 et mondott a helyett meg mondjuk 250 lesz.... az nem + 40%??? de mindegy z ember maga egy TRÁGYA, MAGA A ILLLETÉKES BANK MEG EGY MOCSOK.... ennyi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2610-nél vettem és 2998-nál dobtam, ez első körre talán jó lesz (-: Én vagyok szerelmes egyik papírba sem, én nem érzelmi alapon hozok döntést, kizárólag üzleti alapon.
MOLly tulajok topikja
Ha az Otisoknak is van gyűjtőtopikja, ne aprózódjanak el apró témákba a Mollysok se.