Ilyet leirni, hogy 2-3 ev mulva 20k lesz a papir meg hogy nem lesz Majd revesszio . Azt nem tudjuk mi lesz jovo heten. Penzt lehet nyomtatni, de olajat, gazt, elelmiszert nem. Szerintem meg pont , hogy akkora infla es recesszio jon a vilagban, amit meg nem lattal. De ez sajat velemeny, szoval vegyel nyugodtan hosszura
kívánom, hogy így legyen! tegnap USD HUF TL-eztem. (certi árjegyző előtt felszippantottam 0,1 USD egységnyire egy pozit, tehát 1 pötyire, szinte azonnal 0-ban voltam) 1500db-al toltam, 285-ös vételem volt, lett volna lehetőségem 330-ért eladni, de a "kitartom, mert kemény vagyok" hozzáállásomból a végén 300-as eladás lett. Lett rajta 5%, amúgy meg 15% lehetett VOLNA. Jó párszor tartottam jó pozit kevés ideig. Néha nehéz megítélni, mi a jó pozi, mi a k@rva jó pozi, és mit kell dobni. Ez ma pár óra alatt hozott 17%-ot, tökéletes, boldogság.
Ja igen, és ha figyelembe vesszük hogy piacbefolyásolás volt... mert ez az volt... az árfolyamot nem mi beszéljük fel vagy le , hanem egy miniszter képes rá kb... akkor belsősök bevásároltak és eladtak.... ezzel még nagyobbra növelve a sokkhatást.... szóval háromszorosan volt pánik... (és úgy tartunk itt hogy a fundamentumok nem változtak, változatlan adóteher mellett 1000 mrd egy 4 es nem túl acélos p/e mellett 14285 árfolyamot adna.... csak mondom kevesebb profittal 8 on forugtunk a csúcson.... az most 24 ezret adna ki... na mármost ennyi nem lesz, de 14 ezernél egy forinttal nem ér kevesebbet a részvény.
Tegyük fel lesz bankadó.... akkor mi lehet ennek a mértéke? Szóval 1000 mrd ről beszélt banki profitnak.... az OTP nek ennél több van, szóval szerencsére nem az egész otp profitot veszi górcső alá.... akkor valahogy osztalékkal növelt hazai bank profit számít csak.... ez nem ezer milliárd összesen, de lehet csak igazából tényleg csak a tényleges hazai bankok profitja számítana.... az meg nem túl acélos ugye jelenleg, lesz vagy 200 mrd. Na ha vesszük hogy olaszok 40% ot vetettek ki, és abból is visszakoztak, akkor mondjuk legyen ez a legrosszabb eset. Szóval nagyon max legrosszabb eset 400 mrd adó.... csúnya lenne, de ennek kicsi esélyét látom.... kb 200 mrd profit adója pedig 50 mrd forint nem nagy érvágás a 1000 ből. Szóval tegyük fel lesz adó, akkor is egyszeri esetnek mondanám, amivel párhuzamosan csökken az extra adó így hatásilag kioltják egymást szinte.... szóval azt mondanám a tegnapi csak a rossz hangulatban még egy rossz hír sokkhatásként viselkedett. Az árfolyamnak reálisan 13300 nál meg kellett volna állnia és lassú emelkedésbe kezdenie ami a jelentéskor csúcsosodna ki. Ez a gondolatom az adóról meg az árfolyamról. Ha úgy nézzük most vagyunk 13300 on szóval effektíve minden ez alatt ajándék volt, és itt lehet talán egy beszálló , ezután oldalazás következik kicsit fel kicsit le, majd októüber végén megindulhatunk fel pár napig. Vélemények ?
Varga tudta tegnap nem nottek az AFA bevetelek semmit sem tavalyi szinten vannak a kiadasok meg 15 szazalekkal nottek igy kell a zse a lyuk betomesere ilyen egyszeru meg kell a nyugdijak emelesere...
Varga tudta tegnap nem nottek az AFA bevetelek semmit sem tavalyi szinten vannak a kiadasok meg 15 szazalekkal nottek igy kell a zse a lyuk betomesere ilyen egyszeru meg kell a nyugdijak emelesere...
OTP részvényesek ide!