De amúgy ha feltételeznénk hogy ez a kedvezmény nem lenne és ez után mindenkinek adóznia kéne akkor azért durva 300 milliárd feletti összeg jönne ki. Ennyi adóról mond le most az állam gyakorlatilag évente.
"tehát akkor mi lesz? " . Azt biztosra csak a jó isten tudja. . "akkor gyorsan mindenki minden régebbit feltör és betolja a 2016-osba?" . Feltöréssel egyből kelettkezne adófizetési kötelezettséged. Semmi értelme feltörni és újrakötni még 2026-ra.
"Kb 8000 Mrd van jelenleg a kb 580 ezer tbsz számlán. Ennek megadóztatása mennyit jelentene? 100 Mrd körüli adó évente?" . Kíváncsi lettem és megnéztem amúgy kb mekkora összeg jönne ki. Sajnos túl sok a nem ismert adat szóval tényleg csak nayvonalakban. 8176 milliárd az állomány ami 24%-al nőtt. Rengeteg új számlanyitás is volt de feltehetően a nagyobb részt mégiscsak a hozam lehetet. Számoljunk a felével csak 12%-al átlagosan. Durván 900 milliárd. Ebből valamannyi a határ alatti lenne de már az átlag is 14 millió forint így egy mondjuk 10 milliós határ az összeg nagyobbik hányadát érintené ( és a 8000 milliárd döntő részét valószinűleg a nagyobb parkoltatott vagyonok teszik ki nem a pár milliós számlák ). Szóval megint felezzük el. 450-500 milliárd forintra számolnánk fel 15+13%adót. 120-140 milliárd jönne ki.
egymillió USD az egy lakásár nyugatabbra, biztos a teljes családi vagyon esetén ott húzzák meg a felfoghatatlanul gazdag, adózzon a vagyon után kategória határát? Mindezt az agyonadóztatott munkajövedelmek megtakarításai után és világrekorder 32% fogyasztási adók után? Ezt te se gondolod komolyan.
tehát akkor mi lesz? nekem 2019-től folyamatosan van, a koraiak már hosszabbítva, majd ha bejelentik hogy 2027-től adó, akkor gyorsan mindenki minden régebbit feltör és betolja a 2016-osba?
Előbb-utóbb változtatni szoktak. Visszagondolok, nekem annak idején volt befektetési adóhitelem is, amit aztán később kivezettek. Semmi se tart örökké.
Amúgy szerintem sem reális az adómentesség, de bolondok lennénk nem kihasználni. Remélhetőleg egyébként nem a meglévők adózását változtatják meg visszamenőlegesen, hanem az újonnan kötöttek fognak másképp adózni. Lásd szocho bevezetés az idő előtti feltörésre.
Hogy be lesz vezetve egy felso korlat a TBSZnel ameddig adomentes. Hogy mennyi lesz a korlat nem tippelnem meg. Lehet befizetett osszegben vagy hozamban maximalizalni. A folott ugy adozik mint a normal szamlan levo. . Tobb modszer is elkepzelheto de hogy 1000 milliardok komolyabb cel nelkul adomentesek legyenek szerintem nem realis. Persze tevedhetek es nem nyulnak hozza, de en inkabb a pesszimistabb verziot varom.
Darabonként. Lejárt, gyűjtőév nélkül újrakötött TBSZ-ek. A nyitás évében 8-8mFt volt rajtuk, hála istennek kicsit megszaporodtak :D De szétdobhatatlan.
Attol fuggoen hol huzzak meg a hatart lehet kevesebb is. De a lenyeg hogy viszonylag stabil bevetel es kissebb politikai veszteseg. Nem lehet minden intezkedessel 500-1000 milliardot fogni. Sok kozepesbol kell. Es a koltsegvetesben szerintem szukseg lesz ilyenekre. Azert a majd 7% os hiany az megis csak faragni kell es bar jovore nem lesz fegyverpenz meg osztogatas ev elejen. Sokat sporolnak a kamatokon ( igaz ido meg atarazodik ) es kevesebb lesz a propaganda es a korrupcio koltsege is. De ezen felul is kell majd bevetel. Es ezert nem varom meg a kulonadok kivezeteset sem rovid tavon.
F.I.R.E. életmód (általánosságban)