Én is az OTP ,négyedéves lehúzása miatt tipliztem még 23-ban, 2 papírt hagytam náluk, de vagy 10+ papírt transzferáltattam a kincstárba. A 27K, 30J maradt náluk mert költségmentes volt. Kb egy hónapja kérdeztem a kapcsolattartómat a büntiről, akkor még 1%. Dobnám a 27K-t és már 2% a bünti, a 1361.- transzfer meg 10e. Kapják be! Transzfer a kincstárba mert sokkal jobban járok.
Valószínűleg Nagy Márton közbenjárásával. Szerintem utasításba kapták, hogy "büntessetek". -1> -2%. Transzferdíj > csapjatok oda Akit eddig sem zavart, hogy az állománydíjat leszipkázzák róla, az nem fog transzferálni: "nem érinti". Engem zavart az állománydíj, bő 1 éve tipliztem az OTP-től.
Kellett nem kellett,ezt most az élelmiszer áremelkedés miatti kormány beavatkozás eshetőségre írtam,hogy pl.a biztosítóknál, bankoknál,telekomnál,egyéb szolgáltatóknál is lehetne ugyanúgy szinkronban tevékenyen részt venni a regulázósdiban,mert igazából ezeknél az egységeknél is elszálltak szépen az árak.
Csak 2029N-t vettem, annak volt értelme. Nem tervezek több BMÁP-pal, ami kellett, amennyit úgy láttam, hogy "reális", az került a BMÁP-ba. Innentől kis tételekkel FIXMÁP/MÁP+ van tervben. Ha esetleg felszaladna a 3 HÓ DKJ , bármikor ott van a 2029R / 2030N, jó az 1,25% prémiummal is, ha már az inflára tudnak hatni, hátha erre nem.
Nem magamnak kalkulálok. Nem ugrálok a papírokból ki-be. MIN 1 évig tartom, ha szar, ha jó. szar a PMÁP 5,2%? nekem tökéletes. Majd ugrok akkor, ha már nincs kiút. (lehazudott infláció-csökkenő kamatok), addig jó a lesajnált 5,2% PMÁP. BMÁP? szar lehet 2 év múlva? kit érdekel mi lesz 2 év múlva? de addig meg lehet,h jó. FIXMÁP szar lehet? 6,5%, más bőven tapsol a 6,5%-re, én ne tapsolnék? MÁP+? jó az is, csak hosszútávon, nem kell őket sem sajnálni. tapsoljon az EMÁP-os, aki 410 felett vett hogy milyen szar a 6,5%, miközben -3%-ban ül. De persze lehet még jó...vagy nem. Fixmáp meg csörög-csattog 3 havonta, BMÁP is.
na ezeket a kalkulációkat jól elbasztam.nem is értem... 3. hó kamat 304 Ft (18750*0,0162... nem 984...rögtön más a szitu......:D "+1-2 csomag papírzsebkendő".... bocsi.
Én csak próbálok logikusan gondolkodni, nem ide-oda pakolgatni, most még. Az előbbi kalkulációk alapján ALL-IN FIXMÁP nem tűnik rossznak, ha kitart 1 évig még a FIXMÁP. De ennyi erővel a BMÁP is "tuti", az még többet ad 3 hónapra jelenleg. Simán megjátszható, hogy BMÁP 3 hó kamat>FIXMÁP. 1-2-3 hónap eltellik, az inflációs hírek-adatok fognak mindent meghatározni. "Most még kivárás". Leszarom a hűtőket, főleg 4 év alatt.
+. Ennyi Egy fél hűtő ára 20millio Ft nal. HŰHA :) 100 milliónál egy wellness hétvége egerszalok on, de a gyerekek nélkül, mert az már nem jönne ki.🤣. Kár ezen rugozni.. Pmap fizet 5.2%ot BMAP meg 7%korul. Levonod a bukót az eladásnal. Ott vagy ahol a part szakad. Majd ha újra 8% fut a DKJ, na majd akkor ,foglakozok vele újra.....
Magyar Állampapír tulajok