Én is tisztában vagyok azokkal a tényezőkkel amire gondolsz de az én véleményem szerint 14-15 Ks árfolyam abszolút reális lehet..Azért a Goldman a HSBC se véletlen vrja 18Kra.Te lentebbre várod, még akár a logikád is helyesebb lehet az enyémnél.. De most ezen a szerencsétlen BÉT-en mit vegyenek az emberek ha nem OTP?:_))
Hát pedig nem történik fordulat sem gyökeres sem pedig gyökértelen. Minap hallgattam Fletót, jókat röhögtem rajta, hát az egy faszkalap, nem érti, hogy mennie kellene pecázni a Tisza tóra, ehelyett ontja az ostobaságait (lehet orbánék direkt tarják fent őt). Nincs egy hasonló karakteres faszi vagy nő, mint az orbán ez a vérvörös igazság, ilyen pipogya alakokkal nem lehet leverni a minden hájjal felkent tolvaj közpénzeket lenyúló bandát.
Nem szeretnék politikai vitát nyitni, inkább arra reagáltam,hogy részben az uniós pénzek miatt vélt vagy valós aggodalom meghatározó az OTP árfolyamára. Ha nem a magyar tőzsdén kereskednénk,hanem a szlovénen ahol is van az OTP érdekeletsége,akkor a magyar hirek nem lennének ennyire meghatározók. Én inkább attól aggódom,hogy az extra bankadók elterjednek -lásd olasz példa- más országokban is, ahol van leánybankja az OTP nek,ez nagy kockázat.
Egy -saját magát sarokba szorító - gazdaságpolitikánál ha már nincs mód kompromisszumra ,akkor fel kell oldani az ellentmondásokat , ehhez pedig eggyel magasabb szint kell...
Tényleg nem vagy tájékozott. Magyarországon nincs demokrácia, már most hibrid rezsim, és sodródunk a teljes autokrácia felé. Nézd csak meg, hány éve nincs parlament, mindenféle vészhelyzetekre hivatkozva rendeletekkel kormányoz egy személyben Orbán. Ezért is nevetséges pl. a Gyurcsány vagy Orbán kérdés, mert Gyurcsány egy csapnivaló politikus volt egy demokráciában, Orbán meg egy jó politikus egy autokráciában, egy elrabolt, foglyul ejtett államban. A legrosszabb demokratikus politikus is jobb az országnak, mint egy diktatórikus rezsim legjobbja. Csak szét kell nézni a mi növekedési pályánk és a szomszédaink között milyen ütemben nyílik az olló, merre tart pl. Románia, és mi a mi irányunk. A környező országokban sem zsenik kormányoznak, vannak ott is ugyanolyan tehetségtelen pöcsök mint Gyurcsány, vagy bárki, de a demokratikus, valódi tudáson és versenyen alapuló rendszer így is jobb, mint az urám-bátyám féle új Hortyzmus amibe belesodródtunk, úgy, hogy sokan fel se fogják, hogy már mennyire egyirányú utcában vagyunk, és mennyire sötét Magyarország jövője, ha nem történik gyökeres fordulat.
Árnyalnám a képet azzal, hogy olyanokat is vállalt Magyarország, hogy a demokrácia erősítése, gazdaságélénkítő lépések, EU értékek képviselete, meg EU jogharmonizáció etc.
2 hiba volt az uniós csatlakozással kapcsolatban. Az egyik az uniós pénz, a másik a munkaerőpiac megnyitása. Különalkut kellett volna kötni, hogy nem kell a pénz, de cserébe nem adjuk a munkaerőt sem. Nem a topikba való és hosszabb fejtegetésbe nem is bocsátkozom, de az uniós csatlakozás a megtörtént formájában egy gazdasági trianon. Elengedtünk 800.000 embert, akik sosem fognak ide visszajönni. Ezek mind fiatal, java része jól képzett munkaerő volt. Ennek van/lesz egy demográfiai vetülete, és vam egy gazdasági. Ennek ,,ellentételezésére", meg ide adták a sok pénzt, ami inflációt generált, létrehozott egy 0 innovációval remdelkező, piaci alapokon teljesen életképtelen gazdaságot. Ez volt aztán a nagy ,,csere"...
Nem érdekel a politika,sőt ideológiailag sem vagyok képzett mint Pelikán elvtárs,de az unios pénz nem ajándék vagy kegy, hanem a csatlakozási szerződések során meghatározott nekünk járó összeg,mert megnyitottuk a piacunkat a multik előtt akik halálra keresik magukat az olcsó magyar munkaerőn és vámmentesen vihetik ki a termékeket,ami itt az olcsó munkaerővel megtermeltek. Demokrácia deficit nem csak nálunk van,szvsz nem jobb a demokrácia állapota a fejlett nyugaton sem, csak ott nem NER meg Lörinc van,hanem ezek a fazonok már hosszú ideje működnek. Ez úgy kijött belőlem.
Amen, csak nehogy meglepődjünk. Varga nem ezt a filmet nézi. Ő az ikerdeficitben akar most hiánycélt tartani. Én nem akarok okoskodni, de ha ez nem blöff tőle, akkor itt bazira nincs tér olyan kompromisszumra, amire te gondolsz. Nem jön ki a matek, más bajom nincs.
Ez a kormány ami gazdasági hibát lehet, azt mind elkövette. A realitásokhoz való visszatérés pedig örömteli és üdvözlendő dolog. Ja és balos sem vagyok. És igen, annak is örülök, hogy egy cent uniós pénz sem jön. Tessék szépen elkezdeni végre dolgozni, nem más pénzén okoskodni. Ez kb olyan dolog mint amikor valakit anyu meg apu pénzel és ettől azt hiszi, hogy feltalálta a spanyolviaszt, magától meg száraz kenyérre nem futná...
Most, hogy véglegessé vált, nem lesz bankadó egy plusz 400-500 pont benne van a papírban, no persze jó lenne, ha nyugaton is megnyugodnának a kedélyek.
Portfólió vélemény : " Egyre zűrzavarosabb a gazdaságpolitika kommunikációja a költségvetési folyamatokról. Varga Mihály és Nagy Márton miniszterek múlt heti megszólalásaiban szinte csak egy közös dolog volt: az idei kormányzati cél, hogy a költségvetési hiány a múlt évi 6,2% alatt maradjon. Vagyis mindkét gazdaságpolitikai vezető (impliciten vagy nyíltan) elismerte, hogy az idei 3,9%-os hiánycél nem tartható. Ehhez képest most a pénzügyminiszter kiáll a 3,9% mellett, amihez jelentős költségvetési kiigazításokra lenne szükség. Varga ráadásul újra utalt a bankadót, kamattámogatást érintő ötleteire ("múlt heti lista"), amelyeket aztán több kormányzati politikus is élesen cáfolt. "
OTP részvényesek ide!