Gondoltam itt össze lehet írni kisbarátunk és a kormány dolgait. Nálam a Tisza az a folyó a másik nevet melléknévként használom . Eseményeket, politikai és gazdasági lépéseket töprengéseiket fogom berakni. Ha pozitív azt is be fogom írni. Itt nincs helye a mééé mit csináltak a zorbánék. Ok az volt elmúlt most ez van. Az ideálishoz kell mérnünk nem egy rosszhoz.
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..
bonyolult? Azt mondta tisza megszüntetik az egyetemek alapítványait amit a Corvinus tapsikolva üdvözölt de már más megoldásokat is kitaláltak elsőre mindenképp visszaszedik állami kézbe. Nem mellesleg vétó jogú B részvény van az államnak a molban.
Hogy kapcsolódjon a topik témájához ez lesz az első bizonyosság a tisza tevékenységére. Eladja e a kufároknak a multiknak az aranyat és a közműveket a mol részvényeket.
Ügyeskedsz. Én megkövettelek amikor úgy látszott igazad van. Ezeket a számokat Varga mondta be most 110tonna arany ÉS 60mrd eur a tartalék. . Láthatnád a tendenciát, az országok nagyobb része kikérte fizikailag az aranyát. Ez legalább két dolgot jelenthet az értelmezésem szerint, az egyik az nem bíznak a "arany tárolókban" szóbeszéd tárgya usában sokkal kevesebb az arany mint amit papíron tárolnak. A másik: nem vagyok biztos nem lesz az OPEC+ UNITjához hasonló elszámoló kripto aminek az alapja az arany. És amennyi fizikai aranyad van ahhoz képest leszel jó poziban. Olyanokat mondasz amiket összecsipegetsz ilyen surányiféleségektől. Ok nem kamatozik az arany de ott az árfolyamnyeresége és ráadásul fedezet is. Csak érdekesség kép: régen a roma zsiványok nyakában másfél kilós aranyláncok voltak, ha volt üzlet letették fedezetnek. (más kérdés sokaknál üreges volt és ólommal volt kitöltve) És a BTC? ez is sok ország és bank készletében benne van miközben nem kamatozik. Ezek az aranykészletek.
Németország: ~3350 tonna
Olaszország: ~2452 tonna
Franciaország: ~2437 tonna
Európai Központi Bank (ECB): ~508 tonna
Kanada és az oroszok kezében korlátlan aranykészlet van. Felesleges végtelen mennyiséget kitermelni. Anno oroszoknál dolgoztam leitattuk a tolmácsot, mesélte volt fordítani Szibériában ahol mutatták az aranybányát az ügyfélnek. Egy csirkeháló méretű rácson fogták meg az aranyat a többi ment a "meddőbe" A meddőt katonák védték tűzparanccsal.
Ahhoz, hogy az aranytartalék értékének alakulásáról tiszta képet kapjunk, ahhoz kell a pontos bekerülési érték, milyen árfolyamon volt a dollár akkor és ez az érték mennyit hozott volna az eltelt évek alatt, ha ezt az értéket kamatoztatjuk. Az arany nem kamatozik sőt, költségei vannak a biztonságos tárolásának is. Nem azt mondom, hogy nem jó az arany, de azt nem tudhatjuk, hogy mit hoz a jövő és milyen árfolyama lesz az aranynak néhány év múlva. Ami biztos, hogy kamatoztatjuk a devizatartalékot biztonságos államkötvényekbe. A pontos kép úgy állna össze, hogy összevetjük az aranyra fordított összeget egy akkora összeggel amit kamatoztatunk. Tehát lehet azt mondani, hogy 2000 dolláron bevásároltunk és most mondjuk 4000 dollár akkor dupláztunk, de ez valójában nem így van.A nagy jegybankoknál mindenképpen indokolt az arany felhalmozása, de a kis jegybankok tartalékában szerintem nincs keresni valója az aranynak. Kanada a világ egyik legnagyobb aranykitermelője és nem tart egyetlen uncia aranyat sem... "Kanada fokozatosan eladta az aranytartalékait az 1980-as évektől kezdve, majd a maradékot is felszámolta a 2000-es és 2010-es években. A hivatalos indoklás szerint:
az arany nem kamatozik,
tárolása és szállítása költséges,
a modern devizatartalék-kezeléshez likvidebb és kamatozó eszközöket (pl. amerikai államkötvényeket) preferálnak."
Még egyszer! A te cikked szándékosan ferdít, éppen úgy mint te. Az MNB. honlapján világosan és részletesen megtalálod a devizatartalék összegét és szerkezetét. Az arany 15%-os részt képvisel a devizatartalékon belül. A devizatartalék a hitelfelvételeink miatt nőtt csúcsra, minden felvett deviza először a devizatartalékba kerül, azt emeli. Képzeld el, hogy még az EU.-ból érkező források is bekerülnek a devizatartalékba így további növekedéssel kell számolni, amikor az EU.-transzferek jönni fognak.
"Gigászi munkába fogtak, hogy bárki elmondhassa, mit tett vele a NER" engem gyíkká változtatott...de már elmúlt :) "... De már elmúlt ! " ~ Gyalog galopp
nem értem. "magyarpéter és a tisza kormány" ez a topik címe. Ez ennyire bonyolult értelmezni? A fidesz mocskolózósra van nektek 1000. Akkor oda menjetek ha lehet kérni.
magyarpéter és a tisza kormány
A szubjektív véleményem a legényről: jelleme a tudása a képességei nem alkalmasak egy ország vezetésére.
Aranytartalék: Magyarország aranytartaléka 110 tonna, ami történelmi csúcs.
Devizatartalék: "A nemzetközi tartalékok összege 58,7 milliárd euró (2026. márciusi adat), ami kismértékű csökkenés a februári 59,8 milliárdos abszolút rekordhoz képest."
Ezen felül van az állami tulajdon: reptér, részvények, horvát kikötő, közművek, olajtárolók..stb stb..