sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Ettől indulhat meg a papír.Új fúràssal. A cég féléves jelentésében is kitér arra, hogy a 2026 nyarán kialakult energiapiaci feszültség – a tartós hőhullám, a Duna rendkívül alacsony vízállása és a paksi erőmű átmeneti kiesése – rávilágított a megújuló, hazai energiaforrások fontosságára. Július végén törvényi változás is történt: lebontották a geotermikus projektek engedélyezési akadályait, valamint több száz milliárd forint uniós forrás nyílik meg új energetikai beruházásokra, köztük új geotermikus projektek megvalósítására, ami biztosíthatja a geotermikus energiatermelés bővülését Magyarországon.
Én múlt héten elküldtem, és egy automata válasz jött csak. Semmi extra. Egyébként én nem keritettem ekkora feneket a papírok kitöltésének amiről ti itt már hetek óta diskuráltok. Pl a a pénzintézet mezőbe csak annyit irtam, hogy Erste, a papirokat csak lefotóztam és ugy küldtem el. A lényeges adatok mind ott vannak, ami alapján ki tudják fizetni az osztalékot.
Én hitelesítés nélkül küldtem be két tanúval még szeptember 30-án. Dáp vmi külön aláírási jelszót kért amiről nem is hallottam még (tehát nem volt elég a dáphoz való belépés az azonosításhoz) így nem bírtam megugrani. Kértem visszajelzést, hogy rendben van-e de nem jött semmi.
Bocs, még mindig osztalék. Már bánom, hogy nem adtam el, ezt a szarakodást.... Email-ben küldte már valaki? Úgy olvasom, hogy úgyis lehet. Gondolom le kell hitelesíteni DÁP-al és mehet?
Az OTP Bank VÉTELI (BUY) ajánlást fogalmaz meg a PannErgy Nyrt. részvényeire vonatkozóan, miközben a 12 havi célárat minimálisan, 3 057 forintról 3 107 forintra (+1,6%) emelte. A módosítás a legfrissebb féléves eredmények és az új hőtakarifák beépítését tükrözi.A jelentés legfontosabb pontjai az alábbiak szerint csoportosíthatók:📈 Célár, ajánlás és értékelés
Ajánlás és potenciál: Az elemző fenntartja a vételi ajánlást. A 2 880 forintos aktuális árfolyam mellett a részvény 8%-os felértékelődési potenciállal rendelkezik.
Kismértékű céláremelés oka: Az értékelési modellben végrehajtott kisebb pozitív módosításokat részben ellensúlyozta a korrigált nettó adósság növekedése.
Adósság és osztalék: Bár a nyers nettó adósság csökkent, a modellt felfelé korrigálták a már esedékes, 1,85 milliárd forintos osztalékfizetési kötelezettséggel (mivel a kereskedés már az osztalékfizetési nap után zajlik). Így a korrigált nettó adósság 9,5 milliárd forint lett.
💰 Pénzügyi várakozások és hőtakarifák
EBITDA-célok: A menedzsment megerősítette a 2026-os konszolidált 4,3–4,45 milliárd forintos EBITDA-célsávot. Az OTP saját előrejelzése 2026-ra 4,37 milliárd forint, 2027-re pedig 4,45 milliárd forint.
Hőértékesítés: A várt éves hőértékesítés ~1870 TJ, mivel az első félév (~1000 TJ) időarányosan teljesítette a terveket.
Új hatósági árak: Életbe léptek az új hatósági tarifák. Miskolcon és Szentlőrincen az alapdíjak emelkedtek, míg Győrben kismértékben csökkentek. Ezzel párhuzamosan a kapacitásdíjak (mennyiségalapú tarifák) Miskolcon és Győrben csökkentek. A kételemű tarifarendszer miatt a nyereségtermelés súlya az első félévről áthelyeződik a második félévre, de az éves jövedelmezőségre gyakorolt hatása korlátozott.
Ha a nyilatkozattal gond van, azt jelzik e-mailben? Kíváncsi vagyok, elfogadják e az enyémet. Összedobtam indesigben... Ha elfogadják, a második kör roppant egyszerű lesz. :)
Kész van minden, beküldtem, várom az osztalékot. Holnap írok egy levelet. PE-nek, hogy ezt azért jó lenne átgondolni jövőre. Utána meg nekilátok a feleségem részvényesi nyilatkozatának…adat igénylek, nyomtatgatok, tollal kitöltök (remélem nem hibázom, mint az enyémnél, mert akkor lehet újra nyomtatni), scannelgetek…a szomszédoknak már jeleztem hogy újra jövök tanúzni…nevetséges. És mindjárt itt a második kör…
OTP mai állapot. Kérdeztem, hogy ügyfélszámot megadjak-e, nem kell végülis csak tudják miért ezt írták (természetesen ez nem tanács, saját esetedben kérlek nézz utána, ez privát bank, OTP bróker más lehet): "A nyilatkozatok kitöltésénél az alábbi információkat szükséges megadni:
TBSZ/NYESZ számla esetén a II. ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA ÉS RÉSZVÉNYÁLLOMÁNY ADATAI rész, a Számla azonosítója oszlopban az alábbi gyűjtő számlaszám feltüntetése szükséges: HU68117820075555555500000000
NORMÁL számla esetében a II. ÉRTÉKPAPÍRSZÁMLA ÉS RÉSZVÉNYÁLLOMÁNY ADATAI rész, a Számla azonosítója oszlopba az értékpapírszámla számát, míg a III. OSZTALÉKFIZETÉSI ADATOK részben a fizetési számla száma, vagy az alábbi gyűjtő számlaszám feltüntetése javasolt: HU68117820075555555500000000
A nyilatkozat kitöltéséhez szükséges állományi adatokat a 2026.09.30-i Értékpapír számlakivonaton tudja az ügyfél megtekinteni. "
Jogos kérdés. Én úgy csinálom, hogy a Számla azonosító oszlopból csinálok kettőt, az elsőbe írom az értékpapírszámla számlát (ügyfélazonosító toldalékolva), a másodikba a 3*8 számjegyű pénzforgalmi számot. Ez utóbbi van ahol egy KELER-es számla.
"Amennyiben az értékpapírszámla-vezető a TBSZ vagy
NYESZ számlákhoz kapcsolódóan gyűjtőszámlaszámot (technikai pénzforgalmi
számlaszámot) ad meg – pl. Patria Finance a.s., kérjük, hogy azt a számla
azonosítójával együtt tüntessék fel a II. pont megfelelő sorában [Száma
azonosítója cella]."
Köszi, ez új infó. Érdekes, hogy ha nem kérdezed meg, akkor a Panny magától ezt miért nem írja le?
Az értékpapírszámla vezető jó kérdés, mert minden esetben a K&H ÉP jelenik meg (eladás, vétel, értesítő levelek, stb.), de csak a be- és kiutalás az, ahol a Patria megjelenik. Szóval én ennek fényében azt fogom oda beírni, hogy: 'Patria Finance (K&H ÉP)'. Ebből szerintem baj nem lesz és így egyértelmű. Az azonosító esetében pedig azt a formát, amit a K&H az éves adóigazolásnál is megad: Normál, 12345678 TBSZ 202x, 12345678 Az '12345678' az egyedi ügyfél azonosítód.
Az osztalékot szerintem majdnem biztos, hogy nem a név alapján, hanem a számlavezető és a számla azonosító alaján fogják szétosztani.
A Pannergytől kérdésemre az alábbi információkat kaptam a nyilatkozat kitöltéséhez, másoknak is hasznos lehet:"A II. pontban szereplő táblázatot kérjük kitölteni. A
nyilatkozat kifejezetten számlánként elkülönített adatszolgáltatást kér,
amelynek során az értékpapírszámla-vezető nevét, a számla típusát (Normál /
TBSZ / NYESZ), a számla azonosítóját, TBSZ esetén a lekötési évet, valamint az
adott számlán nyilvántartott részvények darabszámát kell feltüntetni.Amennyiben az értékpapírszámla-vezető a TBSZ vagy
NYESZ számlákhoz kapcsolódóan gyűjtőszámlaszámot (technikai pénzforgalmi
számlaszámot) ad meg – pl. Patria Finance a.s., kérjük, hogy azt a számla
azonosítójával együtt tüntessék fel a II. pont megfelelő sorában [Száma
azonosítója cella]. Normál, TBSZ és NYESZ számlák esetén külön-külön sor
kitöltése szükséges.
A III/B pont alapján TBSZ-en vagy NYESZ-en
nyilvántartott részvények esetében a részvényes külön bankszámlaszámot nem
jelölhet meg."Egyébként a nyilatkozat legalján van egy telefonszám megadva, akinek további kérdése lenne.
TBSZ-ed ma már egy évre több is lehet. Nekem is van, hogy ha valamelyiket fel kellene törnöm, akkor ne a teljes éves TBSz állomány adómentességét bukjam. Viszont valóban érkezett most valami az OTP-től, hogy TBSZ-nél gyújtőszámlát kell megadni, egyet valamennyihez. Holnap találkozom a kapcsolattartómmal, ott még tisztázom pontosan, de talán így egyszerűbb lesz, ha pontosan megértem végre.
(Üdv mindenkinek! dexter és szikbal olvasom, hogy K&H-s és esetleg vannak többen is. Szeretnék segítséget kérni a részvényesi nyilatkozattal kapcsolatban, hogy mire jutottatok (ha már beküldtétek a Pannihoz a papírt)? II. Értékpapírszámla-vezető neve: K&H Értékpapír (a brókercég), vagy a cégcsoport tagja (mint banki, különálló entitás) a Patria Finance a.s. kerül? III. Osztalékfizetési adatoknál a számlatulajdonos nevéhez (én vagyok a számlatulajdonos) a nevem kerül, de a bankszámlaszám az a K&H levelében megadott számlaszám kerüljön? Itt a számlavezető bank neve egyértelmű (Patria Finance a.s.), de felmerül itt bennem a kérdés, hogy a beérkezett osztalék összegét a nevem alapján kapom meg?... Vagy hogy van ez? Ha segítenétek megköszönöm! egyébként azt lentebb olvastam, hogy nektek sem egyértelmű a K&H levele...
Év
Átlagos TTF gázár (Szeptember)
Audi átvételi árszint (Képlet szerint)
Fizikai fűtési hőigény Győrben
PannErgy profitabilitás (Győr) 2021
~60–85 EUR/MWh
Magas
Kifejezetten magas (korai hideg)
Kiemelkedő (szezonkezdeti rekord) 2022
~180–200 EUR/MWh
Extrém magas
Magas (hűvös ősz)
Rekordmagas marzs (energiakrízis) 2023
~35–40 EUR/MWh
Alacsony
Minimális / Nulla (rekordmeleg)
Nagyon alacsony (csak HMV-t termelt) 2024
~35–38 EUR/MWh
Alacsony
Közepes / Hullámzó (késői lehűlés)
Mérsékelt, stabil 2025
~32–34 EUR/MWh
Alacsony
Magas (hűvös, jó kihasználtság)
Jó volumen, de alacsonyabb árszint Idén (2026)
~72–76 EUR/MWh
Magas
Közepes / Kiegyensúlyozott
Kiemelkedően magas (ársokk + stabil volumen)
"rengeteg nyilatkozatot töltök majd ki az utolsó napon két tanúval, mert OTP-nél minden TBSz számla egyedi forintszámlát kap, ahová jön az osztalék oszt erre nem hagytak helyett a táblázatban."
Minden pénzügyi szolgáltatónál egy évre vonatkoztatva elvileg csak 1 db TBSZ számlád lehet, és max. 5 évig él egy TBSZ, azaz az OTP-nél elvileg 5 TBSZ-nél többed nem lehet. Ehhez meg elég egy nyilatkozatot kitölteni.
Olvasd el még 1x figyelmesen a III. pontot. Csak a normál számlához adhatsz meg átutalási számla adatokat, a TBSZ esetében a cég és az értékszámla vezető intézi az utalást a táblázatban megadott azonosító adatok alapján. TBSZ-nél nem kell megadnod számlaszámot. A K&H automatikusan küldeni fogja a TBSZ igazolást a cégnek a kitöltött adatok alapján, gondolom az OTP is így fog tenni, de ezt egyeztesd le a kapcsolattartóddal, ha az OTP nem küldött ki ezzel kapcsolatban tájékoztató levelet.
Bocs, hogy harmadszor is. Ha nem jutok dülőre OTP-vel inkább megszerkesztem magam a doksit, hogy egyen legyen, mert tartok tóle, hogy az adtabeviteli AI vagy egyetemist csak egy számlaszámot fogad. Ami persze hülyeség, de hülyeség az egész.
PANNERGY - moderalt