Topiknyitó: user01 2024. 11. 25. 09:30

2026-os Országgyűlési választás - TISZA vs. Fidesz  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 09:34
Előzmény: #527  Mississippi
Nem jártuk körbe a témát, nem akartam elölről kezdeni, hanem be akartam fejezni. Erre kérdeztem rá #523 első mondatában.
Idáig csak azt szívtam mellre, amikor észrevettem, hogy egy topicgazda törölte az egyik hozzászólásomat, de akkor sem bántódtam meg.
Ez is teljesen rendben van. Neki joga van törölni, nekem meg nem kötelező a topicjába írni.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 29. 08:52
Előzmény: #526  Dehogynincs
Nem akartalak megbántani, de ha már körbejártuk a témát, ne kedzjük előlröl. Annak erőltetèse,  kicsit trollkodásnak hat.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 08:40
Előzmény: #525  Mississippi
Tudomásul veszem.
Egy kicsit meglep, hogy személyeskedni kezdtél. Nem aggattam rád jelzőket. Azzal foglakoztam, amit írtál.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 29. 08:28
Előzmény: #523  Dehogynincs
Úgy viselkedsz mint egy idióta troll. Nincs kedvem ebben a mederben folytatni.
bigyula 2026. 04. 29. 07:09
Előzmény: #523  Dehogynincs
"2022-től 2026-ig Orbán nem léptetett ki minket az európai unióból."
.
De erősen dolgozott rajta, valamint tett olyan kijelentést, aminek a lényege az volt, hogy még megéri a tagnak lenni. Ez azért nem EU elkötelezettségre utal.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 29. 06:56
Előzmény: #522  Mississippi
Milyen kérdést válaszolt meg User és melyik válaszát fogadtad el?
#517-ben egy kérdést tettem föl és az másról szólt.
2022-től 2026-ig Orbán nem léptetett ki minket az európai unióból. Amiatt aggódtál, ami nem történt meg. 
Ha a fidesz "européer" lesz és a tisza européer marad, akkor közös ügy van és nincs "rájuk".
Jelenleg olyan a népszavazási törvényünk, hogy Orbánnak még az a mutatvány is sikerült, hogy a 2022-es országgyűlési választásokon 69%-os részvételi arány (5.6 millió) mellett hozott ki az lmbtq-népszavazáson 47%-os érvényes szavazási arányt ( 3.6 millió ), ami még az érvényességhez sem volt elég. A szándékosan érvénytelen szavazatok száma 1.7 millió volt és ezen felül sokan még a szavazólapot sem vették át vagy dobták be.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 28. 16:24
Előzmény: #517  Dehogynincs
Az van, hogy User megválaszolta a kérdést. 
Neked továbbra is csak azt tudom mondani:nem orbánt, nem Gyurcsánt tartottam kulcskérdésnek, hanem az unios kilépésünk volt a tét. Abben a helyzetben, nekem  kötelességem volt Gyurcsányra szavaznom. Azt gondolom magamról, hogy  ha 4 év múlva a fidess lesz az "européer" és egy ügydöntő  népszavazásra kerül sor, akkor kénytelen leszek rájuk szavazni, annak ellenére hogy most undorodom tőlük. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 28. 15:40
Előzmény: #511  Mississippi
Nem elég Orbánt és a bandáját elszámoltatni, ideje, hogy Gyurcsány is megfizessen a gazemberségeiért
https://www.youtube.com/watch?v=W3I6nwvFGF4
...
05:44 - 16 év orbánizmusával fizettünk Gyurcsány gazemberségéért, ideje, hogy ő is megfizessen
10:24 - Orbán vagy Gyurcsány a nagyobb gazember?
11:57 - Magyar Péter is megértette Gyurcsány szerepét az Orbán-rendszer leváltásában
...
N0MAD 2026. 04. 26. 17:23
Előzmény: #518  kkv14
15-16 év fidesz után errefelé toltad hogy minden nagyon minden nagyon jó szép kivéve dajcstomi angolja. Egyébként minden tökéletes volt szerinted.
Na most viszont ki kell várni ahogy mondod, nem lehet örülni a narancsos buktának még az átmeneti időben sem, mert akkor ezek a fideszellenes senkik örülnének, az meg milyen lenne már?
Nyista öröm, tessék csak kivárni és a rettegtető hangokra figyelni, ez a jövő útja!
Jól van papa, ismét megpróbáltad. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 13:05
Előzmény: #518  kkv14
A 2021-es évben járunk.
A 2022-es kirakós végét kivártuk. Kétharmados vereség lett belőle.
kkv14 2026. 04. 26. 12:59
Előzmény: #513  user01
Nem a "kirakós" a lényeg, hanem a hogyan tovább...  Várjuk ki!
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 26. 12:50
Előzmény: #509  Mississippi
Megfogalmazom másképp. 
Te benne voltál egy háborúban, amelyikben az Orbán vagy nem Orbánt tartottad kulcskérdésnek.
Valószínűleg még nálam is fiatalabb vagy, de  én olyan háborúkból érkeztem meg a te 2022-es csatádba (és a sajátomba is), amit a kommunisták ellen vívtam, olyan csatákban edződve, ahol csak a népfront egy szem jelöltje közül választhattam. (Egyébként tényleg választhattam. Azt választottam, hogy kihúzom.)
Nyilvánvaló volt, hogy nem fogok, nem tudok az mszmp-mszp-dk vonalra szavazni. Miért vártad el, hogy olyanra szavazzak, akire nem akarok szavazni? 
Be is írtam többször is, le akarom váltani Orbánt, de nem Gyurcsányékkal. Erre az orrom alá toltál egy gyurcsányos ajánlatot. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 16:38
Előzmény: #513  user01
Ha a momentum kimaradt volna az összefogásból, akkor valószínűleg megnyert volna magának.
Az olimpiarendezési népszavazási ívüket úgy írtam alá, hogy nem tudtam ki gyűjti azokat.
Nem akartam, hogy az olimpiai öt karikából a fidesz hármat ellopjon. Azt sem akartam, hogy az ország BMW-t vegyen hitelből, amikor Suzukira sincs pénzünk.
A fidesz végül olimpia nélkül is bőségesen kiélhette a lopási hajlamát. 
user01
user01 2026. 04. 25. 16:21
Előzmény: #510  Mississippi
Nem, nagyon nem. Tóth tanácsa az volt, hogy hagyja faképnél az ellenzéki pártokat, mert azt látta, hogy az előválasztási hullám MZP-t átrepítheti ezen az akadályon. E helyett MZP hetekig alkudozott a hetedik frakcióról, pozíciókról, stb. 
Ezzel magát beleszürkítve a gyurcsányi katvaszba. Egészen addig Gyurcsányék kihívóját látták benne, de ezzel "kollaboráns"-sá vált. 
Ez látszott a számokon is, nagyon elmaradt a választók száma attól, amit az előválasztás körüli lelkesedés mutatott. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 16:20
Előzmény: #511  Mississippi
Brüsszel vagy Moszkva? Ez lett volna a kérdés? Erre süket voltam. 
A 2006-os karhatalmi harcászat európai cselekedet volt? 
A kérdés 2022-ben Orbán vagy Gyurcsány volt! Erre seorbánsegyurcsánnyal válaszoltam.
Teljesen érthető válasz volt. A mihamó (főleg jobbikos hívei) is ezt válaszolták, bár az összefogás a "Gyurcsány" választ várták a jobbiktól.
Gyurcsány háttérbe szorítása neked elég volt. Nekem nem. A választóknak (népnek) sem.
user01
user01 2026. 04. 25. 16:14
Előzmény: #508  Mississippi
Valszeg nem nyert volna, mert nem csak a fidesz lett volna ellenfél, hanem az akkori ellenzék is, de kinőhetett volna belőle egy tiszta mozgalom, ami már nem az évtizedes terhelt arcokra alapult volna. Akkor még nem volt képben MP, MZP-ben látták azt a lehetőséget, amit végül MP vitt végbe. 
Utólag én azt gondolom, hogy MZP, ha beint az akkori összefogás pártjainak és függetleníti magát tőlük, ezt jól kommunikálja az emberek felé, akkor legyőzhette volna az ellenzéki összefogást. A fideszt nem, valszeg még nagyobb 2/3-uk lett volna 2022-ben, de a következő 4 év lett volna az, amikor már a fidesszel küzdhetett volna. A 2021-es állapotokba kell belegondolnunk magunk. Tóth (és Ruff) akkor azt mondták, hogy az akkori ellenzék politikai hulla, valami más kell. És végül igazuk lett, csak nem MZP-t épült fel, hanem MP lett a kirakós hiányzó darabja.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 16:11
A szavazólapon ott voltak a kétfarkúak. 
Rájuk szavaztam, bár sejtettem/tudtam, hogy nem érik el a küszöböt.
Ebből hogy jön ki, hogy a fidesz jobb?
Elkerültem azt a valószínű/biztos szégyent, hogy Gyurcsányékra szavazzak.
A ki tette oda Gyurcsányt "csak" a végeredményben számított. Gyurcsánnyal nem lehetett leváltani.
Miért olyan nehéz levonni azt a következtetést, hogy Gyurcsánnyal nem lehetett (háromszor sem), Gyurcsány nélkül pedig egyből?
Ebben nem véletlen egybeesést látok, hanem azt, hogy ez a váltás szükségen (de korántsem elégséges) feltétele volt.
Puzsér: „Két Gyurcsányt nem bír el a magyar közélet” – költészet és prófécia (2025. augusztus)
https://www.youtube.com/shorts/m9B4z_ZHKRo
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 15:47
Az volt a kerdes, hogy Brusszel vagy Moszkva, te pedig Gyurcsanyra mutogatsz.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 15:39
Előzmény: #508  Mississippi
Egyébként, én úgy emlékszem, MZP egyedül kampányolt, Gyurcsányék háttérbe lettek szorítva, mintha pont a Toth strategiáját követte volna.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 15:35
Előzmény: #507  Dehogynincs
Végre hogy kimondtad.
 Mit számít az hogy kitetteodagyurcsányt? Neked a fidesz volt a jobb.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 15:30
Előzmény: #504  user01
Értem. Nem abban kételkedtem, hogy megtörtént amit állít, hanem abban, hogy a z hogy most sikerült, az bizonyítaná, hogy négy évvel ezelőtt is ez lett volna a helyes út.
Pláne, hogy MP két évig építkezett ezzel a stratégiával, a 24es előválasztás után 3 hónap maradt volna MZPnek erre. Illetve a fidess lefele tartó trendben van két éve a kieső csontvázak miatt, az utoso hetekben már minden a fidesz ellen fordult,  MP egyrészt ennek köszönheti sikerét. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 15:17
Előzmény: #502  Mississippi
Azon az áron volt jobb, hogy Gyurcsányt tetted a másik serpenyőbe.
Amikor a másik serpenyőbe MP-t tetted, akkor már nem volt jobb.
Ha nem tetszik az egyes szám második személy, akkor hányas szám hányadik személyt használnál? Én a többes szám harmadik személyt használtam. Az óellenzék pártjai tették a másik serpenyőbe Gyurcsányt. Az elutasítottságával együtt.
user01
user01 2026. 04. 25. 14:59
Előzmény: #504  user01
https://youtu.be/_f6SJZKWPN4
2023. júniusa, ekkor beszéltek erről.
user01 2026. 04. 25. 14:56
Törölt hozzászólás
user01
user01 2026. 04. 25. 14:52
Előzmény: #481  Mississippi
Tóth Péter évekkel ezelőtt is nyilatkozott erről. MZP-t azzal kereste meg, hogy az előválasztás mrgnyerése után ne kezdjen tárgyalásokba az ellenzéki pártokkal, lépjen át rajtuk, a kampányát nélkülük folytassa. Azaz kb. att csinálja, amit MP-vel az elmúlt egy évben megcsináltak. MZP e helyett leült az ellenzéki pártok vezetőivel és hosszas egyezkedésbe kezdett, Tóth Pétert elzavarta. A többi történelem.
Erről egy korai Vétó adásban is beszélgetett Ruff Bálinttal. Nem utólag találták ki, évekkel ezelőtt részletesen kibeszélték.
Ezt a taktikát követték MP esetében, bár hozzá kell tenni, hogy MP már jóval az előtt így döntött és ezt számtalanszor hangoztatta is, mint hogy Tóth Péter csatlakozott volna a kampánycsapatához.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 14:44
Előzmény: #502  Mississippi
Én szoptam,te nem, mert már megszoktad.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 14:41
Előzmény: #501  Dehogynincs
Neked jobb volt a fidesz, nekem nem. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 14:14
Előzmény: #500  Mississippi
Már a kádári diktatúrában is antikommunista voltam.
Nem tudom, hogy szoktam-e polcra helyezni magamat vagy másokat, de fölidézek néhány mozzanatot
- 1994-ben az szdsz besöpört egy csomó antikommunista szavazatot (az enyémet nem) és ezeket minden gátlás nélkül átvitte az mszp-hez, amelyiknek enélkül is feles többsége volt.
(Magyar Bálint:Hornnal nem!)
- 2006 fidesz nagygyűlés után. Karhatalmi harcászat (vörösterror) az akkor ellenzéki választók ellen
- 2011 magánnyugdíjpénztárak kifosztása ( 2015-től fórumozok  a portfolión és 2017-ben leheltem újra lelket a "Felbontották Kádár János sírját !" topicba, ahová a fidesz kommunista lelkületét szemléltettem adalékokkal kis tehetséggel, de vasszorgalommal.)
Éltem már egy-két rendszerben és mindegyiknek értettem a lényegét. Amit egyszerűsíthetsz arra, hogy nekik jobb volt Horn, Medgyessy, Gyurcsány vagy Orbán.
Hozzászólásod utolsó mondatának kezdetét megtartom:
"A mostani választás pedig azt bizonyítja, hogy volt esély eddig is leváltani orbánt,"
de így fejezem be:
csak az óellenzéki pártok elszalasztották a lehetőséget. A nép mindig is megvolt hozzá.
Az óellenzéki pártokban esély sem volt arra, hogy akár csak a felét is megtegyék annak, amit MP személyesen és csapatával megtett. A tisza még ma is csak pár tucat tagból áll. De a tisza körüli csapatot és mozgalmat ezzel a három számmal lehet leírni.
141 mandátum, 53.18% listás arány és 3385890 szavazat.

Topik gazda

user01
user01
2 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek