Én is így gondolom. Sokan írják, nem éri meg tartani a pmápot, mert úgyis kozmetikázzák az inflációs adatokat. Nem is értem az ilyen meglátásokat, hisz nemrég volt 2 év, amikor kiugróan magas volt. Akkor miért nem kozmetikázták? Na én ezért tartom :)
Engem csak Nagy Márton szokott hívogatni, és üzeneteket küldeni, amiben megköszöni az egész éves áldozatos munkámat a Magyar Állampapír tulajok topicban, a kölcsönös hála jeléül csak adjam meg a bankkártyám adatait, mert még venni akarna nekem egy kevéske 7%os FIXMÁP-ot, de meg tudom én azt venni magamtól is.
Mekkora infla volt 2022 miatt, 2023-ban és 2024-ben ? Biztos nem 14.5 és 17.6 % volt előirányozva ! Tudom lehazudják de mindent nem lehet. Ne felejtsük el, 2026 választás Már elindult az osztogatás (miből ??? ) és mi lesz még 26 áprilisig Többször leírtam és más is,hogy megy a terelés a fix felé !!! Ha eldobod a 1.5% , már nem tudsz venni Nekem is a BMÁP már több a PMÁP-nál utána MÁP+ és FIX
"Anno a magas pmápoknál is az járt jól, aki elsőnek váltott, az akkori legjobb ajánlatra. Most is úgy tűnik, hogy aki 2025 februárban váltott az akkori legmagasabb kamatozású 2029/N bónuszra, az nyer majd." --- Az összes fordulós PMÁP-omat egyből átraktam 2029/N BMÁP-ba, csak azt sajnáltam, hogy több PMÁP-sorozat azután fordult, hogy a 2029/N-t már lezárták.
Tamás, még mindig itt tartasz? :D Visszaolvastam pár oldalt, és ez a polémia kifogyhatatlan nálad, úgy látom. Váltsd át, a jó ég áldjon meg, annyi energiát spórolnál ezzel :DD Ügyesen. Ps. a többi meglátásod ül, csak így tovább.
Meglátjuk megyünk-e 7% fölé. Itt már mindent a politika mozgat. Még az is lehet jön magasabb kamat, főleg ha érzik, hogy tavasz után már nem az ő gondjuk lesz a vissza fizetés.
Írtam erről a "senki nem tudta" előre gondolatra, lásd előző comment. Ahogy azt se tudta senki, hogy fixmápból jön 5 éves is. Én pont emiatt nem ugra-bugrálok: MÉG, amíg 7% a fixmáp és a MÁP+ 6,5%. Én pont a választási marhaságok miatt felfele várom még egy 25 akár 50bp-vel. Kellene fog nekik a lakossági tőke, különben további devizahitelnek nincs helye...
2029/I és 2029/J 2029-ban lejár, 2026-os infláció az alapja 2028nak, amikorra "talán" kiegyenlítődhetne a fixmáppal (mondjuk a 6,5-ossal), 2029 kamatfizetés szintén kérdés, lehet ha kevesebb, akkor is érdmees leváltani, gyakorlatilag az összes 1,5%-osat. Én egyelőre nem kapkodom, csak ezt írtam. Mert "utólag", nincs utólag. Aki kapkodott, 6,5% -ost választott, most pedig 7%-ost választhatott volna. ~ 8 hónap eltéréssel
valójában az járt a legjobban, aki BMÁP-ot tolta a PMÁP nagy kamat kezdetéig. és nem az , aki egyből beleült a PMÁP-ba. BMÁP 1 évig még jó volt, utána 2 év PMÁP, "utólag". értem a 6,5%-os példádat, igen, már bő fél éva alatt kitermelte abukóját,
Magyar Állampapír tulajok