sajnos a 2008ban indult topik müködese ellehetetlenült (az eredeti moderator mar nem aktiv, a portfolio moderator pedig többszöri jelentes ellenere sem kezd semmit a kialakult helyzettel), remelhetöleg itt folytatodhat tovabb egy kevesbe szürrealis diskruzus
Mondjuk még azt is megtenném, hogy kibaltázzak az eladókkal, hogy megmondanám mi a max ár, de fenntartom a jogot, hogy kedvem szerint a legjobb árakat fogadjam el és legfeljebb annyit, amennyit gondolok. Mindenki elkezdene aláígérni picit, osztán lehet csak 50%-ot költenék, de azt jóárasítva. Vagy 75-öt.
Mivel 2024-ben 20% részvényt bevontak, így az egy részvényre jutó eredmény 20%-kal nőtt! 20% nőtt a kifizethető pénz részvényenként, 20% növekedés csak ebből. Továbbra is egy kiszámító osztalékpolitikát kell kidolgozni 2024 évre, valamint extrát a 2023 évre (ami nem lett elköltve) Szerintem 100+50ft reális lenne (akár több is), és a 20% bevonás után évi 100-100ft kifizethető.
Én az utolsó OTP célárra raknám a maximumot, aki odaadja ok, aki nem, az b*szkodhat a tőzsdén, ahol 1000-el megkergeti az árfolyamot le vagy fel. Ha eladna több 10e-t, akkor ott a lehetőség. Én kb a felével kiszállnék ott, nem több 10e, de számomra megfontolandó ha egyben elviszik.
SRV-nek így már nem is lenne túl sok értelme, az egyszeri aukciót pedig logikus ha az időszak végére teszik. Én számítok egy március végi-április eleji aukcióra.
Most néztem meg az eseménynaptárt, pontosan az éves jelentés közzététele 2025.03.19. Előtte 30 napig nem vehetik, azaz az febr. 17, tehát most már biztosra kijelenthető, hogy sem srv, sem aukció nem lesz májusig.
Jelentés előtt 30 nappal úgysem vehetik, az március eleje lenne a 30 nap. 3 hét van március elejéig, bejelentés sehol, tehát már májusig biztos nincs srv.
Azt sajnálnám. Viszont a másik fele, hogy addig is a lóvé megfelelö befektetésével 6-7% p.a. hozamot lehet elérni, azaz kicsit turbózza az eredményt, és még több casht generál a késöbbiekre.
Piaci srv szerintem biztos nem lesz közgyűlésig. Gyanítom, hogy dolgoznak az aukció lehetőségén, de valami gond lehet a háttérben. Semmi nem indokolja egyébként hogy miért nem jelentik be a részleteit. Ha mégis más terveik vannak azzal a pénzzel, akkor arról kommunikalniuk kellene valamit. De csönd van, így nem is feltételezem hogy így lenne. Az MNB büntetés után (érdemi választ nem remélve) írtam a befektetői kapcsolattartónak, hogy az új helyzet változtat-e a közgyűlési határozat részvény visszavásárlásra vonatkozó részen, de nyilván azt a választ kaptam, hogy amennyiben változtatna, úgy eleget fognak tenni közzétételi kötelezettségének a jogszabályok által meghatározott keretek közt.
PANNERGY - moderalt