30 k alatt is hasonlókat olvashattunk a topikban! Az idő majd eldönti, hogy mi lesz, a többi csak károgás (amit semmi sem támaszt alá), vagy vetítés az előzményekre támaszkodva.
az extra profit adó fele visszaírható és ezt a bank teljesíti is , a kockázati költségek meg annyi kb amennyit akarnak..... egyszó mint száz a Q1 nél nézheted az eredményt csak minek :D 120 milliárd került elszámolásra rögtön Q1 ben ! meg minden egyéb extra adó .... de ne vedd figyelembe a tényeket :D de ha már ezzel példálózol akkor korrektül nézd..... jelentés második oldal első sora :D :Konszolidált adózás utáni eredmény az 1Q-ban egyösszegben, az egész évre
vonatkozóan elszámolt speciális tételek időarányos elszámolását feltételezve2 , na ez 324 milliárd vs 298 milliárd 2025 q1. Nem én számoltam ki hanem a bank.... (megjegyezném a Q1 és Q4 a gyengébb negyedévek, q2 és 3 erősebb, az éves profit ezek alapján felemeht 1300-1400 milliárdig simán !)
Nem is értem,miért van itt...Hacsak nem azért,hogy megerősítésre vár....Ha valaki ennyire biztos a dolgában,bevásáról és kaszál...Ehhez semmi erőlködés nem kell...Legfőképpen másokat,ismeretlenül lehülyézni nem kellene......
Mit össze küzdessz itt! Sok minden változott egy éve. Ismét közelebb kerültünk a háborúvégéhez egy évvel és a különadók kivezetéséhez is, meg az eus lóvék is nagyobb valószínűséggel jönnek. Ennek persze volt már nagy felhajtóereje, de hogy az pont akkora volt vagy még van benne tartalék, azt nem igazából lehet egy 5-10 mrd-os eltérésből levezetni, ez itt kb. statisztikai hiba kategória. Én nem várok nagy elmozdulást egyik irányba se, jó helyen van az árfolyam.
És short-on gondolkozok... 40000 alá benézhet az árfolyam... Főleg ha reggel olyan emberek veszik akik "nem nézik meg a Q1 jelentést".... most olvastam hogy "ne az adózott eredményt nézd".. És ha ez egy ilyen topikban előfordul, akkor tényleg lehet a "hülyéken" keresni...
"ne az adozott eredmenyt nezd …" Ja bocs... minden elemző az "értékvesztés visszaírását" szokta nézni... ;) lényegében ha nem nézzük a 2026Q1 jelentést, akkor egész jól állnak az OTP részvények... Csak a tényeket nem szabad nézni mielőtt részvényt veszünk....
Az elején valószínű a short már csak a "várakozások" miatt is, és aki eddig itt vette napok óta milliárdokért az ki tudja használni ezt a helyzetet arra , hogy olcsóbban tovább vegye. Nap végére én belelátok egy pluszt. Mintha a MOLnál is így lett volna . . . . . lehet ugyanaz az árfolyamkarbantartó ;)
Tegnap nem tudtam venni de ma lehet . Tartottam azert q1 tol de felulmultak a varakozasaimat . Sima 50 k+ ev vegere ha meg beke akvizicio is lesz annal is tobb
Ez is teljesen lenyegtelen igazabol :D Adozott eredmenyt odateszi a bank ahova akarja, egyszeri tetelek lerontjak. De ha ebbol indulsz es tavalyhoz hasonlitod reg rossz. Azota begurult egy ezres a kasszaba :D az adozas elotti eredmenyen latszanak a folyamatok bevetel no eredmeny no ! Hotelkihelyezes bovul ! Az egyedi adok extraprofitado fele visszairhato. A tavaly adott 20 milliardos tamogatas a godolloi kastelyra visszairhato! A tozsde a jovot arazza , a folyamatok javulnak tehat magasabb profit johet , uj rekord. Egy akvizicio meg akarmilyen bele meg lendit ezen …. Wawa itt az osszeomlast vizionalja holott az eredmenyek meg uj rekordot dontenek … valahogy nekem nincs ez osszhangban . De hajra shortold te is ;)
Persze, ha a "miért?" nem érdekel, akkor így néz ki, mint ahogy te írod. Ha meg nem vagy csőlátó, hanem érdekel a "miért?" is és várható éves eredményt nézel, akkor meg messze legjobb év várható. A mai napra én is nagyobb esélyt adnék egy shortra, de szerintem a következő hetekben továbbra is mindent az iráni konfliktus határoz meg, ezért bárminek az ellenkezője is megeshet.
OTP részvényesek ide!