sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
A beszámoló közzététele előtti 30 napban tilos a bennfentesek kereskedelme, egyben a cég se kereskedhet ilyenkor a saját részvényeivel. Az eseménynaptár szerint március 26-án teszi közzé a cég a beszámolót. Ha lesz is srv, akkor valszeg hasonló lehet, mint az MVM pakknál volt, a piacon már csak kis mennyiséget tudna venni. A kérdés inkább az, hogy hogyan tovább, mi várható a következő időszakban.
Idén nagyon türelmes voltam az srv kapcsán. Nem is foglalkoztam vele mikor, miként költik el a megszavazott keret fennmaradó részét. Most viszont beugrott, hogy mindjárt éves jelentés, meg egy hónappal előtte már nem vesz piacról. Lassan ott tartunk megint. De tippelni se akarok már, hogy mi lesz a pénz sorsa, mert eddig nagyon gyengén ment nekem ez a dolog, közelében se voltam a realitásnak. Lassan ki kéne derülnie…
Mennyire jellemző ez a mostani kormányra, hogy Mo.-n az egyik legkiemelkedőbb a geotermia kapacítás az EU-ban, ennek ellenére a 27 EU-s ország közül a 26.-ak vagyunk ennek kiaknázásában. Inkább vesszük a bizpnytalan olajat és a gázt, ahelyett, hogy saját meglévő energiaforrást hasznosítanánk.
Szívesen megbolygatnám ezeket az árlenyomásokat. Nem lehet nem észrevenni, hogy bármilyen történést kihasználva egyből adják be a részvényt: ha éppen nem történik semmi, akkor csak óvatosan, de a piaci zavarok idején markánsan nyomják le az árat. A megbízásokat megvizsgálva könnyen megállapítható lenne a manipuláció. Lenne ötletem, hogy miért történik a programozott ármozgatás. Bár ennek inkább nézzük az előnyös oldalát, a jóárasított vásárlás lehetőségét - csak az a baj, hogy kevesen élnek vele.
Mikor tudjuk meg biztosan? A BÉT hivatalos határozata a kosár módosításáról várhatóan 2026. március 6. és 13. között jelenik meg.Fontos dátumok (2026. tavasz)EseményDátumFelülvizsgálati nap2026. március 2. (megtörtént)Hivatalos bejelentés2026. március közepe (pár napon belül)Tényleges bevezetés2026. március 23
A panny egy külső körülményektől teljesen független, helyi, zöld energiát előállító cég. Erre valami vadbarom napok óta ész nélkül adja a részvényt, közben a majdnem 100%-os kitettségű MOL meg emelkedik az iráni háború óta, pedig az ilyen esetekben pont a lokális, független cégeknek kellene emelkedniük. Tele van hülyékkel a világ...
A BUX index kosarát a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) évente két alkalommal, tavasszal és ősszel vizsgálja felül.Mikor vannak a felülvizsgálatok?
Márciusi felülvizsgálat: A döntés március elején születik meg, az új összetétel pedig általában március harmadik hétfőjén (vagy az azt követő kereskedési napon) lép életbe.
2026-ban ez éppen most esedékes
.A PannErgy esetében a bekerülési esélyek most, 2026 márciusában kifejezetten jók, sőt, technikai értelemben ez a "visszatérés pillanata" lehet a papír számára.Íme a helyzet elemzése a legfrissebb adatok alapján:1. A "büntetőidő" lejártaAhogy korábban említettem, a PannErgy 2025 áprilisában került ki a BUX-ból, miután sorozatban kétszer nem teljesítette a kritériumokat. A tőzsdei szabályok (a BUX Kézikönyv) szerint a kieső papírok nem kerülhetnek vissza azonnal a következő felülvizsgálatkor, még ha a számaik jók is. Ez a korlátozás a 2025. őszi felülvizsgálatnál még gátat szabott, de 2026 márciusára ez a gát elhárult.
Mikor tudjuk meg biztosan? A BÉT a tavaszi felülvizsgálat eredményét általában március első tíz napjában teszi közzé.
Várható bejelentés: 2026. március 6. vagy március 10. környékén.
Életbe lépés: 2026. március 23. (hétfő).
Konklúzió: A PannErgy most "tisztult le" technikailag a szabályzat szerint, és a piaci teljesítménye (kapitalizáció és forgalom) alapján jelenleg az egyik legerősebb jelölt a (vissza)kerülésre. Ha a márciusi kosárváltásnál lesz bővülés, a PannErgy az első számú várományos.
Most pont a napelemek miatt a tözsdei ár sem száll el. Szép napos idö van, napról napra egyre hosszabb. A vízerömüvek is csúcson termelnek az olvadás miatt.
a legenergiakritikusabb idöszakot (tel) szerencsere letudtuk az energiaarrobbanas elött. Mostantol meg a napelemeink talan tompitanak vmit. Talan kivetelesen a körülmenyekhez kepest jol megusszuk. (nem arfolyam szinten, hanem a hatterben költseg szinten)
Az esés teljesen normális. Mindig van rá ok. A tegnapi gyertya viszont megítélésem szerint ront a technikai képen. Remelem ma sikerül javítani, legkésőbb péntek zárásáig.
PANNERGY - moderalt