Az idén 2000 Ft EPS csaknem összejön. Volt a korrigált profitban céltartalék visszaírás? Ha jól emlékszem nem volt ilyen. Akkor ennyit jövőre is hozhat az OTP + a 2. félévtől a szlovén KBM profitja is benne lesz, ha jól tudom (az 210 M euró). Az üzbég bank is hozhat 25 M-ot (majdnem 13 M volt az első fél év profitja), azt nem tudom azt mikor integrálják. Ez összesen 600 M körüli profitot is jelenthet 2 éven belül. Az 20%-os növekedés (EPS: 2400 Ft körül). És újabb célpontot keres. 2400 Ft EPS a jelenlegi árfolyamon: 6,8 P/E. Ez elég alacsonynak tűnik. Oké, a magasabb kamatok miatt visszaeshet a hitelezés, de az állami programok támogatóak és a magasabb kamatmarzs is ellensúlyozhatja a visszaesést. Ami jelentős veszélyt hordoz, az az állami beavatkozás. Vagy egy ukrán-orosz háború. Az előbbit el tudom képzelni, az utóbbit kevésbé.
előtte is 17-en billegett ki tudja miért ha nem jön újabb "akció" és nem durvul a helyzet omikron miatt akkor szerintem menni fog felfele de hír nélkül ugrani nem fog
Miért kellene lejjebb várni? Ez a tizenmilliárdos eredmény kiesés a pánik hatás miatt rettenetesen túl lett reagálva, hogy már vissza kellett volna állnia a 17ezes szint fölé.Szerintem meg is fog történni pár napon belül . A stabíl fundamentum tovább is fogja repíteni.
Szerintem akkor jó árnak tűnt, ugyanis 18k felettiről ment vissza addig (én is 18k felett adtam el, onnan tudom), és anno még nem gondolta, hogy kamatstop lesz, valamint ilyen mennyiségű részvénnyel nem igazán tudnak játszani sem a befektetők, sem a brokik, így érvényesülnek a spontán piaci mechanizmusok, azaz még a vezérhelyettesnek sincs hatása az árfolyamra, de - lsd. kamatstop - még minden információnak sincs birtokában - ezért, az utóbbiak miatt is írtam azt, hogy nem irányadó, de információnak nem rossz. Bocs, ez cicerói hosszúságúra sikeredett, de talán érthető.
RC: Mérsékelt
forgalom mellett tudott minimális pluszt kihozni a tegnapi napból az
OTP árfolyama, ezzel közel maradt 200 napos mozgóátlagához és a 16400
forintos szinthez, ami jelenleg ellenállásként az útjában áll. Amíg nem
tud visszatérni fölé a jegyzés, addig negatív maradhat a technikai kép, a
korábbi nagy eső gyertya konszolidációja után pedig inkább lefelé
várnám a folytatást 16000 alá. A forgalom visszatérésével vélhetőn majd
tisztábban látunk az újév elején.
Támasz: 15550; 14500
Ellenállás: 16435 (MA 200); 17000
1H tf-en a mai sávban mozog, ha lesz vevő akkor visszatér a trend csatiba, ha más lesz akkor oldalazás, leszakadást nem várok, mert sokan készülnek az osztira is azért, vehetnek csipegetve. https://invst.ly/w-6jr
mai legnagyobb kötés nyitóban volt, majd utána 10 percre harmad akkora tételben, ez a mai nap is akkor lesz forgalmas ha esik 16200 -ig, utána indulhat meg . mára egy szűk ranget várok 16350-16250 között délig, utána mozdulhat ki.
OTP részvényesek ide!