Hát akkor nekem másképp működnek a paradicsomjaim. Van olyan 200 tő, de 4-5 naponta folyamatosan szedek egy nagy diszperzites vedérrel, mert pirosodik mint az állat ebben a 40 fokban is.
Kapitány I: Jó hírrel érkezem: A Dunamenti Erőmű újra termel! A szakemberek három napon át megállás nélkül dolgoztak a javításon és az erőmű ma újra rákapcsolódott a hálózatra! Ez 360 MW plusz kapacitás!Köszönöm nekik!
Na megvan az ok....a meleg!Nézzük tudományosan: "A paradicsom érésének egyik legfontosabb tényezője a megfelelő hőmérséklet, ezért a néhány fokkal magasabb vagy alacsonyabb hőmérséklet megakasztja vagy akár teljesen leállítja az érési folyamatot. A paradicsomok számára a piros szín eléréséhez szükséges ideális hőmérséklet 20-21 °C között van. 29 °C-nál a likopin termelődése leáll, és a nagy zöld gyümölcsök a tőkén maradnak, amíg a hőmérséklet nem csökken kedvezőbb szintre. A tartósan 15 °C alatti hőmérséklet szintén gátolja az érést."
A VELENCEI-TÓ VÉDELMÉBEN A Velencei-tó jelenlegi hidrológiai állapotában a vízterek közötti kapcsolatok fenntartása érdekében elengedhetetlen az élőhelyvédelmi beavatkozások végrehajtása. Az alacsony vízállásból eredő kedvezőtlen folyamatok mérséklését a különböző vízterek közötti vízmozgások fenntartásával lehet biztosítani. A beavatkozások meghatározása során a vízügyi igazgatóság a műszaki felmérések mellett figyelembe vette a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi szempontjait, valamint a Magyar Országos Horgász Szövetség javaslatait. Fontos! A munkálatok kizárólag a legszükségesebb helyszíneket érintik, és a lehető legkisebb mértékű beavatkozással kell, hogy járjanak. Tíz helyszínen zajlik majd a beavatkozás. Elsőként Dinnyés térségében, a Névtelen-tisztás és a Kis Mihály-tisztás közötti átjáró mélyítése kezdődik meg egy munkagéppel szombaton. Hétfőn pedig egy olyan kétéltű munkagép érkezik a Velencei-tóhoz, amit természetvédelmi területeken és tavakon használnak.A beavatkozások elsősorban az összekötő csatornák és átjárók mélyítésére, a felhalmozódott lágy iszap eltávolítására, a meglévő természetes élőhelyek közötti kapcsolat, a vízmozgás helyreállítására irányulnak. Kiemelt jelentőségű a természetvédelmi, vízminőségi és halgazdálkodási szempontok folyamatos figyelembevétele, valamint az érintett szervezetek közötti szakmai együttműködés fenntartása. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság a munkálatok során folyamatos szakfelügyeletet biztosít. A munkálatokat a vízügyi hatóság jóváhagyta. Kérek mindenkit, hogy ebben a kritikus helyzetben fokozottan figyeljünk a környezetünkre, tanúsítsunk önmérsékletet a vizeink és vízkészleteink használata során!
A MAVIR szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a rendszerirányító megtette a szükséges intézkedéseket a villamosenergia-ellátás folyamatosságának biztosítására.A társaság arra kéri a fogyasztókat, különösen a nagy energiaigényű ipari felhasználókat, hogy 17 és 22 óra között a szükséges minimumra csökkentsék terhelésüket, és mellőzzék a nélkülözhető elektromos berendezések használatát.
Reggel a hegyen olyan fura volt...már 2 hete voltak nagy zold paradicsomaim....s nem pirosodik be..de még halványpiros sincs......szedret szedtem meg cukkinit...sok korte lesz, szilva is egesz jo....hazafele ahogy jottem a kukoricasok egesz jok voltak...nagyok, fejesek...igaz 10 fele jottem meg s akkor kár a leveleik lefele logtak..beugrottam intersparba bevasarolni, ott egy kocsimoso mellette , jópár állás volt de mindegyikben mosták az autót...ezen megdobbentem.
A rendkívüli hőség és az aszály történelmi mélységbe taszította a Rajna vízszintjét, ami már a német ipar működését is veszélyezteti. A szállítás drágul, a vegyipari és acélipari óriások termeléscsökkentésre készülnek.
Toka Club/Labanc/Laruska/Vica71/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi