A privát bankáron keresztül szoktam váltani, Ő intézi velük. Nekem csak egy -tól -ig napot és összeget kell mondanom aztán megpróbálják megcsípni az alját. Nagyjából ennyi.
Úgy gondolták, hogy gazdaságilag összeroppantják a Szovjetuniót, ha 10 év kell hozzá, akkor annyi idő alatt...Trump siet valahová, talán a történelem könyvekbe...sikerülhet is neki, mert sokan emlékeznek még Chamberlainre.
Van rá némi esély, de néhányunk szerint nem ez a legvalószínűbb forgatókönyv. Meg kell játszani Tamás és nem fogunk erőszakkal longra téríteni. És hadd égessük mi is nyugodtan a pénzünket longon, nekünk fáj az. :)
"Valaki 15500-ről longolja az OTP-t, és elkezd esni napi szinten akár 1000-et. És csak azt látja maga előtt, hopp ma -1000 (1 certi), hopp -1500 (-. 2 certi), hú banyek." . Ezt eleg sokan varjak mar azthiszem 19.000 ota is. Volt is -1000 es nap is megse adtak el 10.000 certit se. Masnap meg 1000 et emelkedett. . Most a legkozelebbi certi kiutese 2300ra van ( -9% ) a kovetkezo 3300 ra. Azt koveto 4300ra. . Azt azert gondolom sejted te is hogy ez a dominos bedoles egy veszforgatokonyves verzio aminek kicsi az eselye. Nem az van hogy 2 opcio van, A a fak az egig nonek es 2030 ig csak long minden nap vagy B mind meghalunk holnap es 2 nap alatt kiutik mind a 9 certit egeszen 10.000 ig le. . A legvaloszinubb hogy a certik szepen fokozatosan kiarazodnak amikor a reszveny eler egy nyugalmi szintet ahol mar kozeliti a valos arat es a certi tulajok szallnak ki fokozatosan ( ki ki annak megfelolen mekkora emelkedest var meg ). Ekkor meg boven jo lehet majd osztalekra es hosszabb tavu befektetesre reszvenykent de a certik vonzereje mar alabb fog hagyni. . Hogy ez melyik szinten lesz es kozbe milyen ingasok lesznek azt passzolom. Ahogy persze bejohet egy nagy gebasz is a vilagban. De azert dontest a realisabb forgatokonyvekre kell alapozni. Engem is elvihet barmikor egy szivroham. De azert meg ugy kelek fel hogy megvetem az agyam mert este valoszinu visszafekszek bele.
"Usa az igásló, amikor nagyon happy minden azt veszik, ha az megdöglik, vele döglik más is. Eddig csak botladozik. Lesz otp 200 napos alatt. " . Ez sokaig igy volt. De most pont forditva latszik. 1 Usa tul magasra futott mikozben az EU papirok alulertekeltek voltak a sok kockazat miatt. De most azon ritka eset van hogy az USA kezd kockazatosabb lenni az EU meg nem. Mikozben elozo tulertekelt a masik pedig alul. A Trump baromsagai miatt tavozo penz pedig pont ezert europaban keres uj novekedesi potencialt. . No nem azt varom hogy Usa osszeomlik europa meg kilo de hogy a ketto kozotti kulonbseg csokkenni fog azt igen es hogy most egy darabig akar ellentetesen is mozoghatnak.
A nem reg mondjuk csaloka mert tobb mint 5 eve beelozte Japan. Es csak erdekessegkeppen de belgium es luxemburg egyutt pont annyi USA allampapirt birtokolt januarban mint Kina.
"Ezt láttam. Ráadásul az a félelmetes benne, hogy ennek az adósságnak nagy része Kína kezében van és ettől amerika elinflálással és/vagy egy kiprovokált háborúval tud szabadulni, mert kifizetni nem fogja." . No azert mielott a vilaghaboru remet latjuk pontositsunk. Kina VOLT a legnagyobb hitelezo nemreg DE ezt mar atvette Japan. De amig Kina volt a legnagyobb akkor is 5-6% volt a reszesedese. Szoval messze a nagy resztol es messze nem birtokolt annyit amennyi miatt az usa nekiallna elinflalni vagy habofut kirobbantani erte. . https://en.macromicro.me/charts/81306/top-10-countries-holding-us-debt . https://www.marketwatch.com/story/heres-who-owns-a-record-2121-trillion-of-us-debt-2018-08-21
Igen, én megéltem ezeket a rosz időket, de sosem estem pánikba.Ehhez az OTP-hez kitartás kell, mert hosszú ideig hullámzik egy-egy szint körűl, aztán gyorsan beindúl és átugrik egy magasabb szintre, aztán kezdődik előlről a játék. Ha válság van, akkor jót tud esni is, de kiheveri. Ha jól időzítjük a be- és kilépést - szépen lehet keresni. Eddig az OTP-vel kerestem a legjobban.
Minden válság alapja a dominohatás, nem fundamentális. Valaki 15500-ről longolja az OTP-t, és elkezd esni napi szinten akár 1000-et. És csak azt látja maga előtt, hopp ma -1000 (1 certi), hopp -1500 (-. 2 certi), hú banyek .. Sokan bepánikolnak, és öntik a világra a részvényeket. És itt jönnek képbe a stoppok, amik újabb domino hatásokat indítanak, egymást érik a stoppok a dominok. "A fák nem nőnek az égig", mert egyszer, valamennyire ígyis-úgyis jön a Domino effektus. Szerencse kérdése, hogy valaki kimarad belőle, vagy balszerencse: rosszkor rossz helyen. Az más kérdés, hogy amiről ti beszéltek, hogy az OTP 300-400MRD? nyereség mellett elérte a 19500-at, akkor miért sokkaljuk a 25000-at? Senki nem sokkalja. Szerintem a tavalyi év volt a kész átverés show, hogy végig tudták az egész évet úgy vinni, hogy nem lőtt ki. Semmi nem indokolta a 17000-19000 közötti oldalazást. Sokaknak ezért lehet furcsa ez a mostani rakéta. Visszemlékezve, sok szar nap volt 2024-ben, 1-2-3MRD-os forgalommal, ami mostanra sokszor napi szinten 10MRD. Na ez a különbség.
Szavazásch! :) Jövő héten 26 000? :))) A következő kereskedési héten lesz kötés 26 000 -en vagy fölötte: fel A következő kereskedési héten csak 26 000 alatti adok-veszek lesz: le
OTP részvényesek ide!