En lealkudtam. Mondtam nekik novemberben (amikor felhivtak, hogy eves szerviz aktualis), hogy en most fuggetlen szervizbe megyek, mert mar irto draga egy sima olajcsere, meg kamu atnezes uj autora. Aztan alkudoztunk, beirtak olcsobban, meg is csinaltak 2evvel ezelotti aron
Alakul. PMÁP-ba nem ugrok bele,mert az a 15% környéke harmatos lesz nyárra szvsz. Az megvan, hogy a márkaszervizek (direkt nem írok márkaneveket) tavaly év eleje után most emelnek/emeltek óradíjakat? Nagy átlag +30-50%, de vannak, akik még nagyobbat toltak rajta.
2027/B már 100,46% 2029/B pedig 97,6%, de az mind semmi, már 100% fölött lehet venni (nettó 100,13%) - ilyen még sosem volt, mióta van a 2029/B. Eddig mindig 100% alatt volt, ez volt az egyik vonzereje...
Megint szepet ugrott a portfolio. Jo gyorsan halad, es ez ma megint csak a visszavaltasi arfolyam emelkedese, delutan jon a kamat. Jutalmazzak a kitarto MAK fanokat?
mi az, hogy lomhák? ez szimpla matematika... oszd el az aktuális hozamszintet 365-tel, kb. annyit hoz naponta. a legrövidebbeknél ennél picit többre jön ki, mert zárul a marzs... de értelemszerűen a 16,66% és a 15,62% jóval több napi szinten is, mint a 12,7% :D
figyelj, én pontosan értem, hogy mit akarsz ezzel mondani. Persze, hogy a hosszúkon lehet a legjobban keresni, amikor csökkennek a hozamok, pláne, ha jó gyorsan. Én pusztán annyit mondok, hogy ez már nagyjából megtörtént. Úgy értem, hogy október vége óta a 3 éves hozam lejött 13%-ról 9,5%-ra, a 10 éves 11%-ról 7,3%-ra, a 30 éves 9,5%-ról 7,06%-ra. Aki jól csinálta, ezeken 2 hónap alatt keresett 20+%-okat... De szerintem ebből itt és most ennyi volt, hamarabb lesz 8% a hosszú hozam, mint 6%, szerintem. Majd egyszer lehet keresni azon, hogy lemennek a hozamok megint 4-5%-ra, csak az még nem most lesz, hanem 1-2-3 év múlva, ha lesz ilyen, mert az országkockázatunk a jó kis unortodox kleptokráciában még megvan... és legalább 2 évig még komoly, kétszámjegyű inflációnk lesz...
Pedig a hosszúkban a jövő, az infláció emelkedés is véges . Normál esetben ,a magas kamat előbb utóbb lenyomja. Vágtató inflációt leszámítva, de ott azért nem tartunk. Néhány napja írogatom ,figyelni, indulnak a hosszúk.Nem volt reakció , most meg csodálkozunk?
Ezért nem tetszik nekem, amikor pillanatfelvétel alapján kamatozik valami. 3 hónap kamatot meghatároz egyetlen nap, ez aránytalan, manipulálásra adhat okot.
Magyar Állampapír tulajok