Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
MrSomm szombat, 13:33
Előzmény: #38798  Placi82
Szerintem itt is tele van a logikad csusztatasokkal. De most nincs idom belemenni. 
Eppen az emberi termeszet miatt vannak ezek a piaci egyensulytalansagok. Amikor 20$ az ezust, vagy 10$, akkor a kutyanak sem kell. 50-70-100$-ert meg mindenki megorul erte hirtelen. 6 honap alatt duplazott az ezust arfolyama, hova menjen tovabb? 
Abban, hogy menekulnek az emberek a dollarbol reszben egyet ertek. Inkabb ugy foglamaznek, hogy egy jelentos toke indult el mas eszkozok iranyaba.
Vezesd mar le kerlek, hogy milyen szamok alpjan jott ki neked, hogy be kellett volna csodoljon a CME? Nem ertem...
Amikor azt mondod, hogy lehivjak az open interest 25-30%-at, akkor melyik napira gondolsz? Itt ez nem mindegy. Emiatt is kezdtem el figyelni, hogy hogyan alakul a gorgetes a marciusbol tovabb.
Ha ebbe a magyarazat rengetegbe forgatod magad, akkor konnyen abba a hibaba eshetsz, hogy masokat hibaztatsz. Itt is ahelyett, hogy objektiven megnezned az ezust mozgasat es rajonnel, hogy mania kezdodott kialakulni, amit megtortek, akkor jobban megertened. 
A keszleteknel nagyon fontos, hogy megertsd. Ezt nem dugdossak, nem rejtegetik, mert akkor mar kivettek volna tozsderol. Sok trader csinalhatott egy cash-and-carry-t, kihasznalva a contango-t es emelle jott az ETF-ekre megnovekedett igeny.
Ha mindig osszeeskuvest keresel, akkor mindig azt fogsz talalni.
Placi82 szombat, 13:27
Előzmény: #38798  Placi82
Ja,és akkor nem vettem figyelembe , azt ami szinten meglepett, a geopolitikai  helyzet függvényében hogy az SHFE ezüst Boeing  repulo rajokban segiti ki Londont a saját Shanghai Delivery keszletèből. !!!!!!
És nem a vacak kis premiumérz tette.....mielőtt valaki ezzel jön ..,nem tétel Kínának!!
Na az tette be nálam a kaput....
Valószínűségu esély az oktoberi tervemre 0.00001 es valószínűségre redukalodott...
Placi82 szombat, 13:00
Előzmény: #38793  MrSomm
Ja, nem jött be a tervem... Mert okos gyerek vagy Mrnsom, de az emberi természetet nem ismered  behatóan .Értem ez alatt,hogy ha 129$ lenne most az ezust akkor olyan az emberi természet , hogy a Eligiblet akkor senki se váltotta volna be Registeredbe papír dollárért. Sem pedig nem gorgette volna tovább, sem pedig nem  számolja el dollárban lejártakor .Hanem kérte volna delivery fizikaiba a markába. Kb az 60%a 
 De ez a szaros 72$ezust árfolyam ,nem fog indikalni  semmit.........a COMEX én , és megint tulèlik a  zsivanysagok mint 40 éve . Volt már ilyen helyzetük a tortenelembenn 5 ször..
Mert ők a ház , és úgy alakítják a szabályokat  menet közben hogy nekik tetszik.Pedig egy jó kis technikai default kinézet volna most bizalom elmozdulása miatt... Ha az ezüst ára 130 dollárra ugrik egy szállítási válság közepette, az azt jelzi, hogy a dollár vásárlóereje a nemesfémekkel szemben összeomlott. Ilyenkor a fizikai ezüst birtokosai (családi vagyonkezelők, ETF-ek, központi bankok) nem profitot akarnak realizálni dollárban, hanem menekülni akarnak a dollárból. Miért adnád például Te Mrnsomm?? oda a biztonságot jelentő fémet olyan papírért, ami éppen elveszíti az értékét?​ 
  Eligible készlet nem a tőzsdéé, hanem magánszemélyeké és intézményeké, akik csak tárolásra használják a COMEX széfjeit. Ha a COMEX kénytelen lenne készpénzben elszámolni cash settlement a fizikai szállítás helyett, az a tőzsdeo technikai default lenne .Az Eligible készlet tulajdonosai tudják, hogy ha egyszer kiengedik a kezükből az ezüstöt, lehet, hogy soha többé nem tudják visszavásárolni, hiába van rengeteg  dollárjuk.
Lacika vagyis én ,  erre játszott volna. A terv jó volt.2025  Október 11  óta erre készültem.....komolyan!!!!! 
De a ház ellen játszani, őrültség . Belátom, Mea culpa.!!!!!!
Pedig a logika , a környezet , a fundamentum és az emberi természeti viselkedés minta alapján a tervem tökéletes lett volna ......
UI:Mrsomm, az hogy te láttál CEO-t m legyen az Erste , OTP etc...az nem számít, és nem érted mire utalgatok óvatosan .
Ha bizonyos Londoni (utca nevet is ismerem )nagybanknal lettél vezető pozícióba ,és dolgoztál volna , a legszűkebb körben ,akkor  más lenne a szitu. De akkor meg én törölnem magam a fórumról is......,sőt minden bejegyzésem.😉
MrSomm szombat, 12:39
Előzmény: #38795  Placi82
Szerintem nyomjak a carry trade-t a HUF-ban, igy erosodik. Ha megvaltozik a narrativa a forint/orszag korul. Mondjuk jon egy leminosites, vagy egy ujabb penzosztas a kormany reszerol, ez nagyon gyorsan fog valtozni.
MrSomm szombat, 12:37
Előzmény: #38792  Placi82
EN is IB-n vagyok. Szerintem is messze jobb az OTP/Erste/RandomCapital tapasztalathoz kepest. Viszont nincsenek certifikatok. Ha szereted az izgalmat, lehet opciozni es szerintem a microfutures is kellene legyen, bar azt nem neztem meg soha
Placi82 szombat, 12:37
Előzmény: #38791  randomly
Nem a magas kamat miatt erős a forint. Nézz rá a  US 10Y bond rá és a hungarian 10Y bondra.
Emlékeztek mikor még 10%ot is volt  magyarorszqgon a koztvenykamat 420 as dollar arfolyamnál???
Nem olyan marginális magas  a magyar kamatszint az USA hoz képest hogy 430 ről 319 re essen az USD.
Ennek más oka van ...
Mégpedig a fundamentalisan adossaghalmazilag és  geopolitikailag meggyengult USA , és annak hegemon valutajanak a  gyengülésének a.  többi más  valutára gyakorolt  GRAVITÁCIÓS ereje!!!!!
Thai bathol kezdve a Dél Afrikai Randig
MrSomm szombat, 12:35
Előzmény: #38793  MrSomm
Ez itt a COMEX Eligible hosszabb tavon.
https://imgur.com/a/if065uV
MrSomm szombat, 12:34
Elkezdem gyujteni figyleni ezeket. Eddig nem latok igazabol semmi erdekeset. Ahogyan megyunk elore szerintem egyre gyorsul majd a gorgetes a szezodesek kozott.
https://imgur.com/a/3f12bv9
Placi82 szombat, 12:29
Előzmény: #38790  Bpali2
IBKR über alles.És van összehasonlítási alapon mert van még másik 3 platformom is. Abból 2 banki .Ja és k.rva olcsó ....
De ha  certizni akarsz, azt nem tudom hogy megy az IBKR n. 
Azt anno  utoljaljara én is ersten csináltam. IB-n  sose .
Én őszinte , magánvéleményem,hogy nem is certiznek ilyen brutális volatilitasos időkben.....
Hát mostanában nagyobb amplitudoju intervallumot jár be egy ezust/arany  egy szerencsétlen nap alatt ,mint régen békeidőben egy év alatt.. ..+ -10%!
De amugy az  IB -n ami nincs, az nem is  létezik.....
meg VIX opciok is vannak ...
randomly szombat, 09:42
Előzmény: #38789  Bpali2
ne aggódj extra/Frankfurt is pont ezt csinálta . Gondolom ha leáll a COMEX akkor ők is leállnak . A COMEX hozzáférés micro Silver is nekem nagyon távoli 1 pakk is tizenmillós tétel ha biztosra akarsz menni hogy ne üssön a Margin call. És nem vagyok Erste marketinges. Sajnos a tőzsde ilyen egyszerre bolondul meg mindenki , és nem lehet erre előre felkészülni. Ha fel lehetne akkor nem lenne ár mozgás . Nem tudnánk hullám lovagolni. Persze sok értelme nincs . Az egyik számlámra egy éve csak vettem eladni az egy volt mikor KO elvitte az SP500-at. Másikon hullamlovagoltam shortokkal is. És dupla a virtuális eredmény azon a számlán amin nem kereskedtem. Persze az is különbség hogy ott nincs USD , és EUR alapú ... Beszoptam ezt a nagy kamatos Magyarországot nagyon későn eszméltem fel. Valamelyik podcastban már emlegetették hogy most februárban kamat csökkentés ... De én már azt sem hiszem el hogy erre gyengülni fog a HUF így vettem hosszú államkötvényt. LEHET a BUX is ezért csökken mert elkezdték a kamatcsökkentés hírére ki talicskázni haza az USD-t? Most meg olcsón visszakapják ?  
Bpali2 szombat, 09:30
Kérdés mindenkihez . Ha választani kellene  mit ajánlana . Revolut , lightyear , XTB , vagy IBKR . Tele a hócipőm a gagyi platformokkal jeligére …
Bpali2 szombat, 09:27
Előzmény: #38783  randomly
Én is gondba vagyok . Róka fogta csuka az egész tőzsde most .. Gondolkodom , hogy kihagyok egy évet . Maszekból kiválóan megélek azt nem itt töltöm az időmet . Esetleg tőkét vonok be . De az OTP Erste kettőssel tele lett a 🎃-öm . Ezzel a certi bohóckodással hogy elkezd valami esni a KO ártól még fényévekre vagyunk, de már nem lehet se adni, de még venni se.. Pont csak az érdemi pénzről maradsz le .
Bpali2 szombat, 09:21
Előzmény: #38787  gilmour
Hm.. ngyjából hasonlót okoskodtam én is ki . Ha nincs tőkeáttétellel semmi gond . Majd jó lesz apránként a fizikai ezüst .Azt meg mint tudjuk évtizedekre eltűnik a piacról . Illetve oké , hogy pl a Samsung megveszi magának bizonyos bányák termelését  előre . Ami még további hiányt generál . El jöhet az az idő , hogy akinek van készleten egyrészt jóval többet számol fel a kölcsönzésért / mint most is/ de akár megteheti , hogy vár az eladással .Tehát tovább növeli a hiányt . A data centerek meg zabálni fogják az aranyat ezüstöt úgyis .  Viszont amit a chartok is igazoltak , a bankoknak saját érdekükben emelni kellett a fedezeti követelményeket. Nem lehet “ biztonságosan”  finanszírozni a nemesfémeket , a rv . piacot illetve a tényleges infra struktúra kiépítését , energiaellátását . Úgy hogy pl 2 % lehet a kötelező tartalékráta . Ehhez jöhet a mese az új jegybankelnökről aki se kamatot nem csökkent / mert az USA gazdasága erős / papíron biztos/. Sőt még a FED mérlegét is csökkentené .. Ha meg csökkent a FED - rövid távú kamatok —> akkor a hossxú lejáratú kötvények kamata emelkedhet - mert Warsh Trump “ bábja” . … Visszakanyarodva bankok - Kína , EU ha csökkenti az USA kötvényeit még inkább nyomás alá kerülnek . Ehhez jön Trump az ingatlanszektorba való belenyúlással … itt az még a kérdés mikor látja meg a piac , hogy az uniós bankszektor nem USA piac . Mert tegnap jól beverték ..Itt minden összefügg mindennel . Lehet mazsolázni ..👀😂
Bpali2 péntek, 20:49
Nézd meg őket . Mikor mi történt . 
Bpali2 péntek, 20:47
Előzmény: #38783  randomly
randomly péntek, 20:10
Előzmény: #38774  randomly
Na engem ma kistoppoltak az ezüst piacról, 2x1/10 pakk maradt, eddig no bírtam idegekkel :-) Az OTP shortot lezártam olyan 3 körül mikor az SI, GC, SP500 elkezdett emelkedni ... és elkezdtem venni a  tl110 az volt legmagasabb árjegyzőnek ... de az is elfogyott eltűnt az árjegyző :-) utána "muszály" volt venni részvényt. Ja és sikerült a BUX -ot is eladni úgyhogy nem tudtam visszavenni olcsóbban ... lehet pihenni kellene egy kicsit. :-) persze ha az OTP korekció ennyi volt akkor még lehet jó ... de akkora szerencsém csak nem lesz. :-) Hogy mikor merek visszaszállni az ezüst hajóra úgy igazán? Na ez remek kérdés. Nézegettem FarkasFu grafikonjait ... lehet ezt a hónapot kihagyom.
MrSomm péntek, 17:25
Előzmény: #38777  Placi82
Na latod, ezt figyelni sokkal tobb ertelme van, minthogy azon gondolkodni, hogy a gyikemberek es zsidok, arabok, vagy keresztenyek vannak-e az igazagato tanacsba a CME, vagy a JPM-nel. 
Ha azt nezed, hogy az adott piacon az adott szereplonek mi a valodi szerepe es erdeke, sokkal konnyebb magyarazatot talalni.
MrSomm péntek, 15:51
Előzmény: #38778  Placi82
Igen, en is azt lattam, hogy szukosebb a szokasosnal. Ez fontos es jol mutatja, hogy megnitt a kereslet az ezustre. De mekkora resze az open interestnek lesz tovabb forgatva? Azt figyeled naprol napra?

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 4 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek