Topiknyitó: Lolmachine 2024. 02. 26. 12:55

Ezüst  

Hello!
Ha már Beze felhívta a figyelmet párszor az ezüstre - és úgy vettem észre többünket érdekel -, gondoltam nyitok neki egy topikot, ne máshol beszélgessünk róla! :)
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
randomly 2026. 01. 05. 09:04
Előzmény: #37336  Placi82
Az ETF és az ezüst tartó alapok. Ha USD-ben 5% lehet a súlya akkor adni kell el mert annyit drágult hogy átlépte a küszöböt. És a nem aktívan kezelt alapok fixen előre kijelölt sávban foglalkoznak ilyen ügyekkel ... Gondolom el van osztva mikor mire érnek rá . De az is lehet hogy ezt is robotok csinálják nem tudom. De hogy most adniuk kell el az a bizonyos mert emelkedett szemmel láthatóan. Nem fognak beleférni a plusz mínusz sávba . 
Placi82 2026. 01. 05. 01:18
Előzmény: #37337  mereszZenesz
Látom már 2 pluszt is kaptál rá. Akkor csöndben maradok. 
Ám legyen... Biztos sokan tudtátok idáig hogy mennyi az arány  a papír ezust és a fizikai ezust között elég pontos becslés szerint. 
Oké... 
Múltkor is esik ezust arany és közben meg a számok emelkedés re mutattatok volna. Megeeltek december 29 én a tőke kovetelmenyeket amik a kisbefektetoknel margin call indított el mocskos sunyi módon. Karácsonyi szünetben? WTF? Tehát a számokban igazam volt, emelkedni kellett volna az ezustt árának és arany árának, de belenyultak egyik napról a másikra. Szó szerint. De másnap már van vanszorgott  vissza mert  a realitás az volt.  Azért voltam ideges mert tudtam 100%ban hogy emelkedni kellet volna  erre esett, mert belenyultak, a tudjukkik. De minden nap nem tudnak belenyulni. (legalábbis remélem) mert akkor az ezüst 40 usd lesz csak éppen nem lesz mint a zsidó viccben :) 
Én látom mikor feszes a nemesfem piac, és mikor lazul. A nagy bankok mindig lefelé manipulaljak. Ha büntettek őket, anno, ezért is büntettek. Ha kell COMEX is leall. 
Szóval ha a stílus kell nektek , akkor az nincs. Realitás és új világnezet  és adat nézet új vizio es perspektíva  az van. 
De hát  akkor pá. Mehet a minusz. :)) 
Placi82 2026. 01. 05. 01:01
Előzmény: #37337  mereszZenesz
 Ha neked a stílus kell akkor menj a FF topikba.. Aranyat folyamatosan lefelé húzták az olajat meg fel...De ha az kell hogy mondjam neked hogy szerdán mondjam. Mennyi az Silver leaseing  rata, azaz  mennyibe kerül ma fizikai ezüsthöz jutni kölcsönbe, ha nem dollárban, hanem leszallitasra kérik fizikai termekben mondjuk egy Kínai bank, a Londoni LMBA tol.
És ha magas a kamat ráta  akkor fizikai ezust  hiány van és akkor 45 rol ugrik 70 re az ezüst., ha még alá Sony akkor esik az ezüst.... 
Én sok mindent haragból, setrodesbol azért nem mondok el nektek,mwet meg ti oktatok ki engem. És mert sok f. szsagot mondó, nem ebben topikban 1900$ tol folyamatosan lehuzta az aranyat és ezustot is  10+kap, tudom prezentálni, visszakeresni ha kell  grafikonokat én meg 4 mínuszt a stiusomert, mikor új nezopontot mutatok nektek. Papír ezust és fizikai ezust közötti anomáliakra Akkor menjél a finom stilusert, azokhoz. Nálam ez a stílus. De alatamasztom és mondom a frankót, például szerdán a silver leasing Rate t. De ha nem kell neked kedves uram az az információ hogy mennyire feszített vagy  éppen nem feszített az ezüst árupiac. Akkor kussolok  én, és nyomjátok a mínuszt. Nekem nyolc, csak nyugodtan gyerekek. Veregesd meg a vállad. Nekem nem baj. Én már Firebe  kerültem. ((Valahogy az FF topikban még a  legjobb topikban sem  sikerült meggazdagodnom, sőt!, szépet buktam, az olajosokon., hál istennek váltottam 2023 végén. 😉. 
Maradékkal eljátszok. 
Szóval járom a saját  utam. És ha kell a mondanivalóm akkor jelezni tessék, ha nem akkor nyomjátok a mínuszt a stiusomert es akkor értek  én szóból, és tovább kussolok.... 😉
Üdv. 
mereszZenesz 2026. 01. 04. 22:42
Előzmény: #37335  Placi82
Csak találgatok, de szerintem a stílusodra  kapod a sok mínuszt   ;  )
Placi82 2026. 01. 04. 22:30
Előzmény: #37333  randomly
Konkrétan milyen készletre és kik esetén gondolsz? Most komolyan kérdezem, mert itt nem tudom mire érted. Köszi. 
Placi82 2026. 01. 04. 22:28
Előzmény: #37334  Placi82
Aki szerint október első harmadaban  nem 32%35%volt a silver  leasing rate és ezért minuszol, elfogadom, es megkoszonom. 
De legyen már olyan fasza gyerek, hogy cafol engem akkor  egy linken keresztül. Mert ha  ezt nem teszi akkor csak egy kis sötétben sunnyog sunyi. 
Sose értettem, én ha mínuszt adok akkor ellenvelemenyt is írok és alatamasztom valamivel.mwert így korrekt. De itt semmi? 
Ezek aztán a dicso jellemek. 🤣
Placi82 2026. 01. 03. 22:26
Előzmény: #37332  Bpali2
Október 9 ota nagy disznóság van, 
Szóval nem készül az, hanem van. Valaki azt írta hogy a leasing rata emlékei szerint 5%volt és azért vitték repülőn az ezüstöt. 
Nem akartam kijavítani ,mert akkor jó kedvem volt ,de most inkább kijavitom. Francokat 5%volt a leasing rata , emlékeim szerint 32% volt de
randomly 2026. 01. 02. 21:11
Előzmény: #37332  Bpali2
Elvileg a 5. - 8. munkanap között kell korrigálniuk a készletüket ... addig még kapok fizetést is. :-) Azzal majd megborítom az indexeket :-) 
Bpali2 2026. 01. 02. 19:27
Előzmény: #37331  Bpali2
Tartalékolj némi casht 😂. Szerintem nagy disznyóság készül -80 USD . Csak a honnan a kérdés ..
Bpali2 2026. 01. 02. 19:26
Előzmény: #37330  randomly
A szép az lesz ha beverik azt  jön át a tőke a részvénypiacból a gyors haszon miatt …
randomly 2026. 01. 02. 18:19
Előzmény: #37327  Nandi
Én ennek az összegnek "csak" a harmadát sikerült kiszednem, de egy teljes napi forgalmat próbálnak majd meg ebben az időszakban ráborítani a piacra. Így csak abban bízhatok (ugye kb. csak kb. egy harmadát adtam el a pozíciómnak) hogy OTC piacon pont annyit vesznek vissza mint aminnyit meg is vesznek mások. Így kevés jön tényleg a piacra.
Bpali2 2026. 01. 02. 17:38
Előzmény: #37328  Bpali2
Az jó lesz ..
Bpali2 2026. 01. 02. 17:38
Vagyis a jövő héten 80 lesz ? .. Az kő 👀
Nandi 2026. 01. 02. 17:03
Investo:Az arany és az ezüst erősen kezdte a 2026-os évet, miután a ’79 óta legjobb évüket produkálták, de egy jelentős index-újraegyensúlyozás a jövő héten akár 11 milliárd dollárnyi határidős ügylet eladását is kikényszerítheti.Ez rövid távon nyomást gyakorolhat az árakra, még akkor is, ha a kamatcsökkentési remények és a nemesfémek, mint "végső menedék" iránti kereslet hosszú távon is támogató hátteret biztosít.
Bpali2 2026. 01. 02. 14:46
CBK 36.42  araszolgat.. Itt már úgy látom megy a 40 nek.. Ha leveri most USA hanem.
randomly 2026. 01. 02. 14:03
Előzmény: #37323  Bpali2
NetBrokerGo régi, ujjlenyomattal nyomom, akkor nem kell SMS ... 
Bpali2 2026. 01. 02. 13:47
Előzmény: #37323  Bpali2
Ami azért a certiknél nem rossz . OTP-t meg javítják mert kritikán aluli , hülyegyerek szintnek se jó ..
Bpali2 2026. 01. 02. 13:43
Én legalább annyira örülök hogy szokás szerint bukunk az elmaradt haszon miatt .Ezért írtam hogy úgy kell sakkozni hogy 5.- én 9 re kialakuló árfolyam jó legyen   A vételeidet szépen tudtad volna adni ma .. Másik kedvencem ersténél a hülye SMS megerősítés  Mire bepotgogod a megbízást kódot stb buktak is a0,5-USD-t  Mostanában még a hszezést is meg kell gondolni, mer mire beírod 1 USD mozgásról lemaradhatsz …
randomly 2026. 01. 02. 12:57
Most nézem mekkora szopás ez a munkanap áthelyezés ... nyitva a külföldi tőzsde?  Én meg nyugiba mosok takarítok :-) Nahh mindegy ez már így marad.
randomly 2026. 01. 02. 12:54
Előzmény: #37320  Placi82
Az Én vízióm , a legnagyobb számban emlegetett víziót követni. A hadiparral nem tettem (az elveim okán) le is maradtam. Illetve bányászcégeket sem vettem, egy pár ausztrál sorozatot láttam valamelyik TV csatornán ... Discovery talán. És elhittem az a valóság ... pedig úgy fest nagyon nem. Persze ennek vannak veszélyei mert észre kell venni mi az ami már a csúcson van mire eljut hozzám. Viszont ha időben elkapom akkor van olyan pozíció ami 1 hét alatt duplázott (NVDA jelentés előtt letudták beszélni, utána meg fel) . Sajnos a világ végében nem hiszek. Mindenkinek az a jó ha ez a rend sokáig fent marad. Az 50% fejet lehajtva dolgozik nap mint nap ... csak a holnapot szeretné túlélni ... a többiek meg rajtuk "élősködnek" ... Tudom nagyon sarkos, de kb. ez van. "Mi" adunk pénzt az NVDA-nak hogy az 50% tudjon egy kicsit Tik-Tok-ozni egyre jobban személyre szabva egyre jobban megtudni mire is költené el a jövedelmét minél gyorsabban. Sajnos itt Magyarországon valami eltört az emberek roham tempóban megtakarítanak nem akarnak költeni. És ha el is kezdik befektetni, és az hozni fog annyit mintha dolgozna, akkor nem lesz aki dolgozzon. És a politika ezt nem nagyon akarja felismerni ... persze próbálják elinflálni ... Na ennél jobban nem tudom lekerekíteni, de valami ilyesmi.

Topik gazda

Lolmachine
Lolmachine
3 1 5

aktív fórumozók

friss hírek További hírek