sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Tavaly, amikor kihozták a 20xx-es célárat (pontos számra nem emlékszem), akkor pár hónappal később szóvá tettem, hogy vajon miért nem éri már el a célárat. Akkor le lettem cseszve, hogy mert majd egy év múlva, mert az elemzés azt az árat tükrözi (most hagyjuk azt az általánosan elfogadott nézetet, hogy a tőzsde a jövőt áraza). Ehhez képest most a részvény ára 1500Ft. Erre lehetne írni, hogy "no comment", mert ehhez tényleg nem sok hozzáfűzni való van. A számok magukértbeszélnek. Véleményem szerint ezzel a vezetéssel ez a papír továbbra sem lesz keresett. Minden elmond, hogy az az OTP sem veszi, amely elemzője szerint 40%-al többet ér.
Akkor azért nem vette eddig a saját részvényeit a cég mert a miskolci kút beruházás igénye 3,115 Mrd HUF volt? Közgyűlésen ki tud derülni mi a cég terve a jövőben? Saját részvény elmaradása miatt én is csalódtam a hitelességben, korábban ha volt egy keret azért azt elköltötte, erre építettem.
A mai (nyomorult) 1515-ös árfolyammal számolva a 2119 célár ~40%-os felértékelődési potenciált jelent. Ha erre sem mozdul meg, akkor végkép megdöglött a papír.
jo hogy ez a terv, de a tegnap linkelt ösztönzesi modell alapjan senki nem fog ennek nekiallni. Illetve azzal kapcsolatban kerdes (es tenyleg legutolos remenysugar), hogy mi szamit palyazatnak....mire lehet 3,5 Mrdot nyerni. Az 1 palyazat pl, hogy Peceli geotermikus höerömü kivitelezese = 3,5 Mrd. vagy (!?) peceli termelö kut kivitelezese (3,5), peceli visszasajtolo kivitelezese (3,5), peceli höcserelö. Elöbbi (az egesz megvalositas 1 palyazat) az felejtös lehet, de ha esetleg több alegysegre lehet egyenkent penzeket behuzni, akkor meg akar erdekes lehet.
Így van. Itt szinte szó szerint ül a cégvezetés a langyos vízben és nem sok vízet kavarnak. Az elmúlt 5 évben 10%-al nőtt a hőmennyiség értkesítés, azaz évente kevesebb, mint 2%-al. Ezt nem nevezném teljesítménynek... Sőt! Itt el van kényelmesedve a vezetés, nulla jövőképpel. Amilyen jó kilátásai voltak ennek a cégnek, a vezetésnek sikerült ezt az utóbbi 5 évben elcsesznie kemény "munkával".
PANNERGY - moderalt