A luminor ügylet egy fej nehéz ügy leht. Gondolom bele szólt a politika. Azonban az OTP-luminor-orosz ügyletek túl mutatnak Putyinon. Rohadek gyilkos állat volt Hitler is, de most az ország fő kereskedelmi kapcsolata németorszag. Túl mutat a jelenlegi fos idősíkon. Fogalmunk nincs a háttérben zajló eseményekről. Az orosz piac jól tejel.. működik. Kár lenne ezt a nagy piacot eldobni. Amúgy up!!! A szeptember mindig fos.
csak annyit kellene nyilatkozni pl., hogy a Luminorral egy 6 milliós piacra szeretne belépi az otp (3 ország össz), de emellett egy 20-50 milliós piaccal rendelkező ázsiai országgal is tárgyalunk amely kb. hasonló befektetés lenne....(egyébként meg nem véletlenül akarják eladni a Luminort....)...ilyenkor a "látszólagos visszalépés" felgyorsítja az üzlet megkötését...avagyjavul a vevő pozíciója és pl. elengedik az orosz kivonulást...
Az a gond hogy bármit mindanának csak rosszabb lenne. Az orosz kivonulást most pont a legrosszabbkor elöltetni nem érdemes, ha már 4 évig nem tette most a háború vége felé miért tennié? A Limenor vételről sincs mit mondnai? Ott is nyiltan megmondák hogy az orosz kivonulás a feltétele. Itt most talán a kivárás (időhúzás) a legjobb stratégia. Hivatalosan "kivonul" hogy megnyugodjon a Blackstone és a balti hatóságok. A "kivonulást" akár 3 évig is el lehet húzni, mire végetér a háború, és a szankióknak is. Akkor hatalmas előnnyel indul azokhoz képest aki a háború után akarnának belépni az orosz piacra és bankszekorba.
Megnézed pl a Deutsche bank egy az egyben kb követi az USA bankokat ahol van most némi felpattanás. Ezzel szemben mit csinált a. OTP ? Külön utakon ATH . A nagyok nem szokták szeretni a konkurenciát amúgy sem . De a BUX feltűnően jól teljesített az OTPvel az élen . KB 10 százalékot láttak még bele az elemzők /165 K/ szóval kicsit “ helyére “ kellett tenni . Optimista esetben kicsit oldalazgatunk mászik lassan vissza —> 47 ig . Mivel a piac emlékezik és jön a q3amit ott vár meg majd onnan esik be .. Ez az én forgatókönyvem . Most nem számítok már nagyobb beverésre . Short zárást azért nem kell elkapkodni ..
Abszolut rossz az ertelmezes… gondolom a tobbi bank is ezt oldalazza akkor ? Ne viccelj mar … ez csak reszben otp specifikus … kb tuuuuuuuul lett lihegve az egesz …. En szerintem ez az alj , ev vegere 46 jovo tavasz 50 k ha igy van …
A beragadt profit csak huhogás. Itt akár laikusként simán felvázoltak életképes láncolatokat arra, hogyan kell kihozni a komplett orosz leányvállalatot, ha muszáj. Mennyivel egyszerűbb a dolog, ha csak a profitról van szó, évről-évre, nem is hanyatt-homlok.
És merre? Elvileg ezek a legnagyobb Európai bankok érték szerint rendezve ... nekem az egy héttel ezelőtti pozicióm fele van meg és annak egyharmada shorttal párosítva. Átaludtam a korrekciót ... jó lenne tudni az irányt ... https://ibb.co/DPXFf9vM
Tamás Te szerintem vagy már azon a szinten ; hogy észrevedd . Érett már a korrekció . Csak kellett egy “ok”, ürügy “ stb . Persze persze oroszok meg Luminor😉. Lehet itt beszélgetni 3 napig is .. van értelme? Szerintem tudod az irányt is merre “ kell “ mennie..,
Neked egy nagy bajod van . Te meg akarod előzni a piacot .. Varázsgömböt akarsz nézegetni . Csontokból jósolni . Baromság ..pedig a szintek jel is ttisztában vagy . Volt most is 2 napja bárkinek gondolkodni , hogy vegyen -e . Adta magát a lehetőség ..
OTP részvényesek ide!