Iran annyira elszigetelt hogy legutobb az izraeli tozsde emelkedett konkretan. A hormuzi szoros a kockazat , de most ott van az usa flottaja ami biztositja. Szoval inkabb a tozsdei rovidtavu reakcio a kerdes
Magyarországra es részvényeire ? Elég ha Afrikában valamelyik törzs vezetője fingik egyet es az összes részvény pincébe le. Tok mindegy mi lesz hol zöld. Lényeg a nagy béke nevében igazi káoszt teremteni …. Bele sem merek gondolni itthon mi lesz még választásokig.
Sztem bőven 39 alá esünk, ott már rossz beszálló nincs is. Ha majd sávosan "csipegetjük" az esést, mi bajunk lehet? Az USA úgyis pár nap alatt letudja ezt az "affért" (márcsak Trump egója miatt is) utána meg jön a felpattanás...
Vasarnap este lehet gondolkodni, addig szemlezni a hireket. Jelenleg 2 kockazatot latok: 1. Iran visszatamad es annak van hatasa, tehet tud valamifele ellenallast kifejetni. ( szerintem nem fog tudni lasd nyaron) 2. A hormuzi szoros "lezarasa". Hosszu tavon nem tudja lezarni, de nahany napos, fennakadast, zavarokat tud okozni. Szerintem prioritas a szoros biztositasa, mert a lezaras vagy a zavarok komoly esest okozhatnak.
Hétfői nyitásig még 48 óra van, jelenleg meg se lehet tippelni, mi fog még addig történni. Tenni meg úgyse lehet semmit, csak - szerencsére - távolról nézni az eseményeket.
35000-42000: 20% Csak idő kérdése volt, hogy "picit" odabillentenek neki. 39000 alá se tudott ma zárni, gyakorlatilag még mindig 4000 előnye van január 1hez képest. ez valóban kb. 12%.
12%-ot mentünk 2 hónap alatt. Ha év végéig meg sem moccan, akkor a kb 5% osztival ez 17%-os éves hozam. Hol kell aláírnom, hogy a következő 20 évben mindig évi 17%-ot nő az OTP, sőt a teljes részvényportfoliom? De menni fog még ez.. Eus pénzek, akvi..Ukrajna.. annyi sok upside potenciál van itt, lehet hónapokig semmi, de akkor sincs baj, lesz ebben még valszeg idén is komoly fel. Köszi OTP, szeretünk!
Rakás szar. Látszik jön a választás. Lesz itt mèg csoda a következő időszakban a választásokig. Nem lennék meglepve ha valami történne itt választásokig valami okosan megtervezett eksön mondjuk a háborúra rahúzva ami megalapozza a választások eltolásàt. Sokan szállnak ki nagyok külföldiek innen.kicsit visszakorrigal dobom én is a faszba az összeset.
OTP részvényesek ide!