Sokkal egyszerűbb lesz. Kiszámolja a ksh, hogy mennyit költ havonta zöldség, gyümölcsre az egységsugarú nyugdíjas, kijön majd kb, hogy 15eFt, aminek az áfa tartalma 3.000Ft, ezt külön soron hozzácsapják majd a nyugdíjhoz, nagy, vastagított betűvel, hogy jól lássa a hálátlan, hogy a kormánya mennyire szívén viseli a sorsát.
Tovább is van: Orbán Viktor közölte: utasította Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert, hogy állapodjon meg a kereskedelmi láncokkal, hogy állítsák meg az árak emelkedését. Szép szóval. De ha szép szóval nem megy, majd megy hatósági árakkal - tette hozzá. Az árszabályozást senki sem szereti, de ilyenkor nincs más választás - hangsúlyozta Orbán Viktor. Ha nincs megállapodás, jön a hatósági ár. Ha ez sem lenne elég, akkor a kereskedelmi haszon mértékét is korlátozni fogjuk - vetítette előre. Na én átteszem a cégem Szlovákiába azt hiszem.
Csak már nem nagyon van más, eus pénz nincs ha a patrióták nyernek nem is lesz. Pénzjegynyomda meg csak az infláción keresztül működik lásd kis nyitott gazdaságok közgazdaságtana... példák: pengő 1944-46 és forint 2022-2024
Számomra nem a hogyan, hanem a miből a kérdés a visszatérítésre, mert nincs miből, vagy csak a deficit és államadósság növelésen keresztül van. Egyébként nagyfater bevásárol a gyerekeknek akkor is visszajár? Hülyeség az egész.
és magyarországponthún vagy méginkább ÁNYK-vel kell feltölteni-kitölteni az igénylést. Sokkal inkább úgy gondolom, hogy majd szépen minden vásárláskor valami nyugdíjasigazolványt fel lehet mutatni, akkor ezt rögzítenie kell a boltnak és küldenie a "felhőbe" hogy itt egy nyuggervásárlás történt, ilyen tételekkel. Aztán meg havonta kiértékelik és szétkenik a nyugdíjasok között a visszatérítést ~egyenlő arányban. Bármi lehet, de tuti plusz melót jelent ez mindenkinek, szóval a megvalósítás, üzemeltetés költsége is megjelenik majd mindenkinél az árakban. Örülök, hogy ezt is én fizetem meg végül. Nem baj, én szívesen űzök sportot abból hogy csökkentem a fogyasztást és növelem a dolláros-eurós befektetést. És ez nem vicc.
"A nyugdíjasok számára a zöldségek, gyümölcsök, tejtermékek esetén egy bizonyos havi összegig visszatérítik majd az ÁFÁ-t– ígérte a miniszterelnök"Na erre kiváncsi leszek,hogyan lesz a működtetése ennek az áfa vissza fizetéseknek,a nyugdíjasoknak kérni kell majd névre szóló áfás számlát mindenhol,még a piacon is.Örülni fognak nekik.
Jön a pénz eső és jön az infláció, papíron nem, mert a KSH kiszámolja, hogy kevesebbet vásárlunk a drágább árukból. Nem lennék szívesen az átlagbéresek helyében. Én örülök a tavalyi arany és idei lengyel részvény vásárlásomnak, jó döntés volt.
Magyar Állampapír tulajok