Ha ezt tudom elobb, veszek Set nyrt, ott1, csepel reszvenyt es mar ma helikopterrel jarnam a varost, es zsakkal szornam a milliardokat a varos felett. Figyeljuk majd a jo reszveny ajalast. Olvastam a napokban Raba, opus, waberers reszvenyt kell venni.
Kar megelni a nyugdijat, addigra mar egy szelet kenyerre sem futja majd, csak 3morzsara. Koszonik az aggodas, figyelmet, a vilag legnagyobb luzerei, az allampapir birtoklok. Veszek garim ostort, es orankent 20at csapok magamra, hogy lehetek ekkora okor
És ez is csak akkor lesz igaz ha az időközben kapott kamatokat "visszaforgatták". Aki elfüstölte, elutazgatta, felélte a kapott kamatokat, akkor annak valószínű, hogy csak 1,5 kg kenyérre fog jutni a visszaváltott állampapírból. És ez sajnos még akkor is igaz lehet ha két év után tud belőle szabadulni. A futam idő végén bizony még kevesebb kenyérre fog jutni.
Nem zárolják és ki is fogják fizetni. Leegyszerűsítve a történet lényege azonban az lesz, hogy amikor odaadtad a megtakarításodat akkor még 3-kg kenyeret tudtál venni, amikor lejár akkor meg csak 2kg-ra lesz elegendő. Érted? Dehogy érted, de mindegy is. (Rövid távon, főleg azoknak akik időben vettek jó az állampapír, de csak max. jövő év végéig.)
" Összesen nyolc olyan PMÁP-sorozat van, amelyet 2023-ban még meg lehetett venni, de jelenleg forgalmazás alatt már csak egy áll, a többinek év közben zárták le az értékesítését. Ezeknek a kötvényeknek jövőre 18,1–19,35 százalék közé nőhet a kamata, attól is függően, hogy mennyi a kamatprémium: 0,25, 0,75, 1,00 vagy 1,5 százalékpont. Bármelyiket is kapja a befektető, az akkori inflációs rátához képest ezeken már bőven reálkamatot realizálhat."
Szerintem az értékpapír számla ugyanúgy dedikált, névre szóló magán számla, mint a mezei bankszámla. (közkeletű nevén "folyószámla") Akinek van kincstári értékpapír számlája, annak is van 3 x 8 jegyű azonosítója, mint a te saját bankszámlád. (ami mindenkinek "10002003"-val kezdődik, és amire nyugodtan tudsz is utalni - kivéve a szép emlékű PEMÁP-ot, aminek ellenértékét egy közös eurós számlára utaltad aztán onnan osztották szét azonosító alapján) Tehát jogszerű kincstárból egyéb brókercégnél vezetett értékpapír számlára közvetlenül utalni a pénzedet.
Már mit lehetne ezen perelni? Az elég egyértelmű jogilag, hogy a bankszámlaszám tulajdonosa magánszemély-e vagy nem. (Arra is járhatna ingyenes utalás, ha 5-ösre végződik a számlaszám, tök mindegy.) Te nyugodtan magyarázhatod, hogy de hát a közleménybe írt azonosító alapján a te kis virtuális értékpapírszámládra kerül a pénz, de ebből a szempontból lényegtelen.
Van egy "Értékpapír átvezetés" gomb a Tranzakciók kötött. Ott meg kell adni az illető nevét, kincstári értékpapír számlaszámát és az adóazonosító jelét. Utána kiválasztani a papírt és a volument.
Szevasztok. Ha egy ingatlan vetelarat Allampapirral szeretnem kiegyenliteni, akkor a Kincstar mobil applikacioban hogy kell ezt vegigvinni? Tehat nem a vetelarat szeretnem atutalni, hanem allampapirt szeretnek az eladonak transzferalni, hogy az nala is allampapirkent jelenjen meg.
Magyar Állampapír tulajok