így van, a lényeg, hogy te tudod jól és szakember vagy, hiszen te már megmondtad, kielemezted és egyébként is kint van a Youtubon:))))). Hívhatlak ezentúl szakmai elemzőzseninek? :) ezeket a "sületlenségeket" by the way te írod, az a legszebb, hogy saját magadtól határolódsz el. :)))))) Leírsz valamit, majd megmagyarázod, hogy nem is úgy van, nem is azt jelenti...:))))
Wall Street - Egy irány van, a helyes irány. Most jönnek a Dominok egymás után, 2 certi fog kibillenni 21200-300 körül, ha elérik őket. (HA elérik őket) Sokszor hogy le lettem baszva emiatt, hogy keltem itt a pánikot. Már nem kell kelteni, mindenki világosan látja, hogy túl magasra értek, korrekciómentesen. Akarva akaratlanul is a tőzsde megoldja a korrekciót, akár kikényszerítve, akár természetesen úton. És most hogy shortolod? Megveszed a 27000-28000-as korlátú TS-t 7000 Ft-os áron? Eddig miért nem vetted? Nem hittél benne, most hogy esik, már hiszel benne. Én long beszállót keresnék, alkalomadtán. Hidd el még 1-2-3 hét MAX és lent vagyunk az alján, ki kell várni. Az esés valószínűleg gyorsulni fog, ha valami kritikus stoppot elér, ez lehet egy napon belüli -10-15%-os rotty is. OTP: Fundamentálisan nincs probléma. Vám: kijött egy csontváz. S&P > rögtön USA adósságbesorolást felülvizsgálatot emleget... Hogy hogy nem eddig nem volt gond, csak most. Eddig hallgattak, most kell elővenni az aduászokat, amikor már úgyis mindegy. Jön egy leminősítés: USD rotty, USA rotty, még még még. Lehet, hogy pont a dollár vezető devizát akarják lerombolni, elinflálni az adósságot, egy kemény dollár gyengüléssel. Lehet előjön most ilyen esés mellett 1-2 bank csőd, akkor az OTP-nek meszeltek. Már közel 30%-os tőzsdei rotty van. Lásd (CHF 1.2 elengedés, Quaestor , Buda Cash, mind ott billent ki a mederből) Nem tudni ki milyen papírokat tartott, ki mit longolt és tart még, hirtelen tőkekivonás. Szerintem a legnagyobb pánik kellős közepén vagyunk. //én nem riogatok senkit 8000-es OTP-vel, mert az nem fair érték. De egy 15.500-as korrekció benne van, nem akarok bántani senkit. De jól láthatod, hiába P/E-zel itt, leszarják, szórják, öntik, lefossák, mi van. Ráöntik ha kell. stoppolnak, mert nem akarnak beragadni. STOP!-olnak.
Amre utalni akartam az, hogy ha egy belsös tag veszi a reszvenyt az nem jelent semmit ilyen helyzetekben erre szamtalan tortebelmi pelda volt es lesz is valoszinu. Javaslom nezd vissza az OTP s elemzeseket amiket kozzé tettem mondjik november ota..
Trump bevonul a történelembe mint a kretén aki két nap alatt bedöntötte a világgazdaságot..... anno usa kezdte el a globalizációt.... mert ugye meglátta hogy ez jó neki, most gyorsan bedönti.....
Amúgy ez ellentmondás..... ugye a jegybank a beruházások megfékezése miatt emel kamatot hogy hűtsön..... visszafogja a beruházásokat ezáltal csökkentve az inflációt.... viszont most nem ott a gond hogy magas a beruházási szint hanem mesterségesen belenyúlnak a piacba a vámmal ami áremelkedést generál. Ergo most talán tényleg kamatcsökkentés lenne a jó lépés esetleg tartás, de kamatemelés semmiképpen.Azzal még rúgnának egyet a világgazdaságba.
En meg emlekszem hogy 10500 nal is vettek es lement 8ezerre hmm azert ragadtam be akkor 10 felett azt hittem nem eshet tovabb hisz Sanyiba veszi es azt mondta 20er hmm
Talán Gépen Bill írta a napokban a helyes választ amivel meg lehet fogni a pánik értelmét. Mert egy vám alapból a kutyág sem érdekelne mindig voltak mindig lesznek. Valahogy úgy fogalmazta hogy a Covid a világgazdasag ellátási láncban okozott fennakadást a lezárásokka. De most az ellátási láncokat akarják erőszakosan átrendezni. Mindenki szent tehene a külkereskedelmi mérleg miatt megy most a kapkodás mert minden lépés amit a világ meghoz csak 2 év múlva kezd eredményt hozni pl.egy új gyár Amerikában. Addig ki mit csinál az nem kevés idő. És ott a bizonytalanság mi lesz 4 év múlva Trump után. Sok érdekes kérdés van izgalmas időszak áll előttünk. De szerintem mint Magyarország mi kurvara rá fogunk baszni már így is ki van feszitve a költségvetés.
Ja igen csak közben a jegybank bedobta a pénzbombát a piacra ez állította meg. Csak most az a baj, hogy magas az infla és úgy várnak recessziót. Nincs eszköz amivel fogni tudna.
igen, kérlek drukkolj az esésnek és örülj neki! Gratulálok a személyiségedhez, büszkék lehetnek rád sokan és valószínűleg sok barátod is lehet. Most, hogy esik megjelensz, és vered a melled, hogy megmondtad, de az hogy eddig semmi nem jött be abból amit mondtál, teljesen hidegen hagy. De egyébként ezzel nem is lenne baj, csak a probléma, hogy annyira öntelt vagy és a saját hatásod alatt vagy, semmi alázat nincs benned. Kíváncsi leszek, amikor megint emelkedünk majd, újra eltűnsz-e?
Várd ki a sorod. Ahogy myrath írja: mindig csak longol Jó nagy esés van, ki kell várni az alját, vagy közel az alját. És újra longolni, beleülni. Nekem a tippem a 18700, hogy addig esik. Vagy ATH - korábbi csúcs 19500
Csak azt nem ertem miert van akkora panik mint covidkor ? Ez egy 20% os vam , ott meg leallt a gazdasag , nem kis visszaeses volt a gdpben hanem 10% ez meg mondjuk legyen 1%
Pénteken úgy látom még nem nyúlt bele Csányi, csak 2 másik vezető. De az azért bíztató, hogy veszik a cég vezetői, nem úgy, mint mondjuk egy MOL-nál...
OTP részvényesek ide!