A mai portfolióban akkor itt a válasz a kérdésemre. Rátok bízom, hogy ezt jó vagy rossz hírként értelmezzük e, és ha ez megvan, akkor mennyire rossznak :-) Fontos és hosszú egyeztetést folytattam a bankokkal. Állampapírpiac és vállalati hitelezés volt a két fő téma - felelte Nagy Márton a Portfolio kérdésére a múlt heti, bankokkal folytatott egyeztetéseiről. A PMÁP-ról is egyeztettek, hiszen annak értékesítése a bankoknál is elérhető, idén most sok lakossági befektető kérdés előtt áll. Karrierem során nem fordult elő, hogy ekkora lejárati volumen esett volna egy ilyen rövid időpontra és ennyi likviditás mozdult volna meg a rendszerben, a lakosság megtakarítása esetében.Őrület lesz - jelezte a lejáró prémium magyar állampapírok kapcsán. Rengeteg ember rengeteg pénzéről van szó - mondta. Ha az állampapírt eladják a bankoknál a lakossági befektetők, akkor az a bankokhoz visszakerül és az ÁKK-nál van opció, hogy azt visszaveheti - magyarázta.Arról is beszélt, hogy a múlt heti, bankokkal történt egyeztetésen a bankok állampapírvásárlásáról is szó volt, amivel csökkenthetik az adókötelezettségeiket.A vállalati hitelezés terén szoros tárgyalások lesznek a bankokkal - mondta. Ezek már most pénteken elindulnak a Bankszövetséggel és érdemi programot várok - tette hozzá.
Jókor jó helyen. 23500 ts vétel eladás 23300 ~ 150 pont nyerő, ha a spread-et levonom. Nem rossz, 10-20% nyerő, de kockázatos ezekre hajtani, mert nem tudhatod a tetejét, hogy PONT hol áll meg, mi az a pont, amikor megáll. És azt se hogy meddig esik.
Honnan vetted ezt a 24400-et? Valami TA hókusz-pókusz-Fibo? Én tegnap ezt rajzoltam.https://kephost.net/p/MTY3MDY3Mw.png Ennek is 24400 körül van a vége.
Morzsi a bukó a shortban, lehet majd lezárom ma őket. Majd végén kiderül. Egyenlőre tömés van itt. Egy két alap bevásárolt aztán most tömik az ügyfeleket.
Írtam tegnap, hogy én inkább kis longocskát várnék DAX/USA-ban. Van egy gyenge long jelzés, a GAP-el nyitás kevésbé az, ilyen szituban. De igazából kőkeményen esni nem tudtak. Ha nyögvenyelős az esés, akkor long jön.. Nincs eladó, nincs öntés, beindul a vétel. Az OTP is ezt mutatta, "szorították le 21350-400 körülre". valószínűleg pont azért, hogy ne 22000 felett vegyék. De látták, hogy nincs eladó, így a könyvet kell venni. Shortosok jó + vételt generálnak, kétlem, hogy ne lenne shortos.
Annál könnyebb sztori 2024-ben nem volt a magyar tőzsdén, mint OTP-t venni és tartani. Annál könnyebb sztori 2025-ben nem lesz a magyar tőzsdén, mint OTP-t venni és tartani. Minden más felesleges okoskodás az OTP kapcsán. 28000-ig nem kell gondolkodni, utána jövök majd a javaslataimmal.
OTP részvényesek ide!