Topiknyitó: salaxx 2024. 10. 22. 07:42

PANNERGY - moderalt  

sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
bitKain
bitKain hétfő, 11:10
Előzmény: #1339  bitKain
"Azért azt te is látod, hogy a nagytulajok kvázi folyamatosan veszik a PE.-t. Az sr vétel és a részvények bevonása a tulajdoni hányadukat növeli."
.
A fentiből (nekem) az következik, hogy ezen a nyomott áron pláne vetetni fogják a PE-vel a részvényeket. (Lassan féláron forog.)
Érdemes lesz elmenni a közgyűlésre, szerintem az srv.-vel kapcsolatban kellemes meglepetés lesz. 
bitKain
bitKain hétfő, 11:03
Előzmény: #1338  dexter
1.)
 "Szerintem érthető volt, hogy mire írtam, hogy nem tudjuk, hogy el akarják-e adni?"
Akkor csak én nem értettem meg ezek szerint.
.
2.)
"Nyilván fair értéken, vagy a felett majdnem mindenki szívesen megválna a papírtól."
Ebben egyetértünk.

3.) "szerintem azt elég merész dolog kijelenteni, hogy a nagytulajok milyen árfolyamon szállnának ki, ha csak nincsenek bennfentes infóid"
Nem írtam, hogy milyen árfolyamon akarnak kiszállni. A 3000/rv egy nyilvánvalóan túlzó ajánlat akart lenni). Azt viszont tartom, hogy ha 1512/rv Rencsáréknak szimpatikus lenne, akkor nem az MVM-től vennék meg a pakkot, hanem a saját részvényeiből adna el. Ebből nekem az következik, hogy jelenleg 1512/rv-nél többre értékelik. Ez nem bennfentesség, hanem következtetés.
Egyébként ha Rencsár nekem azt mondaná, hogy 1800/rv eladná a pakkját, az sem lenne bennfentes infó. Ez csak egy befektetői döntés.
.
Azért azt te is látod, hogy a nagytulajok kvázi folyamatosan veszik a PE.-t. Az sr vétel és a részvények bevonása a tulajdoni hányadukat növeli.
dexter hétfő, 10:41
Előzmény: #1335  bitKain

Ne nézzük már óvodásnak egymást.
Szerintem érthető volt, hogy mire írtam, hogy nem tudjuk, hogy el akarják-e adni?
Nyílván fair értéken, vagy a felett majdnem mindenki szívesen megválna a papírtól.
(szerintem azt elég merész dolog kijelenteni, hogy a nagytulajok milyen árfolyamon szállnának ki, ha csak nincsennek benfentes infóid)
bitKain
bitKain hétfő, 10:28
Előzmény: #1336  signal2
Szerintem is.
Gyorsan vissza lehetne húzni. 
signal2
signal2 hétfő, 10:24
Előzmény: #1334  philosopher
Viccesen mini forgalommal esett egyébként. Pár tízmilliós srv elég lenne támasztani.
bitKain
bitKain hétfő, 10:20
Előzmény: #1333  dexter
Van az a pénz, amennyiért a Rencsárék is megválnának a csomagjuktól, de az nem 1512, mert különben nem az MVM-től vennék meg.
.
Biztos lehetsz benne, hogy el akarják adni, ha kapnak egy nagyon kellemes ajánlatot.
Ha megkínálod őket egy 3000Ft/rv-es ajánlattal, akkor, szerintem, rábólintanának. 😉
.
Egyébként, hogy oszlassam a bizonytalanságodat, én biztosan-, de szerintem a részvényesek 99% el akarja adni a pakkját.
philosopher
philosopher hétfő, 10:14
Előzmény: #1332  bitKain
Igen, ezt nyilván nem láthatták előre, de ha most lenne pénz talán olcsóbban lehetne vásárolni. Bár az is igaz, hogy papíron hiába 1340 az árfolyam, ezen az árszinten nem lehetne több 10 ezer darabot venni, szerintem.
És bár szidhatom a menedzsmentet, hogy most nincs pénze a cégnek részvényt venni, de én is ugyanebbe a hibába estem és alig maradt pénzem, pedig ma Pannergy mellett OPT-MOL-MTEL-RIcsi négyesből is lehetne jóárasítva vásárolgatni.
dexter hétfő, 10:10
Előzmény: #1332  bitKain
Az MVM-ről sem tudtuk eddig, hogy el akarják adni a packot.
bitKain
bitKain hétfő, 09:55
Előzmény: #1328  dexter
Ha el akarták volna adni a pakkjukat, akkor már megtehették volna, hiszen elég régóta benne vannak az igazgatótanácsban.  Azaz ha el is akarják adni a pakkjukat azt nem 1512-ért akarják megtenni, pláne nem 1300-ért.
Az MVM jókor vált meg a részvényeitől. A PE meg rosszkor vette meg. A szőke idióta hatásaival nehéz volt számolni. Nagyon jó beszállok nyíltak most és lehet, hogy még jobbak is lesznek.
.
Az öreg Buffett most dörzsöli a tenyerét, végre tud vásárolni a hatalmas készpénzállományából. Ő már korábban elkezdte csökkenteni a részvény kitettségét.
Norbert99 hétfő, 09:54
Előzmény: #1324  vcsmate
2x 1,5Mrd Ft-ból marad 440M Ft. Szerintem az semmi. 
dexter hétfő, 09:52
Előzmény: #1326  salaxx

Szerintem nem megy sehova, és nem csak az audi.
Hétvégén muskmár arról posztolt az X-en, hogy amerikának és európának össze kellene fognia és minden vámot eltörölni.
Trump meg musk annyira hülyék, hogy nem képesek azt sem felfogni, hogy ezzel a vámháborúval csak szétkúrják az amcsi gazdaságot. Pedig muskról azt gondoltam korábban, hogy egy okos csávó, de vagy szétdrogozta az agyát, vagy elitta.
bitKain
bitKain hétfő, 09:49
Előzmény: #1326  salaxx
A győri bezárás következményeit a dexter által belinkelt "Bajban a győri Audi ..." cikkre írtam.
A PE-re még ez sem lenne hatással. 
Ugyan nem láttam a PE-Győri Audi szerződését, de szerintem nem a gázárhoz, hanem a távhőszolgáltatáshoz van kötve. (Ha valaki jobban informált, javítson ki.)
dexter hétfő, 09:43
Előzmény: #1323  signal2

Szerintem az sokkal nagyobb gond, hogy nem a piacon költötték el az srv-t, hanem az egyik nagytulaj packját vették meg.
Mi lesz a követkeő? Bengi vagy Rencsák packja?
dexter hétfő, 09:41

Szerintem az sokkal nagyobb gond, hogy nem a piacon költötték el az srv-t, hanem az egyik nagytulaj packját vették meg.
Mi lesz a követkeő? Bengi vagy Rencsák packja?
salaxx
salaxx hétfő, 09:39
Előzmény: #1325  bitKain
szep lenne ha a györi audi azert mert a termelese 20%a amerikaba megy -  ahol nem betiltva lesz az audi hanem dragabb- , amiatt becsukna a VILAG legynagyobb motorgyara.
bitKain
bitKain hétfő, 09:33
Gondolod, hogy ezt bárki előre látta?
Én nem. Nem hibáztatom a vezetést, hogy nem láttak előre egy ekkora tőzsdepánikot. 
Megjegyzés a PE működésére nem lesz hatással, nincs Amerikára semmilyen kitettsége.
Ha a győri Audi kiesne, akkor (szerintem) a felszabaduló kapacitást be tudják forgatni a győri távhőbe. 
(Úgy tudom, a győri távhő nem 100%-osan geotermikus alapon megy.)
.
Most nagyon jól jönne egy srv, mert megnyugtatná a befektetőket (és az MVM-es megállapodásnál olcsóbban tudnának rv.-t visszavásárolni).
vcsmate hétfő, 09:26
Ha meg lesz csütörtökön a saját részvényre a felhatalmazás akkor marad belőle bőven az MVM pakkonon kívül is.
signal2
signal2 hétfő, 09:20
Most már kijelenthetjük, hogy a Pannergy a lehetö legrosszabbkor lötte el az összes puskaport.
A managementet ki kell rúgni. 

Topik gazda

salaxx
salaxx
3 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek