Idézet: A lakossági állampapírokban maradó befektetők messze legnagyobb
arányban a 6,5 százalékos kamatú 3 éves Fix papírba rotálnak át, ez
változhat, ha meglátják a Bónusz új, 7,5 százalékos ajánlatát. Persze a
Bónusz változó kamatozású, csökkenhet is is a következő negyedévekben a
kamata, de mivel az elmúlt hetekben épp kiárazódtak a magyar piacon a
kamatcsökkenési várakozások, erre kisebb az esély, mint korábban. Érdekes az is, hogy a két Bónusz közül most két hónapig a 3 hónapos
fizet magasabb kamatot, (7,05 vs 7,50 %), de utána ez változhat és az 5
éves papír nagy előnye, hogy az utolsó két évében, 2027 nyarától 2,5
százalékos prémiumra vált 1,5-ről.
sokakat bepaliztak a holdas meg hasonló befalapok (kedvencem az alapok alapja amikor saját alapjaikat veszik) . Majd lesz csodálkozás 1 év múlva mennyi lesz a NETTÓ hozam, a fix 6,5%hoz képest.
Bárki bármit mond mindegy hol az euró én mint írtam is régen amikor elindult az állampapír őrület és kiszámítható volt a hozam, nagyon jó árban sikerült két új igaz akkor még csak tervrajzon létező lakást venni/foglalni 30% befizetéssel! A két lakás multhónapban került átadásra és körülbelül a maradék 70% -ot a papír kamata fizeti ki nekem!! Szóval lehet írni bármit, hogy ilyen meg olyan kevés és nem ér semmit a kamat itt a példa kézzel foghatóan
Ugyanígy a kis amcsi, látva a dollár "hanyatlását", elakadását? Mibe fektet? Nem USD-be, hanem rottyon lévő devizába. EUR (eur usd padló) HUF (usd huf tető) Ha jön egy átmeneti EUR csillaghullás- sarki fény 1.035> akár 1.08> 1.10-ig. az USD HUF erősödésén (406> 3xx) kaszálnak egyet Y%, miközben akár a tőzsdén is businesselnek, újabb X%-ot nyernek (X+Y%), miközben az USA indexek nem haladnak semerre, gyakorlatilag. EUR szintén, veszik a DAX-ot, mint a cukrot (15%-ot ment pár hét alatt) Tudom nem állampapír téma, de ezek a jelenségek erősíthetik a forint a háttérben, mindaddig, amíg a dollárerő újra fel nem villan. És akkor ismét fordulnak, Forint váltás USD/EUR-ra, és ismét durván romlik. "Brüsszel/Soros"-ra fogva. Aki tehát EMÁPra koncentrál, talán még ki kellene várnia egy kicsit, vagy ha úgy látja, hogy 401 az alja, akkor GO. Én nem látok benne fantáziát.
Miért nem? Ha Hathort nem zavarja, engem érdekel. Mint mondották sokan: A forint mozgása befolyásolhatja a befektetők elképzelését. 2023 év végén volt egy masszív forint erősödés, ami 2024 végén elmaradt, köszönhetően a dollár "dominanciának", a Biden féle nem is tudom minek. Írtam is 2024 őszén, hogy várnék egy kis korrekciót év végére, hogy szebben mutasson, ez a korrekció elmaradt, ez a korrekció MOST van. Ha igaz a többiek várakozása, hogy ismét a forint gyengítése a cél, akkor miért erősödik? Erre is lehet egy egyszerű magyarázat. EUR HUF 377> 414 10% + EMÁP kamat 2,4-2,6%? realizáltak (10-12% körül) EUR > HUF visszaváltás tehát veszik a forintot, aminek az eredménye a forint erősödés. "Jókor jó helyen", aki az EMÁP-ra szavazott "túl korán", mert jön az engulfing meg a sorolhatnám milyen EUR HUF hiperbola rakéta, az most sírva fetreng, bizony becumiztatták a 410-416al, mert most 400 körül evickél, annak ellenére, hogy "senki" nem várta ide. Főleg nem a TA zsonglőrök. "emelkedő aljak" a big picture alapján: 383 alá nem várnám, csak akkor, ha kamatemelés lesz, de ennek az ötlete is sérti a büszkeségüket, mert inkább csökkentetnének, ha módjukban állna. Én tegnap a 401.2-3at "láttam" elméleti határnak, hetesen, ha ezt átütik, bőven jöhet forint erő. EMÁP befektető pisloghat, fixmáp meg vigyoroghat, rövid távon. Jókor jó helyen. Szarkor szar helyen.
A forint hosszú távú folyamatos csökkenő trendben való mozgása okán mondom azt hogy a forint inflálódás folytatódik.Nem trade szemmel figyelem a fel le hullámokat,a hosszú távú trend csökkenő marad továbbra is.
"eddig azt hallottuk elvesztették a PMAP-osok a kamatot eur miatt. láttunk csartokat amik mint a kamasz fiú felszerelése meredt a 450re.. Most nem nagyon hallom ezt? A részemről a nagy pakkok március májusban járnak le meg egy másik kupac júliban. Ha valami olcsó akkor veszünk. 350en dollárt, 375 körül eurt jöhet chf is 380 környékéről." 450 akart lenni
A kamat előreláthatólag megy 2029/N BMÁP-ba, míg a 2026/J PMÁP - a megfelelő pillanatban - visszaváltásra kerül és megy részvénybe vagy befektetési alapba. A többi PMÁP sorozattal megvárom a márciusi inflációs adatot és azután döntök.
A pénzkiutalás vagy a felvétel díjaiba a kincstárnál is történt változás? Ha kiutalom a kamatot egy másik számlaszámra az még mindig ingyenes? Ha nem akkor a felvétel a pénztárban vagy az utalással járok jobban? Tavaly ingyenes volt, a felvétel pedig max 10.000 ha jól emlékszem
Magyar Állampapír tulajok