Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
oldrider vasárnap, 23:34
Előzmény: #16838  todi
Csodálkoznék, ha nem mondana le ezek után. Mondjuk a pártjából más se lenne jobb.
oldrider vasárnap, 23:29
Előzmény: #16834  todi
Ettől a Linkétől féltem a legjobban! Ezek akarnak államosítani! A berlini nép meg ezekre szavazott, nem nehéz kitalálni miért. - Tetszik nekik az államosítás. Államosított már sok országban, sok kormány, sokféleképpen sokmindent a történelem folyamán, de ritkán fordult elő, hogy amikor ilyen mértékű államosítás történt, akkor jól jártak volna akiket kisajátítottak. Megjegyzem azonban, hogy a Kádár rendszerben a hetvenes- nyolcvanas években Magyarországon rengeteg családi házat sajátított ki az állam. A fővárosban és minden megyeszékhelyen építeni kezdték az emeletes bérházakat, szövetkezeti lakásokat, szolgáltató létesítményeket, lakótelepeket. Eleinte téglából, később panelből, illetve betonból helyszíni ún. csúszó zsaluzással. Egész utcák magánházait vették el. Teljesen átalakultak a városrészek és maguk a városok is. Lényeges viszont, hogy tisztességesen kártalanítottak mondhatni mindenkit. Lehetett választani pénzt vagy lakást is. Ha olyan volt a ház amit elvettek volt, hogy pénzt is meg lakást is kapott az illető. Akit én ismertem, akkoriban mindenki örült, mert nagyon korrekt árat fizetett az állam. Eddig a Linke nem mondta, hogy nem akar fizetni a Vonovia lakásaiért. Csakhát úgy hallani, hogy nincsen pénzük. A mostani helyzet azért nem egy osztályharc vagy háborús jóvátétel. Eistandolni csak úgy nem lehet, de törvények megváltoztatásával bekavarhatnak a magán vagyonokba!
todi vasárnap, 23:19
Merznek egyre jobban inog a széke. Ha le kell mondania akkor kialakulhat egy kormányválság.
Előrehozott választásnál AfD sanszos. Ha senki nem tárgyal vele akkor patthelyzet. 
5000 vasárnap, 23:15
Előzmény: #16820  oldrider
Nem értelek, az AFD nekünk nem rossz, ők a kisajátítás ellen vannak.
todi vasárnap, 22:58
Előzmény: #16835  oldrider
“nem értettük miért nem fel, hanem lefelé megy”
Nem értetted? Akkor elmondom: a 10 éves német kamatok miatt. Nem kell ezt túlspilázni!  Ezért nem igaz, hogy Berlint árazzák. Tedd rá a Vonovia grafikonjára pl a LEG-et és ugyanolyan. A LEG nem Berlin fókuszú. És tök mindegy ma ki nyert. Ha a kamatok lenennek akkor emelkedés és vica verse.
A választásoknak a kamatokon keresztül lehet hatása. Hogy ítéli meg a pénzpiac, hogy a szélsőségesek nyernek? 
oldrider vasárnap, 22:41
Előzmény: #16833  Ishar
Hansúlyozom, saját vélemény! A várható zűrzavar miatt a shortosok, spekulánsok fokozottan aktivizálni fogják magukat. Komoly alapokra gondolok, akik az indexek értékének befolyásolásában is otthonosan mozognak. Ne felejtsd el, hogy a múltkor Szász-anhaltban már a bomlás megkezdődött. Most bebaszott Elő-pomeránia és Berlin is! Szerinted a többi német tartományban kurvára elégedettek az emberek a lakhatásukkal? Most olyan pártok kerültek nyerő pozícióba, akik olcsóbb lakhatást ígérnek. A többi tartományban vajon mi várható a közeljövőben? Eddig ilyesmikről a topikban szó sem volt. A Vonovia volt a legjobb részvény, csak nem értettük miért nem fel, hanem lefelé megy. Már 17 €, pedig minden annyira jó és a kamatok emelkedése sem számít nekik, a nyereségük baromi sok a német topikok dícsérik, elemzők jó része a jelenleginél jóval magasabb targeteket közölt. Legalábbis itt naponta ilyesmi kommenteket olvastam. De, hogy kérdésedre válaszoljak. A mostani helyzet eredményeként egy éven belül le fog menni 10 €-ra. És ha eszkalálódik a helyzet, gondolok itt arra, hogy a német bíróságok a Vonoviára nézve kedvezőtlen ítéleteket hoznak és az EU bíróságának a döntésére kell majd várni, na, sajnos akkor lesz 7-8 €. Tehát valamit félre értettél: amikor 10 €-t vélelmeztem, akkor még nem kalkuláltam be egy vége láthatatlan bírósági hercehurcát. Ha az bekövetkezik, kevesen leszünk azok, akik tartani fogják, netán veszik és még az óriási kockázat ellenére fel is verik az árát. Reálisabbnak tartom a 7-8 €-n való kereskedést. Ne felejtsük el, hogy a tőzsde a jövőt árazza, a jövőt pedig mi nem is sejtjük, a politikusok és a bennfentesek pedig igen. Egy megtépázott Vonovia szerinted majd 30-40 €- forog majd a tőzsdén? Vagy innentől kezdve minden rendben lesz a világban és minden emelkedik, a kamatok meg csökkennek? Minden index csúcson vagy csúcsközelben! Lesznek majd akik elindítják a medve piacot, nem kellenek hozzá az én meglátásaim. Vannak nálam sokkal hozzáértőbbek, azok eddig mindíg gondoskodtak a pánikról, válságokról. Ha igaz, németeknél lakhatási válság van. Majd hagyják, hogy az ingatlanos multik gazdagodjanak, az "értelmiségiek" meg csövezzenek az aluljárókban meg a hidak alatt? Ha EU bíróságig éleződik a Vonovia helyzete, akkor 7-8 euró lesz, ha "csak" a többi tartományban is hasonló választási eredmények lesznek és születik valami kompromisszum, akkor megúszhatjuk 10 euróval. (Örülnék, ha tévednék és 30 eurón nullán még életemben kiszállhatnék életem legrosszabb befektetéséből!)
todi vasárnap, 22:07
Mielőtt előrerohannánk az első lépés a többségi koalíció létrehozása amihez kell az SPD:
“ Michael Müller (SPD) rendkívül nehéznek tartja egy olyan hárompárti koalíció létrehozását, amelyet a Baloldal (Die Linke) vezetne, mivel a pártnak korlátozottak a kormányzati és parlamenti tapasztalatai. Az előrejelzések szerint a Baloldal bizonyult a legerősebb politikai erőnek; Müller szerint a pártnak tisztáznia kell, hogyan kíván stabil kormányt alakítani, miközben foglalkozik a kisajátítás kérdésével, valamint a saját soraiban jelentkező antiszemitizmus problémájával.”
Ishar
Ishar vasárnap, 21:39
Előzmény: #16831  oldrider
"Mire ez a dolog oda fog kerülni - már ha megtörténik -, hogy az EU bíróságának az ítéletére kell várnunk, addig a Vonovia ára 7-8 € körül lesz!" ----  Ne már, az előbb (#16825) még 10 euró volt, most meg bő 45 perc alatt esett még 30-20 százalékot.
TheSnake2020 vasárnap, 21:37
Az, hogy a VNA lakásait kótyavetyelik én sem gondolom.  Viszont hosszú idő lesz nagyon,  mire a helyzet normálisan rendeződik.  Addig a részvény nyomás alatt lesz. Ez a választási ígéret volt, amivel nyertek.  Tűzön vízen megpróbáljak keresztül vinni. Nem hiszem én sem, hogy sikerül,  de a tárgyalás ebben a helyzetben nem biztos,  hogy a megfelelő stratégia a részvényesi érték védelmeben. Valószínűleg sokkal magasabb szintre kell emelni nagyon gyorsan.  Azt azonban sajnos megtanulhattuk a saját bőrunkon,  hogy a populista politikusok pont szrnk az uniós jogra. Sajnos.  Hosszú menet lesz és sajnos el tudom képzelni,  hogy ennyi idő alatt történhet olyan dolog,  ami okafogyotta teszi az egészet.  
oldrider vasárnap, 21:33
Előzmény: #16830  todi
A bíró nem a német fórumozók vélelme és az AI-alapján fog ítéletet mondani! Eddig is a német fórumokon elhangzottakkal érveltél, a Vonovia meg mégis szépen, egyre lejjebb esett! Ezek tények! Én butább vagyok nálad, az is igaz, de mégis az én általam leírtak igazolódtak eddig, nem az, amit Te ide irkáltál! Mire ez a dolog oda fog kerülni - már ha megtörténik -, hogy az EU bíróságának az ítéletére kell várnunk, addig a Vonovia ára 7-8 € körül lesz! Ebben én biztos vagyok! Nem kell elhinni e senkinek, mindenki eldönti és leírhatja mit gondol, de aki ismeri a tőzsde természetét az szerintem osztja amit írtam. Ha valamiben reménykedek még, az egyáltalán nem az amiket Te itt a bíróságokról meg a törvényekről kommentelsz, hanem az, hogy valamiféle kompromisszumos egyezség fog születni atartományi vezető politikusok és a Vonovia (Mucic) között. Igaz ez sem lesz jó nekünk, de talán 10 € fölött maradhatunk. 
todi vasárnap, 21:00
Előzmény: #16826  oldrider
Ne írjál már butaságokat. Az AI összefoglalta: ha a közérdek megáll akkor is csak méltányos áron kehet kisajátítani. Azt is leírta, hogy a félár nem méltányos ár és elkaszálják. Az eu bíróság a német felett áll.
Elsőbbség elve: Az EU jogi rendje szerint az uniós jog elsőbbséget élvez a tagállami joggal szemben, és az Európai Unió Bírósága hivatott biztosítani az uniós jog egységes értelmezését.”
todi vasárnap, 20:55
Előzmény: #16828  todi
Na erről beszéltem. Lesznek akik erre fognak spekulálni.
todi vasárnap, 20:54
2026. szeptember 20. – 19:49Az SPD figyelmeztet a kisajátítások többmilliárd eurós költségeireTim Klüssendorf, az SPD politikusa figyelmeztet a berlini nagy lakásvállalatok esetleges köztulajdonba vételével járó költségekre. Elmondása szerint a szükséges források előteremtése valószínűleg „20–30 milliárd” eurót igényelne. Ez a valaha volt legnagyobb kifizetést jelentené a Vonovia számára.
todi vasárnap, 20:54
Előzmény: #16825  oldrider
Az eu bíróságot nem fogja érdekelni a berlini “értelmiség” nyomora. A Vonovia ingatlanjait félévente nemzetközileg elusmert független értékbecslő cégek végzik. A bíróság azt fogja alapul venni.
oldrider vasárnap, 20:53
Előzmény: #16823  todi
Szerintem a Bayer az teljesen más történet. Ott a felperesek vélelme a rákot okozó szerre alapozódott, ami nem nyert bizonyítást, itt meg azt fogják a bírák megállapítani, ha perre kerülne sor, hogy a közérdek, a német társadalom érdeke felülírja az Ingatlanmultimilliárdos Vonovia cég érdekeit.
oldrider vasárnap, 20:45
Előzmény: #16824  todi
Méltányos lesz, csak éppen a lakásra szoruló nép igényét meg anyagi helyzetét fogják a döntéshozók figyelembe venni, magyarul méltányolni. Multimilliárdos Mucic meg panpoghat majd a terveiről a közgyűlésen, az már rajtunk semmit nem fog segíteni. Még ha semmi sem történne ezután, a bizonytalanság akkor is le fogja vinni az árat 10 €-ra! A spekáknak megnyílt a pálya, mi meg elbuktunk a pénzünk. Ennyi a történet, legalábbis szerintem.
todi vasárnap, 20:34
Előzmény: #16822  oldrider
Ha a kártalanítás méltányos lesz az meg még jobb a Vonoviának.
todi vasárnap, 20:31
Előzmény: #16821  oldrider
Én mást latolgatok: a kisajátítás kizárt. Viszont beszálló lehet a cégbe azoknak akik arra spekulálnak, hogy egy esetleges bírósági döntés visszateszi a cég értékét a realításba (Bayer 2.0).
Persze holnap a shortosok még meglovagolják a mai hírt mert miért ne.
oldrider vasárnap, 20:26
Előzmény: #16819  todi
A napnál is világosabb, hogy a "közérdek fennáll"! Olcsó bérlakás kell a népnek, ezért szavaztak ma Merzék ellen!
A kártalanítás méltányos lesz! A részvény ára lemegy 10 € alá! Néha majd felrántják a spekák 12-ig jö esetben! Az osztalékjal meg kitörölhetjük...!
oldrider vasárnap, 20:20
Előzmény: #16819  todi
Jól nézünk ki, ha már Te is ezt latolgatod! A politika diktál és most a német politika meg fog változni, aminek az egyik fő kárvallottja nagy valószínűséggel a Vonovia lesz! Ezt a nagyok már rég tudták, azért esett eddig is az ára, ezután még méginkább esni fog! 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek