Topiknyitó: user01 2024. 11. 25. 09:30

2026-os Országgyűlési választás - TISZA vs. Fidesz  

Beindult a kampány
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 12:44
Előzmény: #497  N0MAD

Te feleslegesnek érzed, én meg nem. Aki négy; akárhány  évvel később ébredt, az ne helyezze magát ugyanarra a polcra azokkal, akik már eddíg is protest szavaztak mert értették a rendszer lényegét és ne óellenzékezzenek, mintha valami érdem lenne, hogy ők nem mocskolták be a kezüket azzal, hogy gyurcsányra nem szavaztak. Nekik jobb volt orbán, pont.
A mostani választás pedig azt bizonyítja, hogy volt esély eddig is leváltani orbánt, csak a nép elszalasztotta a lehetőséget.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 11:47
Előzmény: #497  N0MAD
Adtam egy pluszt, de a vekengés nem ránk (választókra) tartozik, hanem a pártokra. 
Az elutasítottságot mérték, látták. A pártok vezetői és spindoktorai ennek tudatában akarták ránktukmálni Gyurcsányt.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 11:42
Előzmény: #496  Mississippi
Szoptam? Inkább csak megszoktam, hogy politikailag rosszul érzem magam, de ez világéletemben szinte végig így volt.
A diktatúrába születtem bele még a múlt században.
Neked miért nehéz elfogadni, hogy Gyurcsánnyal nem lehet leváltani Orbánt?
Van erre három példa (2014, 2018 és 2022) és egy ellenpélda (2026, aminek már 2024-ben is erős előjelei voltak.)
2022-ben nem az én egy szem szavazatomon múlt a kudarc, hanem hétszázezer hiányzó másik szavazaton.
Előtte is azt írtam, hogy elfogadom azt, amit a többség a nyakamra szavaz. 
2026-ban már olyan új erőre szavazott a többség, amelyikre én is. Ezek a választók hagyták el az mszp-t, a dk-t, a momentumot és az lmp-t. Mellesleg én is az lmp-t hagytam el. A jobbikosokat mihamó szívta el.
2022-ben is írtam, hogy nem a választóknak kell kiszolgálniuk a pártokat, hanem a pártoknak kellene az emberek érdekeit és értékeit képviselniük. Ez most a tiszának sikerült. Még a régi kormány van hatalmon ügyvezetőként, de a tisza már így is sikereket ért el. Nézz csak rá az eddigi göbbelsi közmédiára!
N0MAD 2026. 04. 25. 11:41
Előzmény: #496  Mississippi
tökmindegy a személyes véleményünk róla, lehet isteníteni vagy megvetni, a tények tények: vele/ velük nem lehetett választást nyerni. 
Amint lett egy esély nélkülük a népek meg is ragadták az alkalmat, ök meg mentek a csoda hogy meglett az éppenhogy 1% kategóriába. 
End of story. 
Lehet vekengeni rajta hogy saját jogán utálják vagy a propaganda miatt, csak feleslegesnek érzem. 
A választási rendszert meg lehet szidni de vagy ebben kellett nyerni vagy utcára költözni. 
A többi már történelem. 
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 11:18
Előzmény: #495  Dehogynincs
Cserébe szoptál még négy évig.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 11:08
Előzmény: #494  Mississippi
Valóban tudatosan mondtam azt, hogy le akarom váltani Orbánt, de nem Gyurcsányékkal.
Az volt az ellenérv, hogy nincs más. Erre azt válaszoltam, hogy legyen. Lett.
Azt is mondtam, hogy elég sunyi módszer volt, hogy Gyurcsány visszatérését a dk-sok az összefogás mögé akarták rejteni.
euler-t le is kriptokommunistáztam emiatt.
Egyetértek azzal, hogy nagyfokú mazochizmusra vall, hogy Orbán leváltására azt okoskodták ki, hogy Gyurcsánnyal ez megtörténhet. Nem egyszer, hanem háromszor. 2014-ben, 2018-ban és 2022-ben.
2010-ben formailag Bajnai bukott meg, de Gyurcsány miatt zavarták el kétharmaddal még a győzteskompenzáció nélküli régi választási szabályok szerint.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 10:36
Előzmény: #493  Mississippi
Mindenkinek vannak prioritásai, akinek az illiberális demokrácia és a Ner ügyei kevésbé veri ki a biztosítékot mint Gyurcsány ügyei, azok nem szavaztak az összefogásra. De az utobbi választási eredmény ismeretében, azt állítom, volt igény orbán leváltására4 évvel ezelőtt is, csak sokan belezavarodtak az okoskodásba vagy mazohisták.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 10:30
Előzmény: #492  Dehogynincs
Gyurcsány elutasítása egyenlő orbán hatalomban tartása. Én elhiszem neked hogy ezt tudatosan választotad. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 10:11
Előzmény: #491  Mississippi
Ugyanezt mondtam 2022-ben, de más szavakkal.
Az összefogás Gyurcsány támogatottságával számolt, de Gyurcsány elutasítottságát kapta.
Erre ment rá végül az összefogó pártok puszta léte.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 10:08
Előzmény: #488  Shortelek
Amikor egybe akarnak terelni eltérő érzelmű szavazókat, akkor nem elég hogy egyetértenek abban, hogy 'orbán1geci', figyelembe kell venni a sokszinű ellenajánlatban szereplőkkel szembeni elutasítottságot is, mert a szavazók időnként nem racionálisan x-elnek, :) tisztelet a kivételnek, ja nem, az óellenzéknek.
Mivel a mostani választás annyira leegyszerüsödött hogy csak 1 ellenajánlat maradt,  könnyebb volt számukra megugrani a szintet. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 10:06
Előzmény: #487  Shortelek
Számomra akkor is egyértelmű volt az összefogás kudarca.
Ha sikeres lett volna, akkor azt mondanám, hogy tévedtem. Már sokszor tévedtem és sokszor elismertem, hogy tévedtem.
Most, hogy számodra is egyértelmű az összefogás kudarca, még mindig azt mondod, hogy gyurcsi-fóbia?
2022-ben is azt mondtam, hogy saját kútfőből utasítom el Gyurcsányt és az őszödi beszéd atombombáját mindig le lehet dobni Gyurcsányra, ami ellen nincs ellenszer.
Mellé lehetett még tenni egy-két képet a 2006-os karhatalmi harcászatról.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 09:59
Előzmény: #486  Mississippi
A zavarosság miért meglepő? A nácinak címkézett jobbik nem zavaró az összefogásban?
Miért zavaró az, hogy még visszamenőleg sem címkézem a négy pártot akkori óellenzéknek? Ők a 2024-es ep-választáson vívták ki maguknak ezt a címet. Nem tőlem kapták ezt a minősítést, hanem a tőlük elforduló és a tiszára rátaláló szavazóktól.
A feles vereségre két tömbbel még utólag is látok némi esélyt.
Shortelek 2026. 04. 25. 09:37
Előzmény: #479  Dehogynincs
Gyurcsi fóbia.
Shortelek 2026. 04. 25. 09:36
Előzmény: #485  Dehogynincs

Hát igen, a megtörtént dolgokat könnyű magyarázni, viszont akkor ez nem volt ilyen egyértelmű, hogy nem lesz sikeres az összefogás, a közvélemény szerint is ez jó döntés volt, ha bejött volna akkor most mit mondanál?
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 25. 09:27
Előzmény: #485  Dehogynincs
Zavaros ez a cimkézés. MP kezdte használni, ezért nem tudom értelmezni hogy 4 évvel ez elött mit érthet rajta. De ha azt, hogy a baloldallal nem kellett volna szövetkezni, akkor az azt jelenti, hogy két tömb indult volna. Ami ugye, az egyéniben egyenes út  bukáshoz. 
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 25. 09:12
Előzmény: #481  Mississippi
Csak találgatom Tóth Péter feltételeit, de itt arról beszél, kivel NEM kellett volna leülni tárgyalni.
Amikor MZP váratlanul előkerült, akkor már adott volt a hat párt. Ebből akkor még csak kettő (mszp, dk) volt óellenzéki, a másik négy meg (szégyenszemre) elfogadta ezt a kettőt. 
Az lmp ezzel bebizonyította, hogy vele nem lehet más a politika és a momentum is elfogadta azt a 12 évet a rendszerváltás óta eltelt évitezedekből, amit addig (helyesen) elutasított.
Dehogynincs
Dehogynincs 2026. 04. 24. 16:40
Tóth Péter a szoci angyalföldi polgármester fia, aki kampányfőnökként megverte OV Orbán Balázsát.
Nem tudok semmit a feltételeiről, de abból, amennyit beidéztem a cikkből a dk-val és az akkor még létező mszp-vel nem kellett volna tárgyalnia.
Az lmp és a momentum akkor még nem volt óellenzék. A jobbikot az akkori dk és az mszp (és a szavazóik jó része) lenyelte, én is lenyeltem volna.
Egy feles vereséget az a felállás is hozhatott volna, de én ebben sem látom azt a lehetőséget, amit Tóth Péter látott.
Én magam elhanyagolható vagyok, de 2022-ben legalább hétszázezer másik szavazó is hiányzott.
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 24. 16:35
Előzmény: #482  Mississippi
Például veled?
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 24. 16:34
Például ?
Mississippi
Mississippi 2026. 04. 24. 16:29
Előzmény: #479  Dehogynincs
Arra emlékszem, hogy te mit mondtál, azt nem értem, hogy MZPnek kivel kellett volna tárgyalnia a Tóth szerint, akárki is ő. Talán a szavazókkal?

Topik gazda

user01
user01
1 1 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek