Olyan pletykák kezdtek terjedni, miszerint a német állam részesedést szerezne az RHM-ben. Na puff neki. (Ettől függetlenül 2030-ra megjelent már 3000-es lehetséges ár is tegnap)
Lehet hogy reggel teljesül a vételem nyitásban akkor. A Douglas 1821 óta létezik, amikor jól megy neki, akkor ZRT. Ha elkezd rosszul menni, akkor ipo-zzák, és egyből megindul lefelé az árfolyam. 2001-es IPO után (€28) lement €12.8-ra 2003-ban, majd onnan fel. 2013-ban kivásároltak és gatyába rázták. Most megint megijedhettek a gazdasági kilátásoktól, mert 2024-ben megint IPO-zták €25,5-ért, természetesen megint esik. Ha most is 57%-ot esik, mint az első IPO után, az €11, én nem várom ilyen mélyre, ha holnap leszakad réssel, azt kitölti. Bennfentesek veszik Lobelia LUX-on keresztül, lehet hogy kiviszik megint a tőzsdéről. Illetve emiatt a free float is kicsi, a későn jövő shortosok megéghetnek, persze nem most.
Douglas senkt die Prognose für das Geschäftsjahr 2024/25 und erwartet nun einen Umsatz von rund 4,5 Milliarden Euro statt 4,7-4,8 Milliarden Euro. Der Parfümeriekonzern rechnet zudem mit einer bereinigten EBITDA-Marge von rund 17 Prozent und einem Nettoergebnis von etwa 175 Millionen Euro statt 225-265 Millionen Euro. Als Grund nennt Douglas eine nachlassende Konsumstimmung und gebremste Marktentwicklung, besonders in Deutschland und Frankreich.
Diageo megcsinálta az aljat, legalábbis szerintem. Alfen lehet még érdekes, de nekem már van. Beálltam Douglast venni, de nem írom ide mennyiért, mert oldrider szomorú lesz.
Technikailag Vonovia korrekciózik lassan 6 hónapja. Az utolsó 5 hullámos meredek esés 30,97€-ról nekem azt sugallja, hogy egy korrekció utolsó , általában végső sokkoló szakaszában és annak is a vége felé járunk. Szerintem tegnap 24,98-nál megvolt a vége. Bár a napos gyertya vagy eddig a hetes nem igazán meggyőző. De ha van is még egy leütés az szerintem nem megy nagyon lejjebb.
Azaz érdekes, hogy külföldön szembe jött velem az egyik nyugdijas otthonuk és megneztem. Nem kicsit csodálkoztam, amikor láttam, hogy olcsóbb a havi díj mint itthon némelyikben. A minőségről nem érdemes beszélni.
Igen. Jelenleg azért van egy komoly korrekciós fázis. A hónapos chartja válasz úthoz érkezett szerintem. Mind a Bollingerek ezt mutatják illetve RSI MACD. Ha a 20 hónapos alá zár, az nem kifejezetten egészséges. A 3 napos rés közül a legalacsonyabb betöltetese (kimerulesi) minimum elvart. Ez 26, 77. Utána kell megnezni ismét. Nekem ez az első rövid célár.
Eurós részvények vitasarok