Érdemes lenne azt is megfontolni,hogy a nagy hó-rukk az már beárazta ezt a jelentést.Sok lehetőség van a béten.én most ezt a longot nem erőltetem,nálam rövidre nagyon eladói.
Ha már Szlovénia: csütörtökön jelentett a fő szlovén versenytárs is, az NLB. Pár kiemelés fordítóval a cikkből: "Az Európai Központi Bank (EKB) irányadó kamatainak emelése miatt az NLB nettó kamatbevétele az első félévben 2022 azonos időszakához képest 153 százalékkal 110,4 millió euróra, 110,4 millió euróra nőtt. Az idei lényegesen magasabb Euribor miatt az NLB-csoport nagy hasznot húz a változó hitelekből, valamint az ügyfelek betéteinek ára és az EKB-tól és más bankoktól kapott kamatkülönbségből. Ezen tényezők miatt a tavalyi évhez képest idén több mint 200 millió eurós többlet kamatbevételre számítanak a Csoportnak. Éppen ezért nem meglepő, hogy a második negyedévben az NLB Csoport 122,6 millió eurós adózott eredményt ért el....... A cikk írásakor a részvény árfolyama a piacon 82,2 euró, a könyv szerinti értéke 124,9 euró, ami 0,66-os együtthatót jelent. Röviden, ezen a ponton sok befektető arra a következtetésre jut, hogy az NLB részvényeit a ljubljanai tőzsdén jelenleg vonzó áron jegyzik a könyv szerinti érték és saját üzletük alapján. Az NLB részvényei biztosan nem túlértékeltek az európai bankpiachoz képest. Ha megnézzük az Euro Stoxx Banks Indexet, amely súlyozott kapitalizációjú európai bankok indexe, amely a Gazdasági és Monetáris Unióban lévő országok bankjait foglalja magában, akkor azt látjuk, hogy .. index szabályszerűsége (p/b) 0,68, ami magasabb vagy "drágább", mint az NLB, és fontos hangsúlyozni azt is, hogy az európai bankok 2008 utáni értékelései rendkívül alacsonyak." https://www.bankar.me/2023/08/12/nlb-najavila-izdasne-dividende-u-narednim-godinama/
Csak egyet néztem meg a "minden leánybank" közül, a szlovént. Szlovénia inflációs ütem: 2023. 02 / 9.3 2023. 03. / 10.5 2023.04, / 9.4 2023.05 / 8.4 2023.06 / 6.9 2023.07. 6.1 Annyira már azért nem magas.
annyi mindenesetre igaz a pánikon lehet keresni......2007-2008, covid, háború....szóval vagy várni érdemes rá, vagy ha va valakinek "ereje" ahogy az újságok írják előidézi.....
sztem egyszerűen idő értelmezési problémából fakadnak a különbségek.. 1. merre fog menni az OTP holnap, a héten, vagy a következő hónapban ?....itt biztosan lehet mindenkinek igaza a hullámok miatt 2 stratégiailag jó befektetés az OTP ? (funda jó, pánik/háború lenyugszik majd, értéke visszamegy ahol jkb. volt/vagy ATH-ra) - a válasz egyértelműen igen. a különbségetek a rövid és hosszútáv nézőpontja....
Hogy szamszerusitem? Az OTP jelentes eleg egyertelmu: a net kamat bevetel megduplazodott. http://keptarhely.eu/view.php?file=20230811v00x7yh0n.jpeg . Azert duplazodott, mert minden leanybank orszagban magas az inflacio, ettol magasak a kamatok, OTP viszont alig fizet a beteteseinek kamatot. Ennyi. Ettol van a supermagas profit. Az inflaciotol, es ez varhatoan fokozatosan fog csokkenni. . csendben megjegyzem, az olasz kormany egyszeri 40% profit-adot vetett ki bankokra. Ez eleg egyertelmu: a windfall kamatokat elvonjak. Valahogy ott mar ertik,mitol magas a bank-profit.
Senki nem csinált itt vallási kérdést a papírból. Fogalmad és információd nincs arról, kinek milyen terve vagy elképzelése van a részvénnyel vagy annak kereskedésével kapcsolatban. Ne minősíts ismeretleneket, akikről nem tudhatod, mekkora tapasztalattal bírnak és mennyi pénzt tesznek kockára. Ne hidd, hogy azért mert ismered az Elliott módszert, nálad a bölcsek köve. A világ top 10 tradere közül kettő gyakorlatilag nem használ TA-t. Long zsoltárt itt nem sokan fújnak. A legtöbben tisztában vannak azzal, hogy ez az ország a határon táncol s bármikor beüthet egy krach. De ez a cég jó, és aki felismerte a trendet, keresett.
Sztem egy komoly tréder nem csinall vallasi kerdest egy papperbol.... torekszik az erzelem mentes csekekvesre.... itt nem ezt tapasztalom hisz 100 emberbol 98 nincs terve sem elkepzelese arra ha nem 16 k ra akkot hova mehet az otp csak egy irany letezik a long es mindensz csanyi bajszara es a fundara tekintettel.... ertem en a fundat meg mindent.... de nem ertitek meg h az elet a tozsde nem ilyen fa ek egyszererusegu pelda ezer van ra... mindig minden retail felfelw varja mert vette az igazgato meg stb de vegen a legtobb karosult is koztuk van... engem mindenki ellensegesen kezel de engem nem zavar... pedig en nem vagyok senki ellensege... ez is azt mutatja komolytalan a brigad csak a szavak kiforgatasahoz ert es a long zsoltárt tudjak fujni... azert ajanlottam a videom xe ajalhattam volna tobiekknek is mert sztem pont akik nekem esnek egyett se lattak es teljesen tevuton jarnak velem kapcsplatban.... te is tényekrol beszelsz... szted en nen latom mi van? Szted en vegig shortoltam mikor emelkedett??? Az elemzesimben ott van minden...
Indulattól? Semmi indulat nincs és nem volt irányodban, ez egy anonim fórum, ahol teljes nyugalommal írhatja le a véleményét bárki. Se ideges, se indulatos nem vagyok, semmi okom rá. Ha arra gondolsz, hogy őszintén és kertelés nélkül le szoktam írni a véleményem, azt ne keverjük össze indulatokkal. Az OTP-ről és a tőzsdéről beszélgetünk, neked is van véleményed és nekem is. Feltettem egy kérdést neked, igazából annak okán, hogy korábban kifejtetted, hogy itt mindenki komolytalan (szó szerint ezt írtad) és érdekelne, hogy egy komoly trader hogy kereskedik.
Huh Ennyi mindenre nehez valaszolni. Sajnos az indulattol nem latsz nem ertesz... itt a legfrisebb allaspontom: https://youtu.be/XcG0PfeCEL4 talan megertesz...
Hat ertem hogy korrekcio benne van a pakliban nelkule nem is meget feljebb kb, de ez par szaz forint. Hogy menne az effektive javulo gazdasagi kornyezetben 6-7-8 ezerre az arfolyam ha ennyi covid kor nem volt amikor nem dolgoztak az emberek , vagy haboru kitorese utani sokk kor. Majd most amikor inflacio csokken , gazdasag stabilizalodik , usa gazdasag szinten. Szerencsere tul eltunk egy evet eu forras nelkul is , nem lett recesszio se, plane nem osszeomlas. A bank eredmenye 70 szazaleka kilfoldrol jon. Ezek alapjan szep ez a ta de hogy szamszerusited ezeket ? Persze egyszeri tetelek …. Egyszeri tetelek nelkul se volt ennyi a profit sose nem mint amikor 19 k volt az arfolyam.
Ami viszont nem tetszett a heti események közül az igazgatóság relatíve nagymértékű, a papír adott napi forgalmának kb. 10%-át kitevő részvényeladása 1,4 Mrd Forint értékben. Kis huncutok. :) Nyilván kellett a pénz lóvéra, a nyári kiadásokra, nyilván szenvednek a főnökök a hatalmas inflától, :D de akkor is. Így egyszerre, összehangoltan. Persze kihasználták, hogy visszajött a részvény, illetve a 7-8 ezres bekerülési átlagár, amin gondolom ajándékba kapták a részvényt amúgy is, realizálni kellett a pénzt. Amúgy ezek nem kapnak rendes fizetést? Szegényeknek az ajándékrészvényeket kell mindig eladniuk...
OTP nálam. Csak ismételni tudom a korábbi gondolatokat. Jelenleg semmi nem változott. Illetve annyi csupán, hogy jelentett a cég. Ahogy az várható volt, szuperjó lett. Nyilván az ezt megelőző konstans emelkedés már erre volt részben "megelőlegező reakció". Ami viszont most különbség volt, hogy a jelentés után nem "verték be", bár többen erre számítottak. Funda alapján kvázi jobb a cég, mint az eddigi árcsúcsánál volt... Sikeresen akvirál a cég. A problémás leányok is pénzt termelnek... Összességében amennyiben hagyják dolgozni és működni a céget (extra extraadók nélkül), és az általános piaci környezet is támogató (nem alakul egy általános tőzsdei korrekció), az emelkedés borítékolható, hosszú távon. Közép távon lehet korrekció, viszont vélelmem az, hogy még a jelentésre adott reakció sem futott ki teljesen, ez még csak az első kör volt. Valószínűsítem, hogy több nagyobb szereplő is visszaszállna már, csak nem akarják jobban feltolni az árat, mert, akkor ez történne, tehát kvázi figyelőlistára tették, és amennyiben korrigál az ár, venni fogják. Emiatt nem számítok még egyelőre nagyobb visszaesésre. Amit látok a grafikonon, hogy a nagy esés fibo 50-es szintje (13664 körül) naposon szépen megtámasztotta, arról elrugaszkodott az ár és betört végre a 13982-14408-as ellenállási zónába. Igen, tehát újra egy ellenállási zónában vagyunk, de annak alja nálam már támasz lesz, vehetem ezt 14000-es szintnek, tehát jelenleg amíg felette vagyunk (zárunk) továbbra is long az irány. E sáv felett amennyiben áttöri az ár a következő megálló már a 61,8-as napos esés fibo szintje lehet, ezt várom, hogy középtávon, tehát maximum néhány hét távolságban tesztelni fogja a papír. Erős long a trend a részvényben, ezért összességében nagyon elképzelhetőnek tartom ezt a tesztet ami nálam 15062-nél van, tehát kb. a 15000-es szintnél. Messzebb nem nézem egyelőre, ott viszont mindenképpen figyelni kell és az akkori helyzetnek megfelelően cselekedni. Tartom tovább a pozimat. http://keptarhely.eu/view.php?file=20230813v03x05thv.png
OTP részvényesek ide!