Jefferies sem változtatott Vonovia céláron: Jefferies analyst Pierre-Emmanuel Clouard maintains his Neutral opinion on the stock. The target price remains unchanged at EUR 29. Berenberg célár: In a research note published by Kai Klose, Berenberg advises its customers to buy the stock. The target price is unchanged at EUR 41. UBS célár: In a research note published by Charles Boissier, UBS advises its customers to buy the stock. The target price is unchanged at EUR 40.
Marketscreener 2026-os eps várakozás: 1,368. Ez egy TUI-nál normális P/E=8 sorzóval: majdnem 11 euro. Ha njavul az erdmény és nő a bizalom akkor P/E=9 mellett simán lehet éven belül 12 euro.
Valamikor a hőskorban, (amikor a BÉT újra indult és bárki bármit vett, csak nyert), ifjú Nyers Rezső (bankár) egyszer óvatosságra intett. Azt mondta, hogy a tőzsdét alapvetően nem a kisbefektetőknek találták ki. Nekik inkább azt javasolta, hogy az OTPbe, Posta Bankba, Takarék Szövetkezetbe stb. vigyék a megtakarításaikat, mert a tőzsdén bukni is lehet. Nem indokolta, én is később fejtettem meg miért mondhatta ezt.
Azért nem esik itt a fórumokban erről szó mert nem nagyon értünk hozzá csak alap szinten. De kétségkívül nagy erők tudnak megmozdulni mert a nagybefektetők szinte mindig biztosítják magukat.
Nah, ez a másik amiről ritkán esik szó. Akik kontraktusokkal nagyban határidőznek azok tartanak az indexben jeletős súlyjal bíró részvényeket is. Ezekkel fedezik pozíciójukat. Ha az érdekük úgy kívája számunkra óriási mennyisében kezdenek venni vagy adni részvényeket. Persze ezt előre nem közlik sem az elemzőkkel sem velünk.
Pénteken napközben nagy Verfallstag lesz, azaz futnak ki opciók, határidős ügyletek stb. lehet , hogy az ellenjegyzők próbálják korrigálni a dolgokat. Amik mentek fel azokat visszahúzni amennyire lehet, a PUMA TUI pedig lefelé estek így azokat kicsit feltornásszák. TUI-t néztem ott elég nagy a forgalom és nincs más ok.
A Vonovia akár meg is indulhat felfelé, korábban csinált ilyet és átmásoltam a gyertyákat. Duplacsúcs után réssel leszakad (2024 május-június=2025 február-március), majd alul sávozik, megsérti lefelé a sávot (június 26.= ma), onnan fülescsésze és kitörés: https://www.tradingview.com/x/bYlWlDDq/
Te utazol Repsolban, ugye? Nemrég a seeking alphan Wolf Report nevű elemző írt róla egy elemzést ha érdekel. Nem olvastam csak a címét láttam. írd be a keresőbe ha érdekel, hogy repsol, Wolf Report, seekin alpha és fel fogja dobni a kereső. Pár napos az elemzés.
Háromszor volt életemben TUIm. Tavaly kétszer, idén egyszer nyertem vele! Ismerni kell a mozgását. Ki lehet figyelni anélkül, hogy idegenforgalmi szakember lennék! Persze segítettél ezzel-azzal. Egyáltalán, hogy észre vegyem, aztán a speciális üzleti év periódussal stb.
Én is így értettem. Pont az elemzők védelmében írtam a tegnapi posztom is. Nagyon is hasznos munkát végeznek, még akkor is, ha némelyikük poziból beszél.
Ez nem az igazamról szól. TUI-ban is biztos voltam amikor tavaly áprilisban 8,03-nál állt az árfolyam, hogy ennél többet ér aztán augusztusra leütötték minden ok nélkül 5 eurora. Decemberben meg majdnem 9 euro lett. Most meg megint 7,xxx. Az előnye a Vonoviának, hogy itt amíg nem korrigál a piac addig is kapsz osztalékot a TUI-nál meg nem.
Eurós részvények vitasarok