Topiknyitó: Törölt felhasználó 2006. 07. 24. 12:59

OTP részvényesek ide!  

akik otp részvénnyel kereskednek
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
korupi 2022. 02. 22. 13:05
OTP    Az OTP csoport a sikeres hazai átszervezést követően tökéletes stratégiai éleslátással nem a telített és erősebben szabályozott nyugati piacokon kezdett el terjeszkedni, hanem a Balkán és a keleti piacok felé vette az irányt. Ez utóbbinak részeként Ukrajnában és Oroszországban is rendelkezik leánybankokkal, ami mind a háborús zóna, mind az utóbbit érintő várhatóan végre tényleg szigorú szankciók miatt ha nem is alapvető, de érezhető veszteségek fogják érni. A piac most erre reagál, mindamellett, hogy a helyzet olyan makrogazdasági környezetet is létrehozhat, ami a pénzügyi szektort amúgy is mélyen érinti majd. Emiatt az utóbbi hetekben már eleve komoly nyomás volt a papíron.Legutóbbi BÉT-es technikai elemzésünkben már jeleztük, hogy szinte az egész piac és azon belül természetesen az OTP számára is közeleg az ítélet napja és a szűkülő szimmetrikus háromszög technikai alakzatból hamarosan nagy elmozdulás várható. Ez meg is történt, bár a valamivel kisebb valószínűségű, csökkenést jelentő oldalon.A LEGNAGYOBB BAJ NEMCSAK A LETÖRÉS TÉNYE, HANEM AZ AZT KÖVETŐ, THREE BLACK CROWS ALAKZAT MEGERŐSÍTÉSE VOLT, ÍGY AZ INTÉZMÉNYEK ÁLTAL VÉGREHAJTOTT ELADÁSOK VÁRHATÓAN MÉG JÓ DARABIG MEGHATÁROZHATJÁK A PAPÍR MOZGÁSÁT.Rövidtávon ma eddig egy nagy fordulós alakzatot látunk, és a gyors vételeket a forgalom is jó alaposan alátámasztja, de ez csak 1-2 hetes megnyugvást jelenthet, ha csak a részvény nem képes follow-through jellegű akkumulációkkal visszakapaszkodni előbb a 15 500, majd a 17 000 Ft-os szint fölé. Mivel a volatilitás magas, így inkább a kisebb mozgások ennek az esélyét valamelyest csökkentik. Ennek hiányában a középtávú és a hosszútávú kép is negatív marad, amit a napokban bekövetkező halálkereszt is megerősíthet.
  • Támasz: 13 800
  • Ellenállás: 15 500, 16 400, 17 000, 18 400, 19 300
  • Kockázat: átlag feletti
  • Rövid távú értékelés: enyhén pozitív
  • Középtávú értékelés: negatív
  • Hosszú távú értékelés: enyhén negatív
KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK
TheMan 2022. 02. 22. 13:02
Előzmény: #1151153  forma1bt
Egyedül az orosz gáz a kényes ezekből , az viszont a németeknél és úgy nagyjából teljes Közép-Európát véve is , az oroszoknak ugyanúgy kell a piac ahol eladhatnak , mint nekünk a gáz , különben a gazdaságuk annyit sem ér , mint most. Atomerőművet más is megtudja még építeni, továbbá az érdekük az oroszoknak is , úgyhogy azzal nem lehetne gond. Viktorunk mindenkihez járkál tárgyalni és jól is van ez így , nem tehetjük meg , hogy csak az egyik irányba nyúlunk , noha amúgy a gazdasági kitettségünk nevetségesen kicsi mint az oroszok , mind Kína felé, az orosz gáztól és francia atomtól függő németektől függünk , EU többi országától , majd pedig USA-tól, utána csak oroszoktól és kanyarban sincs Kína. Jobban tenné több nyugat európai ország is ha üzengetés helyett tárgyalna. A magyar tőzsdén mindig is kockázatos volt lenni , kicsi likviditás és kicsi volatilitás , ez nem újdonság és nem is kormányfüggő. A megnyitása óta kockázatos, tök mindegy ki volt hatalmon. ( egyebiránt az utóbbi 3 évben piszok jól lehetett rajta keresni ) 
Dr.Sorge 2022. 02. 22. 13:02
Előzmény: #1151156  LPitty

rendben de akkor vett 14400ért...
amúgy sanyibá pont a portfoliós interjúban mesélte, hogy hitelből veszi a részvényeit....
durian
durian 2022. 02. 22. 12:59
Előzmény: #1151156  LPitty
na de aki azt a 3at megvette... :)
LPitty
LPitty 2022. 02. 22. 12:58
Előzmény: #1151151  Dr.Sorge
Gondolom nap aljra gondolsz, az 14360, de ott konkrétan 3 db részvény forgott, tehát az mondjuk úgy, hogy semmi. 
faék
faék 2022. 02. 22. 12:48
Előzmény: #1151153  forma1bt
"Nagybefektetőként nem jó most magyar részvényekben tartani a pénzt."
Ezt már mondom egy jó ideje. Kb az ársapka óta. Annyi jó befektetés van a környéken. És ott nem kell félni az "einstand"-tól. Dehát a mi viktorunk nem kicsit piacellenes és populista. A példaképe és barátja meg éppen most hatol be egy másik állam területére. 
A magyar piacon részt vevő kisbefektetőknek is éppen ezért, de máshova hatolnak be éppen..... 
korupi 2022. 02. 22. 12:44
Előzmény: #1151152  korupi
Valami nem stimmel(t) az előző link beillesztésnél, pedig nagyon is elgondolkoztató az elemzés!                              https://www.portfolio.hu/befektetes/20220222/mennyire-kepes-a-magyar-tozsdet-tonkre-tenni-egy-iden-70-eves-duhos-orosz-bacsi-528073                                                                                                                        A Portfolio.hu OTP-nél 11:54-kor jelent meg.
forma1bt
forma1bt 2022. 02. 22. 12:37
Előzmény: #1151147  faék
Igazad lehet abban amit írtál, de egy dolgot nem szabad elfelejteni, amit itt ma már írtam, és kaptam is érte. Nagy az orosz kitettségünk. És nem csak azért, mert Viktor rá van Vladimirra cuppanva, hanem mert függünk tőlük. Ki építi az atomerőműveket? Kitől kapjuk a kedvezményes gázt és olajat? Kihez járkál Viktorunk tárgyalni? Ha akar, keményen be is tudnak az oroszok tartani nekünk. Van egy olyan parám, hogy a miniszterelnökünk csinál majd valami oltári butaságot, amivel elássunk magunkat az EU-ban. Pl. azt mondják, hogy visszakapjuk Kárpátalját, ha hű csatlósok leszünk. Nagybefektetőként nem jó most magyar részvényekben tartani a pénzt.
korupi 2022. 02. 22. 12:29
Előzmény: #1151150  korupi
11:54 nél olvasható a cikk, de itt mértnem nyitható meg!?
Dr.Sorge 2022. 02. 22. 12:24
Előzmény: #1151149  orbitalis
sanyibá 14370en spájzolt
korupi 2022. 02. 22. 12:23
https://www.portfolio.hu/befektetes/20220222/mennyire-kepes-a-magyar-tozsdet-tonkre-tenni-egy-iden-70-eves-duhos-orosz-bacsi-528073 ;                                                                                                                                         Hm.
orbitalis 2022. 02. 22. 12:15
vissza fordult délnek...
jöhet lassan a 2. eladási kör.
kíváncsi vagyok sanyibá fog-e venni.
Dale
Dale 2022. 02. 22. 12:15
Előzmény: #1151142  forma1bt
Pont ma fordított hátat Putyinnak.
faék
faék 2022. 02. 22. 12:08
Egy kicsit gondolkodom hangosan:
Szóval napok óta esik az otp 18300 környékéről fordulva azóta szinte megállás nélkül. ez technikailag ma véget kell, hogy érjen, mert a nagy forgalom megöli az egyirányú esést és ma eddig szép forgalom van. Persze rés is van tegnapról és ameddig azt nem tölti vissza, addig nincs emelkedés. Bár egy holnapi réssel nyitás felfelé egy szigetet is alkothatna....
Node itt nem a technikáról szól ez a történet most. Hiába próbálják erre sokan felfűzni a gondolatmenetüket...
Miről van szó szerintem:
Nagy eladó(k) voltak benne 18-től lefelé. Gondolom külföldiek, akik tudták, hogy putyin mit tervez. (Sajna nekem is igazam lett és oroszok benyomultak ukrajnába.) Tömték a jónépet lefelé rendesen. Aztán mikor jött a hír, akkor egy kiadós pánik lett úrrá mindenkin és az eddig kitömöttek is látták az eddigi elképzelhetetlent: orosz harckocsik ukrán földön! No persze jöttek a pánikeladások. Erre jöttek a certi kiütések és mint napok óta írtam a ki fog itt venni és miből, miatti üres vételi könyvek. 
Arra is rákérdeztem, hogy mi állíthatná meg az esést? Aki olvas meléxik. Na most jött egy megálló. Szerintem. 2 héten belül gyors. Senki ne lepődjön meg, ha minden idők legjobb gyorsát teszi közzé az otp. Ja és aztán közgyűlési meghívó extra soztalékkal. 700 ft-ra tippelnék összeségében. Az meg meglepő lenne, ha ezt 15000 ft környéki otp-ről vágnák, le de az még messze van.
Na és akkor a lényeg: Tegyük félre az orosz-ukrán konfliktust egy kicsit. Mi változik az euban? Semmi. Mindenki dolgozik, eszik, felújít, hitelt vesz fel.....Megy minden tovább. Otp is folytatja amit eddig. Persze lesz egy kis szembeszél neki az inflációból, és a hitelkihelyezés sem lesz olyan dinamikus, de a kamatmarzsai növekedésével ezt ellensúlyozhatja.
Az hogy az orosz ukrán szankciók hogyan érintik azt majd még meglátjuk, de a bevétel max 15%-a jön onnan. Ha ez lenullázódik, akkor is max 15% esés lenne indokolt. Szerintem ez megvolt. 
Itt már lehet feltölteni a nyesz számlákat hosszú távra. 
Persze, ha valaki azt komolyan gondolja, hogy az oroszok nem állnak meg a határnál és jönnek tovább magyarország/lengyelolszág/románia.....irányába, az ne otp-t vegyen hanem aranyat.
Én azt sem gondolom, hogy kijevig mennének. Persze eddig is azt mondtam, hogy max betörés lesz ukrán területre. Ezt senki nem akarta elhinni itt. Kaptam is érte. Most hogy minden média azt harsogja, hogy nem állnak meg a szakadár területek határánál az oroszok és bekebelezik ukrajnát, én most arra tippelek, hogy megállnak. 
Ja és szankciók. Az eu egy lassú, bürokratikus, döntésképtelen, lagymatag, valami. És még csak nem is érdekük levágni oroszországot a nemzetközi pénzpiaci hálóról, hiába mondják. utána hogyan fizetik majd a gázt? Bitcoinban? Kp-ban? Hagyjuk már ezt. Nem véletlenül nem meri kimondani biden, hogy ez most akkor támadás. Lesz egy jó kis háborús övezet, mint eddig, csak pár száz kilóméterrel odébb. Mint írtam eddig is. Soha nem fog ukrajnában Nato katona harcolni és ezt putyin is tudja. Mint azt is, hogy semmi érdeke egész ukrajnát lerohanni. Most a nyilatkozataival tovább ment, de ez mind azért van, hogy tárgyalási poziciot szerezzen. 
Tippre a szakadár területeken lesz csihi puhi, de ennyi. Szépen jön a tavasz, meg a nyár, európa végre kiszabadul, az emberek nyaralni mennek, minden visszaáll a 2020-as előtti kerékvágásba. Pont háborúzni nem akar majd senki. Az ukránok meg bármennyire is szarul hangzik, de elveszítik két megyéjüket és majd kapnak helyette segélyeket.....Megunják a befektetők ezt is és majd ismét csak a profit számít majd.
És akkor az otp lehet a nyerő!
Az hogy addig lesz-e még 12e is azt nem tudom, de szerintem ha nem halunk meg mind, akkor itt már lehet rá fogadni hosszú távon!
Hú ez hosszú lett bocs. 
Jó szelet.
diomail 2022. 02. 22. 12:07
Előzmény: #1151139  Dale
A kamatsapka hírére is jó sokat esett - sokkal többet, mint amit az számított, de igazad van, hogy azt ledolgozta utána. Te kiterjesztett orosz beavatkozásról írsz, az biztos, hogy nem jelent jót az OTP árfolyamának. Az ukrán és orosz hitelek összetételét nem ismerem - ukrajnában több a vállalati, Oroszo.-ban több a lakossági kihelyezett, ráadásul Oroszo.-ban eddig is 13% volt a Stage3. Ha ez duplájára nő, az 100 Mrd veszteség. Kicsit aggódom az elkövetkező 6 hónapért. 
bumm 2022. 02. 22. 11:55
Előzmény: #1151133  vaczak
ma pöcs van itt a dax már pluszos,  kevés a nyeremény
Dr.Sorge 2022. 02. 22. 11:55
újra megjöttek a vevők... szerintem kiszivároghatott, hogy nem lesz jelentős hatása az EU szankcióknak sem és 50 bázisponttal emelik a jegybanki alapkamatot.....
Dr.Sorge 2022. 02. 22. 11:48

nah itt van a megtorpanás és a lefelé araszolás oka:
https://24.hu/kulfold/2022/02/22/az-eu-delutan-buntetheti-meg-az-oroszokat/
forma1bt
forma1bt 2022. 02. 22. 11:45
Előzmény: #1151139  Dale
Azt azért ne felejtsétek el, mielőtt hosszú távú téteket tesztek, hogy a mi trottyos főnökünk igen jó bratyiságban van Putyinnal, viszont az EU-t meg állandóan fikázza. Ez a politika nem vet jó fényt ránk. Csoda, hogy a Ft. még bírja (de meddig?).
Dale
Dale 2022. 02. 22. 11:42

Úgy tűnik, elengedte a 300-at
r.15 285

Topik gazda

koi
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek