Topiknyitó: buythedip 2024. 01. 22. 22:09

Eurós részvények vitasarok  

Nem tudtam valamiért a 'Külföldi tőzsde' kategóriát kiválasztani, de talán segít egy moderátor ha ez a topic lesz a fórum sztárja.
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
todi ma, 09:29
Előzmény: #13318  FR73
Na pont itt a lényeg. A VW-nél csak a duma volt.
Nézd át a Vonovia utolsó 6 negyedéves számait.
Folyamatosan javuló tendencia.
Ez óriási különbség!
oldrider ma, 09:27
Előzmény: #13313  Karvalytokes
Elolvastam, köszi! 
Ezekről a problémákról viszont Music nem beszélt és Todi sem linkel sűrűn a Vonoviára nézve kedvezőtlen cikkeket. Csak a szépet láttatja velünk. Én három dolgot tehetek a tőzsdézés vonatkozásában: veszek; tartok; eladok. Mindhármat a részvény árának függvényében teszem. 
(Más, de mégis hasonló a sport: születik egy eseményen egy eredmény. Az a mérvadó! Aztán ezt lehet elemezni, magyarázni, kutatni az okokat, múltat idézni, jövőt magyarázni, de a tény, a valóság az eredményjelző táblán olvasható!)
FR73 ma, 09:18
Előzmény: #13317  oldrider
Talán 2 éve volt, hogy végigneztem Oliver Blume prezentációját a VW fényes jövőjéről. Napokon belül 10%-nál többet esett az árfolyam.
Egyszerűen a piac nem hitt neki. Mára azok a tervek a szemetesbe kerültek, az árfolyam pedig sokkal lejjebb van.
oldrider ma, 09:06
Előzmény: #13310  todi
Nekem a számok a tőzsdei árat jelentik! A többi nem érdekel, mert csalás! Kozmetikázott adatok! (Gondolom hallottatok a minap a cseh hadiipari cég adatairól.)
Én kizárólag a tőzsdei árral tudok mit kezdeni, annak hiszek! A többi belinkelt elemzés, cikk, adat stb. az szubjektív, rosszabb esetben (divatos szóval) dezinformáció! 
xy2003 ma, 09:01
Előzmény: #13312  xy2003
ez a 133007re ment.
xy2003 ma, 09:00
Előzmény: #13312  xy2003
majd 6%
Karvalytokes
Karvalytokes ma, 09:00
Előzmény: #13313  Karvalytokes
Bocs ezt oldridernek akartam cimezni..
Karvalytokes
Karvalytokes ma, 08:59
Előzmény: #13303  todi
Szerintem nem a Vonoviàval van a baj hanem a politikai környezettel.Ha Londonból NewYorkból azt halljàk hogy üres bérleményekbe menekülteket szàllàsolnak el,a szociàlis juttatàsok része a lakbértàmogatàs,ami adott esetben megvonható,vagy ne adj isten néhàny begözölt kommunista àllamositàst követel.
Ezekhez persze lehet a Vonoviànak semmi köze de a tőke ilyenkor tàvol marad a szektortól.Vagy ott a 4ig példàul jól prosperàl de amióta nincs NER azóta a felét sem éri.
xy2003 ma, 08:57
réssel fog nyitni,de adni kell vagy rávenni?:)
oldrider ma, 08:57
Előzmény: #13309  oldrider
Inkább arról beszélt volna, hogy szarban van egész Németország gazdasága! Vagy arról, hogy mennyit kapott már eddig a Vonovia a tavaly megszavazott 500 milliárd eurós gigahitelből!
Vagy arról, hogy miért esett mégis majd 10 eurót tavaly óta a részvényük ára! De legjobb az lenne, ha meg sem szólalna, nem beszélne semmit, hanem cselekedne, mert azok akik tudják mi a helyzet valójában, azok cselekedtek - dobták a részvényüket!
todi ma, 08:51
Előzmény: #13309  oldrider
Ezt honnan veszed?
Majd holnap a számok megmutatják.
oldrider ma, 08:43
Előzmény: #13306  todi
Mit mond? - Kamuzik, hazudik!
oldrider ma, 08:36
Előzmény: #13305  Karvalytokes
Hát ki ne beszélné fel a részvényét, ha pont nem az igazgató? 
(Nekem meg közben attól kell tartanom, hogy 20€ alá merül!)
Tipikus promóciós duma, ahogyan eddig is! Tavaly is ezt nyomták és látható mennyire hihetünk nekik, ha ránézünk a részvény árára.
todi ma, 08:29
A Novo Nordisk az erős első negyedévet követően kismértékben megemelte az éves előrejelzését, és most a korrigált árbevétel és a korrigált üzemi eredmény 4-12 százalékos csökkenésére számít állandó árfolyamon, az előző 5-ről 13 százalékra. A korrigálatlan első negyedévi árbevétel 24 százalékkal, 96,8 milliárd dán koronára nőtt, az üzemi eredmény pedig 54 százalékkal, 59,6 milliárd dán koronára nőtt; a részvényárfolyam a tőzsdezárás előtti kereskedésben körülbelül 4 százalékkal emelkedett.
todi ma, 08:23
Előzmény: #13305  Karvalytokes
A cikk lényege nem a grafikon hanem amit Mucic mond.
Karvalytokes
Karvalytokes ma, 08:13
Volt neki lendülete?Megmosolyogtató a cikk a grafikon ismeretében.:)
todi ma, 08:05
A Vonovia részvényárfolyama némileg veszített lendületéből a gyorsjelentés közzététele előtt. Úgy tűnik, a befektetők visszafogják magukat a csütörtöki negyedéves jelentés előtt. Az új vezérigazgató, Luka Mucic azonban már egy nappal korábban is bizakodónak nyilatkozott – különösen az ingatlanértékeléseket illetően.
Luka Mucic az év eleje óta vezeti a Vonovia-t. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában elmondta, hogy jelentős érdeklődést vált ki a lakásépítő csoport pénzügyi eredményeinek bejelentése előtti napon.A geopolitikai bizonytalanságok ellenére a Vonovia vezérigazgatója jelenleg nem látja az ingatlanportfólió leértékelődésének kockázatát. Az ingatlanok iránti kereslet továbbra is erős, a piac pedig stabil. A Frankfurter Allgemeine Zeitungnak (FAZ) adott interjújában Mucic még az ingatlanértékek stabil, évi két-három százalékos emelkedő tendenciáját is látja.
Ez azért fontos, mert az ingatlanportfólió értékelése kulcsfontosságú tényező a részvényárfolyam szempontjából. Mucic elsősorban a bérleti díjak indexeken alapuló reálbérleti díjak alakulására utal. A vállalat feltételezései reálisak.
Továbbá a lakások iránti kereslet továbbra is rendkívül magas. Különösen a nagyvárosi területeken van még mindig elégtelen építkezés. A vezérigazgató szerint ezért a helyzet valószínűleg romlik, nem pedig javul.
A Vonovia szorosan figyelemmel kíséri adóssághelyzetét is. Mucic a portfólió több részét azonosította potenciális eladásra. Jelenleg számos érdeklődő van. A városi központokban és a kiemelt helyen található lakások esetében a nagy részesedéssel rendelkező befektetők, például a családi irodák, nagyobb valószínűséggel alkalmasak. Az FAZ szerint Mucic már beszélt a kezdeti tárgyalásokról, többek között külföldi érdeklődőkkel is.
Alaptevékenységén kívül a Vonovia a városi központoktól távol eső lakások potenciális értékesítésére és ápolási üzletágára összpontosít. Ezek a területek vonzóbbak lehetnek a pénzügyi befektetők számára, mivel általában magasabb hozamot kínálnak.
A Vonovia az intézményi befektetőket valószínűbb partnereknek tartja a külföldi vállalatok számára. A vállalat azonban inkább továbbra is maga kezelné a lakásokat.
Az interjú különösen érdekes a befektetők számára, mert röviddel a holnapi eredménybeszámoló előtt készül. A kulcsfontosságú kérdés az, hogy a stabil értékelésekkel kapcsolatos állításokat alátámasztják-e a számok és a kilátások.
Amennyiben a Vonovia mindent tisztáz az ingatlanértékekkel kapcsolatban, és szilárd működési eredményeket produkál, az új lendületet adhat a részvényárfolyamnak. A technikai grafikonok szempontjából azonban még mindig kitörés várat magára. A részvényárfolyam az utóbbi időben veszített lendületéből. A kezdeti emelkedés után a további vásárlások elmaradtak. Így a helyzet továbbra is vegyes a gyorsjelentés közzététele előtt.
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch ma, 07:27
Előzmény: #13301  Zoltanovitsch
Szerintem amúy ez lesz:  Bosszankodom: "Hogy mé nem vettem többet?" a NOVO -ból :)
Zoltanovitsch
Zoltanovitsch kedd, 22:08
Előzmény: #13299  simonzoli13
Novo
Detto!  ;) 
Hosszúzom vele... holnap kiderül merre hüledezünk majd.. :D 
S kierül az hogy miért leszek hülye:  Hogy mé nem vettem többet? V hogy mé nem vágtam ki jelentés előtt? :D  Na de hosszúzom... még nem eladó :))) 

Topik gazda

buythedip
4 4 4

aktív fórumozók

friss hírek További hírek