Pepsi nekem is figyelő listán valamint AZO (autozone) AI mélyelemzést csináltam adott kritériumok alapján és MCD,AZO lett a dobogo első két helyén. Sajnos nincs cash..így valamiből ki kell szállnom :(((
Ő csak találgat. mikor OTP 7 és 10000 között volt folyamatosan arról beszélt, hogy nagy a kockázat..nem lesz ebből komoly felpattanás. Majd a túl ovatoskodását rá is olvasták a fejére...azóta OTP topikot rendesen kerüli. Ezért itt kérdezem, mert itt elviekben olyanok vannak akik a pénzüket is teszik a véleményük mellé (legalábbi ebben a topikban erre számítok)
Igen Én is ezért nézegetm. Re-rating nélkül is tudja és nyakamat rá, hogy egy AI lehülés esetén vagy újragondolás esetén a pénz átáramlik ezekbe a részvényekbe. Msft-ben ugyanez volt. Az alja közelében folyamatosan vettem. Most 30%-os nyerőben vagyok. Ezt várnám itt is.
Érdekes részvény, régóta nézegetem, Buffet nagy kedvencét es most nagyon alacsonyan értékeli a piac, 17-es forward p/e, most csak meg kéne venni es a következő 10-20 évben tartani, pont az ami nekem kéne. De most egy másik hasonló elképzelésem nincs a legjobb formában. Érzésem szerint még re-rating sem kell a 8-10%-hoz.
Sziasztok! Hosszútávú portfolio részembe vásároltam az esésben IBM részvényeket (cash flow jó, kvantum egy jó ugrási lehetőség, állambácsi is benne van) ellenben most igazán kellemes pontra érkezett a mcdonalds.Igazi mega vállalat, nagyrészben ugye már ingatlan bérbeadó lábbal. Az általam elvárt évi 8-10%-os követelményt az osztival tudja hosszú távon, de itt most van egy óriási újra árazódási lehetőség ami sokat tenne a jövöbeli 8-10% mellé. Mit gondoltok? Jó csere lenne? Az hogy tech szetort cserélek másra ezt vegyük ki a beszélgetésből..maradjunk csupán a két vállalatnál
" Egy négyfős magyar család havi 1,6 millió nettóval már a felső tizedbe tartozik – ugyanoda, ahová Mészáros Lőrinc. . A társadalmi különbségek egyik legbeszédesebb mutatója, ha a népességet egy főre jutó jövedelem szerint tíz egyenlő részre (decilisre) osztjuk, és megnézzük, mennyi jut egy főre az egyes tizedekben. Ezek a számok jól ismertek, hiszen időről időre bejárják a magyar sajtót.Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (www.ksh.hu) EU-SILC adatfelvétel, 2025. állományából egyedi kérésre összeállított táblázatos adatállomány Forrás: Központi Statisztikai Hivatal (www.ksh.hu) EU-SILC adatfelvétel, 2025. állományából egyedi kérésre összeállított táblázatos adatállományA 3. és a 7. decilis között viszonylag kicsik a különbségek: az éves nettó mediánjövedelem 2,05 és 2,76 millió forint között mozog, vagyis közel ötmillió ember él egymáshoz viszonylag hasonló anyagi körülmények között."
F.I.R.E. életmód (általánosságban)