Egy ilyen inflációs és kamatkörnyezetben teljesen elfogadható a 6-7%-os hiány, mert még így is csökkent a gdp arányos államadósság (főleg, ha az eximbankos hitelek nélküli számokat nézed). Szar a gazdaságpolitika, de nem annyira, mint amennyire fél éve hitte a piac. Az meg, hogy Trump áll nyerésre a választásokon nagyon jót tesz Mo-nak, és az OTP-nek (orosz-ukrán kitettség miatt).
Nincs itt baj smemivel. Egy pániknál nem számít a funda. Én nem mondom ez lesz. Ezt látom charton. Elég ha rövidebb 2órás és napos chart teljesül, ne rohanjunk előre. Amúgy mindenki próbálja cibálni ma is a piacokat, úgyhogy nyugi van longosoknak. Ha hülyeséget beszélek, nem teljesül, egy jót nevethettek rajtam Én csak chart alapján írom, amit gondolok, meg piaci tömegmozgás, és hullámelmélet alapján.
Szerintem náluk is az lehet mint nálam (talán), hogy oké h minden ath-ra megy, de: 620 a benzin, 400 az euró, a költségvetés fut a gazdasági helyzet után, a hiány dupla annyi mint tervezték, gazdasági növekedés tavaly 0-idén kitudja, sopánkodnak az eu pénzek után, de már mindent is abból akarnak fizetni. Indexek mégis a csúcson. Vagy vakok vagyunk és nem látjuk hogy mekkora a kaki, vagy úgy csinálunk mintha nem lenne akkora a kaki és bizakodik a piac, vagy nincs is akkora kaki mint amiket a számok mondanak. OV okos ember, nem fog lakossági megszorításokat csinálni mert az politikai öngyilok, de a cégek fogják kapni az ívet rendesen. Amit meg mi fogunk megkapni. Viszont pörgetni kell a gazdaságot máskülönben bukta az egész, azt meg mivel tudja: támogatásokkal, hitelekkel, állami projektekkel. Na mármost ha üres a kassza akkor ezt miből finanszírozod? Kinél van sok pénz egyértelműen most? A lakosságnál. Mit fogsz csinálni?
Na látod ezzel van a baj:D Akkor most pár hónapon belül 8 ezer lesz :D A saját tőkénk 4 ezer mrd fölött van. Amit te írsz egy 1600 mrd ST mellett el tudnám képzelni. De tekintve 2024 re nem 2500 veszteséggel kalkulálunk , hanem rossz esetben csak 800 mrd nyereséggel :D Ezt így nehéz elképzelni :D a 2 P/E ről nem is beszélve :D Vagy a majd 4 ezer EPS ről, (gyorsan vásárolja fel mindenki OTPt akkor mert 2 év alatt megtérül)
Nekem ez kevés indok. Ha minden ember egyszerre ismer fel valamit, az a piacon fordulat. Amúgy mindenki azt csinál amit akar. Mind jót! Teljesüljön 18-20-25Ks álmotok
Nem állítottam, hogy negatív szentiment esetén nem eshetne az árfolyam. Viszont felfelé hajtja az részvényárat, hogy egyre többen ismerik fel, hogy javulnak a fundamentumok, csökkenő kockázatok, és a forint hozamkörnyezet is sokat csökkent...
Szingapúr kelet nem nyugat :D Amúgy Hathor én elhiszem neked hogy nagy tapasztalatod van a tőzsdén, nagyobb mint nekem ez tui. De sajnos egyelőre mostanság nem túl nagy a találati arányod. Sőt igazából most is lefelé várod mint az elmúlt egy évben. Még mindig 10kt várod lehet. (esetleg már kicsit többet) Pomperj ugyanez. Jók vagytok, de most nem érzitek, vagy pesszimisták lettetek valamiért. Realistának lenni oké, de felesleges pesszimizmus félrevezető.
Téged az nem zavar, hogy mindenki egy irányba áll? OTP veszi, az összes fórumos veszi, Maldívi haverok, Te milliárdokkal. Mindenkinek ekkora szerencséje van, hogy a piac csak felfele fog menni rá?
Ha tudod, hogy milyen erejű és irányú szelet adnak a papírnak, akkor igen...de nyugodtan figyeljed, hogy bevállik-e amit a régiós bankok márciusi forgalmáról írtam...
Nem nyugaton, de nem mondok országot, mert akkor be lehetne azonosítani. Eléggé ismerem a gazdaságpolitikai és geopolitikai kockázatokat, és miként hatnak azok a részvényre.
OTP részvényesek ide!