"Mielőtt még nagyon elkezdünk majd a megbocsájtás rögös útjára lépni, amire én leszek szerintem az utolsó, aki eleve rálép, azt azért tegyük hozzá, hogy a 16 év alatt hány embernek tette ez a hatalom és a zsoldosai és az erejei tönkre az életét. Nem egynek, nem tíznek, nem száznak, nem ezernek; akiket elüldöztek Magyarországról, akiket megaláztak, pellengérre állítottak, szorongásba, betegségbe hajszoltak, és azért ezt sose feledjük el. Ne kövessük el azt a hibát, amit '89-ben az elődeink elkövettek, hogy ezekre a bűnökre majd így "á mosmá' mindegy, olyan régen volt, felejtsük el" és majd a bársonyos forradalomban belovagolunk a szép naplementébe, mert akkor újra elő fog jönni ez az egész dolog. És az az aljasság, az a szemétség, amit ezek az emberek elkövettek az elmúlt 16 évben, arra nincsenek igazából szavaim; ... közpénzmilliárdokból ontották magukból, fröcsögték magukból a gyülöletet, emberek tízezreinek életét tették tönkre, ezekre majd mindig emlékezzünk."
Bocsi a lenti posztot véletlenül küldtem be üresen. Arra akartam reflektálni, hogy a lehető legjobban meg lehető legígy meg lehető legúgy az nekem olyan nem eléggé meggyőző emlékeket hoz elő. Olyankor az cseng a fülemben, hogy elvtársak, még többet, még jobban, még szebben. Ez olyan megfoghatatlan. Én értem, hogy fixebben nem tudja megfogni a dolgot, de így meg látszik róla, hogy mennyire bizonytalan, esetleges a kimenetel, az eredményesség, a mérték, a minden. Kívánom, hogy legyen sikeres. De nem vagyok igazán meggyőződve róla, hogy az lesz.
Az Index Információi szerint április 22-én személyügyi elbeszélgetésre hívták be a Magyar Honvédségnél a leköszönő miniszterelnök fiát. A megbeszélésen a feletteseivel az a megállapodás született, hogy az eddig századosként szolgáló Orbán Gáspár néhány napon belül leszerel, és elhagyja a honvédséget.
A leendő miniszter ígéretet tett arra, hogy az első naptól azon lesz, hogy a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozzák az ügynökaktákat, és ezekből a lehető legkevesebb részt takarják ki. Ezen kívül az is az ő feladata lesz, hogy a lehető leghamarabb felálljon a Nemzeti Vagyonvisszaszerzési és -védelmi Hivatal. Ruff szerint ennek a hivatalnak a lehető legszélesebb jogosítványokkal kell majd rendelkeznie.
Toka Club/Labanc/Laruska/Nacky/Bpali/Oldrider/Josefernando/Mcbull/Kawaszabi