Jó sok pénz jön nekik vissza ezzel az 1%os játékkal is. Többszáz ezreket fizetek én is nekik az 1% feltörésekkel. Átlag 6%os kamatért adunk 1%ot most nekik. Nem rossz buli ez nekik.
Igen van még egy ilyen eshetőség is, hogy még lejebb megy az infláció ezáltal a dkj hozam is mondjuk 2-3%-os szintre és akkor ha egy hajszállal is de a pmáp jobb , de van ennek esélye ebben a mostani helyzetben? Jövőre választás , lehet megint indul egy nagyszabású osztogatás , ami 2026 őszére indít egy nagy inflát pont mint 22-ben is....amit mostanra kaptunk meg teljesen pmáp formájában , tehát akkor a 26-os osztogatás 2029 febr-márciusára fizetődik ki , simán bennevan a pakliban egy iylen forgatókönyv is:)
"mi még az a helyzet amikor a pmáp jobb mint a bmáp és érdemes tartani az 5.2-eseket" Ha tartósan infláció alatt maradna a piaci kamatszint... de tartósan negatív reálkamatnál (ami történelmileg ritka) nem a PMÁP-ban lenne nagy pénz, hanem a reáleszközökben (pl. ingatlan).
Mindegyik BMÁP a 3hó dkj-t veszi alapul. így tehát, amit beleszámoltak a 2028P-be az visszaköszön a 2029N-be is idővel. húzol két vonalat, ami majdnem érinti egymást, de néha eltérhetnek egymástól egy kicsit, de összeségében, átlagban, több éves átlagban, mégis hasonló lesz a végeredmény. pl. 3 év múlva 19% a 2028P-re is, meg a 2029N-re is. Itt ugye az eltérés csak a végén van, a 2029N-t rálapátol még +1%-ot,így tehát +19% vs. +20% Ha már különbség... 2029N vs. 2030N meg 2% eltérés 4 év alatt, ezt leírtam pár commenttel lentebb.
A 2029/N most 7,05%-ot ad. Forduló 04.26. Ha jól értem ezt a papírt még nem tudjuk mennyit fog adni, mert, azt az akkori 3 havi DKJ határozza meg. Jól értem?
Az AKK-nak van egy jó szokása, ha lezárja egy papír értékesítését, akkor hagy néhány napot, hogy last minute még vásárolhassunk. Ez egy nagyon pozitív dolog befektetői szemmel.
Magyar Állampapír tulajok