rajzoltam egy csökkenő aljú logikájú 1h chartot: https://kephost.net/p/MjE2NjM2OQ.png ha gyorsulna az esés, ha mégis odapöccintenek neki lefele, ezeket látom bele: 31700 31300 31000 30700 30700 alá rövidtávon se várnám. Ha "kiveherik" Marcit: akkor megtartják a 31900-at. Nekem azért bűzlik na. Akár így, akár úgy, ha longom lenne: 32200-at meglátnám: SELL. ~ 600-700 pont bukó a tegnapihoz képest. Macus jól döntött, ez már biztos.
Hát NA! :D Marci malac megszólalását ugye előre... Akik longban ülnek (de úgy tényleg hosszú távon) azoknak csak mozi..hátradőlés és popcorn. :D Ezt most (én is) Marci és haverjainak kiszállójának v sortjának v nemistudomminek is tartom... :D Illetve: Kikényszerített korrekciónak és VIP v nem annyira VIP beszállónak! :)))
Elsősorban a gazdasági növekedésnek el kell indulnia, hogy látszódjon, hogy a költségvetés helyzete stabilizálódik. 12 hónap reális igen, de ha 18, akkor sem vagyok szomorú. Egy nagyobb akvi ami megdobaj a cég méretét 5-10%-al ezen gyorsíthat is akár.. Azért 2027-ben lesz már gazdasági növekedés, ha akkor sem, akkor nagyobb a baj, mint az OTP árfolyama ;)
Ezt már leírtam párszor ilyen olyan fórumon... A cégem banki költsége 0,06%, az állambácsi tranzakciós költsége 0,45% Akkor ki is az uzsorás? A banki költségem havi 25 ezer volt. Most 140 ezer körül mozog. És ez csak egy tétel. Ahol lehet kibaszik velünk a kormány. Újabb és újabb adókkal, dijjakkal, hozzájárulásokkal. Ez a kormány ellenség. Gazdálkodni nem tud, csak elvenni mástól és ellopni magának.
Nem gondolod komolyan, hogy nem fogják rád és mindenkire áthárítani a többletköltségeket? Végül MINDENT a kisemberek fizetnek. Aki meg próbálna, - mindenkinek van lehetősége cégekbe fektetni a tőzsdén keresztül, - haszonra szert tenni a részvénypiac növekedéséből, az meg a rossz lenne? Ugyan már!
Akkor jön eladás, ha napos átfogós gyertya/ csökkenő aljak tetők sorozata követi egymást. Ez a TA. Ha hisznek benne, hogy ez csak terv: persze Marci majd viccel ilyennel....akkor megveszik, 31900 fölé ma vissza kell zárni, még akkor is, ha alászúr. Majd a nap végén nézzük meg a gyertyát. SRV: úgy veszi kis sanyi, mintha nem lenne holnap, és pont a TS KO-ig, nem tovább, majd másnap -1000. Kicsit ilyen "megérzés" szagú, vagy tudatos cselekvésre utal. Nekem ne mondd azt, hogy ezt nem tudták előre.
9200 milliárd piaci kapitalizáció mellett az OTP-re eső egyszeri éves 50 milliárd fél százalékos esést indukál, mivel a jövőbeli profitoknak van diszkontja, az 50 milliárd meg most van, legyen 1%. Ha 2 évre jön az emelés, akkor 2%. Ennyi. 300-500 forint közötti hatás, 40.000-et nem befolyásolja, lapozzunk.
oltanovitsch
hétfő, 20:51
Előzmény:
Macus
Vajon mit gondolunk arról, lesz e még a héten 33 500? Lesz kötés 33 500 on vagy felette: fel Csak alatta: le 12-10 lett a voks arány. Én erre ezt írtam, amikor még 6-1 volt: én adtam az 1 negatívot, a 6 pozitív mellett. Csak, hogy ne legyetek ennyire elvakult longosok. Néha
realizálni kell, zsebrevágni a biztos nyerőt, és nem hajtani a
reményeket, mint Lou70 a nyugdíjbavonulást. Mert már -1%-ra a célárja,
vagyis a célárja felett van (a célára 32500 volt) A kapzsiságból jön a pofára esés, vagy nem:), szimplán realista.
Az srv tuti támasztja, mint egy felfújható párna tompíthatja a hirtelen pánikoló esést. Azért egy bankadó jelentős növelése hírre nagyobb korrekciót lehetett volna várni, még ha a pontos részletek nem világosak is. A kulcs mindig az szerintem, hogy az elejét megfogják. Mert, ha nem és áttöri a szinteket, akkor jön a lépcsőzetes lerohanó egymást aktiváló szintek, ha meg van a momentum az adott irányban. Most úgy néz ki, az elejét megfogták, további külső impulzusra lenne szükség a mozgás folytatódásához.
OTP részvényesek ide!