Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
De ha nyertek akkor mar van 4 év mandátum .akkor már oda fogják adni , fogcsikorgatva. - dehogy fogják odaadni. Hogyan magyarázzák meg otthon az adófizetőknek? Persze ha a másik oldal is enged, akkor még talán, talán, de ugye ehhez a rendszer alapjait kellene megbillenteni. Emberünk egyetlen világpiaci árucikke az EU tagság, ha nem jön a pénz, akkor sem fogja ezt feladni. Akkor Észak-Macedónia szintjére süllyedne a jelentősége. Tudod fejből ki az É-M. min.elnök? :-)
Elolvasva, mindenki tele van Olaj long-gal és Energia részvénnyel? Persze ha nem lesz világgazdaság akkor olaj sem kell. Én továbbra sem vettem olajat, az energia ETF-t sem bővítettem. Azt hogy az EU és HU mit fog csinálni amiért a világpiacon olaj és gázt tudunk venni? Ja és ezért nem vettem mert hétfőn már túl drága volt az olaj. Hogy meddig esünk még arról halvány fogalmam sincs. https://finviz.com/map.ashx?st=w4
Már nem tudjak tovább visszatartani,mert 1 célt szolgált ,a buktazast. Érted. De ha nyertek akkor mar van 4 év mandátum .akkor már oda fogják adni , fogcsikorgatva. De nem sokat fog segíteni mert ahogy te mondtad az egész ilagbannnonaz infla nő a hosszú hozam és a rövid is. Az egész uniosnoenzbehytrbnagyonb kamateher fizetésre fog elmenni . A hitelminősítők nagyon helyesen nem ugatnak bele a valsztasba.mertnmasutt se teszik. Ergo májusban szerintem lesorolnak. Nagy a hiány . Túl nagy. És sajnos nemnehyszerinosztogatas volt a népnek mint anno a katonáknak fegyverpenz ami egyszeri tételek hanem ezek folyamatos tételek . Ergo jön a hét szűk esztendő . De nyugtassonn az a tudat hogy az EU egésze és USA is totális gazdasági szarban /gazdasági paradoxon hurokban lesz. Aki győztesen került ki az Kína .... Ha húsvét utáni hétig rendeződik akkor még megussszukymeert van annyi tartalék a rendszerben hogy 70-80 as olajár nal megállunk. Ha meg partraszállás lesz ..amit nem hiszek. Búcsúzóul a Szaúd vörös tengeri vezetéket szetlovik és annyi már elég lesz a totális gazdasági összeomlásához. Szóval ne izgulj. Így is úgy is vége a dalnak. Csak azt nem tudom mi most a safe haven??? Mert éppen az arany 1000$os esése pici kis likvidacios esemény miatt azért meglepett ......mi lesz ha nagyobb likvidacios esemény lesz ,tudod azbabtipus amikor felfüggesztik a tőzsdét . Hova menekülünk uraim??
Tételezzük fel lesz alku. Ugyan nem tudom milyen, de lesz. Örülünk. De az energialánc olyan sérüléseket kapott, ami hosszú hónapok, mire rendeződik. A tartósan (hónapokig) magas olajár már most garantált, jó esetben 100 alatt. Az infláció megugrása garantált. Na most a FED vagy az infla ellen küzd és kamatot emel és ezzel csúnya dolgokat idéz elő, vagy tolja az átmeneti megugrás mantrát és nyomtat. Egyik se jó megoldás, kérdés a 2. működik e még. Kis hazánkra ez extrán fog hatni a megboruló energiaegyenleg és a választási osztogatás miatt. Ha meg a te jóslatod jön be (F-MH), még kapunk a nyakunkba májusban egy leminősítést is (már belengették). Egyetlen menekülőutat látok, az EU-s pénzek gyors megszerzését. Arra meg ha van esély, csak egy esetben.
Április közepéig alku lesz, ha nem lesz világgazdaság nem lesz... És szinte nem lesz mibe menekülni...... Hatása meh 10ev múlva is érződik majd sose hittem ,hogy nincs USA nak egy CIA reszlege aki elore nem látta . Hisz ha már nem sikerült a belső színes USA által finanszírozott forradalom, akkor ezt az egeszet hagyni kellett volna
Mondtam. Ha esze van Trumpnak. Kiugrik Izrael mellől. És a hormuzi szoroson athalado olaj tanker ék fizetnek Irannak 1centet hordonkent, mert innentől. Ők felügyelik... Karpotlast fizetni kell mert Irán nyert. Szárazföldi erteelmes partraszálláshoz kellene tobbszazezer tengereszgyalogos. 90 milliós országba ami 4 szer nagyobb mint Németország... Ergo már megy az kudozas és végül kárpótlást kell adni mert sok. Milliárd kárt okoztak eszközökben és civilekben az USA. Tudom hihetetlenül. Hangzik. De ez lesz..... Vagy akkor vörös tengeri szorost lovika huszies akkor jön. 250$os olaj. 2 év uva biztos megoldjaknhogy legyozikIrantxe addigra USA polgarhaburus Mad Max szinten lesz, és afél világ is. Ugye nem. Is drága 10 cent /hordó kárpótlás Irannak.??
Nos, ha valami extremitás nem jön közbe, akkor nem gondolom, hogy az arany innen középtávon tovább szakadna. Sőt akár egy visszapatt is benne lehet. Ezüst lehet problémásabb, mert a magas olajár csökkenti a növekedést wordwide. Ez tutti, ennek csak a mértéke kérdéses, a háború elhúzódásától függ. Extrém helyzet viszont lehet, ha a jegybankok kénytelenek eladni, mint a török. 58 tonna nem piskóta, nagyobb, mint az alapokból történő kiáramlás, ha jól emlékszem a cikkre. Egyelőre nem nagyon látom, hogy rövid távon Trump hogyan mászik ki ebből a helyzetből, nehezen tudom elképzelni, hogy Iránt képesek legyenek addig bombázni, amíg feladják. A szorost megnyitni meg nem egyszerű. Csak remélni tudom van az a vékony ösvény, ami minkét félnek és a világnak is jó.
Ezüst
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)