Nem láttam még, hogy más osztalékot fizető cégek is ilyen szabályokkal indulnak neki az osztalék politikának. A Panny most eleve halasztott kifizetéssel akar kezdeni, amit sejtésem szerint egy tartós gyakorlattá kíván tenni. Indokot bármikor kreálhatnak mind a halasztott fizetésre, mind pedig a közgyűlés által meghatározott osztalék csökkentésére. Továbbra is az a véleményem, hogy ez olyan adhatunk is, meg nem is. Ha egyszer az igazgatóság javaslatát a közgyűlés elfogadja, azt hajtsák végre - így korrekt. Ne "lehessen már" még utána ezt umbuldálni. Nem bízik önmaga javaslatában az igazgatóság? Vagy miért van ilyesmire szükség? Ez a geotermia annyira kockázatos, hogy biztosítani akarják magukat arról, hogy amit eldöntöttek azon néhány hónap múlva változtassanak?
Először: az igazgatóság javasol osztalékot. Másodszor: a közgyűlés elfogadja. Harmadszor: mégsem fizetnek, vagy másképpen, mert az igazgatóság úgy látja indokoltnak.
Eddig én is azt hittem! De ez akkor mit jelent szerinted? "Szükség esetén, vagy amennyiben azt célszerűnek tartja, az igazgatótanács a közgyűlés által elhatározotthoz képest mérsékeltebb összegű osztalék kifizetésére, vagy a kifizetés elhalasztására tehet javaslatot, hogy biztosítsa a társaság biztonságos működését."
""a cégvezetés azt csinál amit akar, hiába döntött bármit a közgyűlés! " - Ez pont fordítva van: a cégvezetés akarhat bármit, ógy kell tennie, ahogy a közgyűlés dönt.
Hát ebben a formában megfogalmazva, ahogyan közzétették, eléggé szkeptikus vagyok a jövőbeni osztalék fizetésével kapcsolatban. Egyrészt deklarálják, hogy a jövőben fizetnek majd osztalékot. Másrészt felsorolnak mindent, ami miatt mégsem. Plusz a végén: "Szükség esetén, vagy amennyiben azt célszerűnek tartja, az igazgatótanács a közgyűlés által elhatározotthoz képest mérsékeltebb összegű osztalék kifizetésére, vagy a kifizetés elhalasztására tehet javaslatot, hogy biztosítsa a társaság biztonságos működését." Én úgy tudtam eddig, hogy az igazgatóság javaslatot tesz az osztalék fizetésre és a közgyűlés azt elfogadhatja. Itt meg azt tudatosítják, hogy hiába a közgyűlési határozat, utólag az igazgatóságnak azt nem kötelező betartania. Magyarul: a cégvezetés azt csinál amit akar, hiába döntött bármit a közgyűlés!
Jót tett a cégnek a rendszerváltás! Remélem, a notórikus mínuszolók is belátják, ha látják, hogy emelkedik az ár, a NER megy a börtönbe, langyos Lantos pedig oda ahová akar, vagy ahová való! Sok kárt tett a Pannynak minisztersége alatt az biztos! A NER érdekét szolgála!
Szerintem itt is elkezdhetnék újra a saját részvény vásárlásokat. És most határozottan élénkült a papír forgalama, így büntetés nélkül tudnának napi 500-2000 darabot vásárolni. . Az iráni konfliktus elmélyülése még jobban érzékeltetni fogja, hogy az energia kiszolgáltatottság mennyire sérülékennyé teszi az országot. (Putyin is azon van, hogy mélyítse a problémát) Tehát a helyi energiaforrások fel fognak értékelődni és Mo.-on, remélhetőleg, nagyobb szerepet kap a geotermia.
A vak is látja, hogy a nagy zöldeneria bumot, meg az energia diverzifikációt a Fidesz kormány hogyan értelmezte, mire használta az úniós pénzeket. Többek között ezért is kell menniük most!
Örülök, de mint látod az kevés. Szóval a fidesz kormány ezzel a céggel (is) jól kibabrált. A zöld energia terjesztésére szánt eus pénzeket a neres haverok gazdagodására gondolták felhasználni. A Pannynak a fidesz kormány alatt nem termett babér. Még szerencse, hogy összejött a miskolci kútbővítés. Tiborcz barátja meg Zuglóban fúrhat, faraghat, fűthet majd néhány üzletházat, irodákat meg lakótelepet. Rohadjanak meg! Mocskos Fidesz!
PannErgy célár: 2.546 Ft
Felértékelődési potenciál: 37%. (2025.10.06.)