Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
Phylaxa ma, 18:57
Előzmény: #81356  bigyula
A "világgá kürtölték"-et úgy értettem, hogy megtudhatta mindenki, hogy mit szeretnének. Nincs benne több.

Gondolom a Nyugat fogadtatását, miszerint El akarják foglalni Európát sem XXI. századi felfogás szerint értelmezed. A XXI-századi felfogást én ott képzelem el, hogy a Nyugat nem irtat ki egy komplett népet, hanem megbeszélik a dolgot. Nem akkor kell leülni megbeszélni valamit, amikor kihalt mindenki és nincs kit a vágóhídra küldeni. Remélem, hogy közelítem ezzel a XXI. századi felfogást. Nagyon remélem, mert ha nem, akkor a megjegyzésed bizony szart sem ér.
bigyula ma, 17:45
Előzmény: #81355  Phylaxa
"Az oroszok világgá kürtölték, hogy mit akarnak"
.
Bammeg, a XXI. században ez nem így működik. Akkor sem, ha az oroszok a XIX. században élnek.
Phylaxa ma, 17:08
Előzmény: #81353  Dehogynincs
"Azzal tudom alátámasztani, hogy a birodalom építésének szándéka nélkül nem támadták volna meg Ukrajnát vagy négy év alatt bármikor abbahagyták volna a háborút."

Mi belementünk egy második vh-ba azért, mert visszaszerettük volna kapni a magyarlakta területeket. Gondolom nem hiszed, hogy birodalmat akartunk építeni. Én biztosan nem hiszem. AZ egy másik kérdés, hogy Németország mibe kényszerített minket bele, mert ők olyan területeket akartak megszerezni, amihez semmiféle történelmük nem kötődött. Nem is értem, hogyan tervezték fenntartani.

Az oroszok világgá kürtölték, hogy mit akarnak. Ez a nyugatnak nem felelt meg. Már a törököknél is aláírhatták volna, de azóta is bármikor. Csakhogy Ukrajna semmit nem akar odaadni nekik. Semmit. Ezért tart a háború, amíg meg nem szerzik. Az, hogy közben ki mit mond egy dolog. Háborúznak. Biztos, hogy igazat nem fogsz hallani. Viszont a kérdés az, miszerint mennyi mindent akarnak addig az ukránok elveszíteni. Mert a fiataljaik nélkül nem sok mindenhez tudnak majd kezdeni a békében.
    Erre a birodalomépítés magyarázatra majd akkor kapom fel a fejem, ha megszerezték Donbaszt és nem állnak le. Ukrajna békét kötne, ha Donbasz már az oroszoké lenne? Vagy akkor is azt mondaná, hogy folytatja?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 16:45
Előzmény: #81352  Murdoch
Az egész világon balhé van 2000+ éve. Amerikában már jóval Kolombusz előtt is irtották egymást az indiánok.
A hormuzi szoros főleg Ázsiát érinti, nem néztem utána, hogy a mostani előtti balhé mikor volt.
https://makronom.eu/wp-content/uploads/2026/03/h-741x1024.webp
Kedvvel használod a háborús hisztéria és a ruszofóbia szavakat.
Háborús hisztéria a háború miatt van. Ruszofóbia pedig az oroszok háborúja miatt.
Az eu jobban diverzifikált Orbánnál.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 16:31
Előzmény: #81351  Phylaxa
A tévútról leveheted az idézőjelet, mert nem akarom a háborús öldöklést.
Az államoknak nem mondtam semmit. A saját államomnak egy hét múlva szólok egy listás és egy egyéni szavazatommal.
Nem szurkolok, megfigyelek.
Tudok egy-két más dolgot is, de az oroszok az én tudásomtól függetlenül akarnak birodalmat építeni. Egyszerűen számolok ezzel a ténnyel is.
Azzal tudom alátámasztani, hogy a birodalom építésének szándéka nélkül nem támadták volna meg Ukrajnát vagy négy év alatt bármikor abbahagyták volna a háborút.
Murdoch ma, 16:14
Előzmény: #81349  Dehogynincs
Ahol 40+ éve balhé van ugyebár. Biztos ezt is belekalkulálta az EU a ruszofóbia mellett a diverzifikációba. Ja, nem.
Phylaxa ma, 15:49
Előzmény: #81348  Dehogynincs
Igen? Nos egy percig sem hittem, hogy ukránbarát vagy. Abban a "tévútban" gondolkodom, hogy a szurkolásod eredményeként azt várod, miszerint nem kell megegyezni, hanem hadd hulljanak az emberek. Más értelme nincs annak ami folyik. Korrekt válasz?

Az energiabeszerzés már korábban is fontos volt, az EU lemaradása szempontjából. Se elektromos autók meghajtására, se MI-re nem volt meg az energiaforrás. De most egy szinttel sikerült lejjebb lépni. Az általános energiafogyasztásra sincs meg. Értsd arra a fogyasztásra, ami termékeket eddig előállítottunk.  Ergó jön egy pici infláció és a földbe állunk. Ukrajnának mennyit fogsz küldeni a sajátodból, mert az államoknak semmi nem lesz. Elmondtad már nekik, vagy csak szurkolsz tovább?

Amit a végén írtál az egy hiánygazdaság volt, ez most nem az lesz. Nagyon sok ember fogja felkapni a fejét, hogy ez micsoda és már letekertem mindent, de nem múlik. És még mielőtt megint eltekered hazug világokba a mondandómat, nem, nem akarom vissza azt a világot. De ez a töketlen EU vezetés amit csinál csak arra jó, hogy vágóhídra küldje majd a fiatalokat. Kellene valami ami észheztéríti az embereket. Te tudsz valamit azonkívül, hogy az oroszok birodalmat akarnak építeni?
ronaldinyo ma, 15:21
Németországban az év elején hatályba lépett új katonai szolgálati törvény értelmében a 17 és 45 év közötti férfiaknak előzetesen engedélyeztetniük kell a három hónapnál hosszabb külföldi tartózkodást a Bundeswehrrel - erősített meg a védelmi minisztérium egy lapértesülést a dpa hírügynökségnek.
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:59
Előzmény: #81346  Murdoch
Elkúráson azt érted, hogy a békepárti Trump lángba borította a közel keletet?
Dehogynincs
Dehogynincs ma, 12:58
Előzmény: #81329  Phylaxa
Miért fontos? Egyszerűen csak belelátnék az oroszbarát fejekbe.
Az energiabeszerzés is fontos, de az orosz birodalmi terjeszkedés még fontosabb.
Történetesen április 4. van, amit a Kádár-diktarúban a felszabadulás napjaként ünnepeltettek velünk. 
Én megszállásként éltem meg a ránkkényszerített pártállami rendszert, pedig formálisan még választásokat is tartottak ötévenként, amikor a hazafias népfront egy szem jelöltjére lehetett szavazni.
1991-ig még a vörös hadsereg is itt állomásozott.
Az áfor-kutakon 3, 4 és 5 forint volt a keverék, a normál és a szuper benzin literje és a közértben három forint hatvan fillérért adták a háromhatvanas kenyeret. Milyen jó kis, kedélyes, szeretnivaló diktatúra volt !?
Dexter_88 ma, 12:17
Előzmény: #81346  Murdoch
Elég nehéz lesz kilincselni Moszkvában vonderpfizernek
Dexter_88 péntek, 21:50
Előzmény: #81342  Phylaxa
A nyugat Európában felhasznált orosz gáz már nem véres, ez nyilvánvaló... 
Istvan78 péntek, 20:03
Előzmény: #81343  Murdoch
Abban a cikkben nincs erről szó és Deyter egyébként se árrelációban hozta a cikket, hanem amiatt, hogy az EU örüljön, hogy szállít még gázt, különben leállna az EU gazdasáfa, amire írtam, hogy jelentéktelen a Török áraméaton kersztül érkező orosz  gáz mennyisége.
Murdoch péntek, 19:41
Előzmény: #81341  Istvan78
Csak el kellett volna olvasni:
“Amióta az Egyesült Államok és Izrael több mint egy hónapja megindította az első támadásokat Irán ellen, az olaj- és gázárak akár 70 százalékkal is emelkedtek, mivel a világ nyersolaj- és cseppfolyósított földgázkészletének egyötöde a Perzsa-öbölben rekedt.”
De nem érdekes.
Phylaxa péntek, 18:48
Előzmény: #81337  Dexter_88
Ez ám a friss hír. A horvátok mit lépnek erre? Orosz gáz ömölhet, csak a mi "óriási" kőolaj-felhasználásunk gazdagítja az oroszokat?
Istvan78 péntek, 18:45
Előzmény: #81340  Murdoch
A téma gáz volt és azon belül a Török áramlaton belül érkező orosz gáz. Ennek semmi köze a linkedhez, ami az üzemanyagfogyasztásról szól. Na de neked mindegy, csak legyen az a látszat, mintha megvédted volna a narratívádat.
Murdoch péntek, 18:38
Előzmény: #81339  Istvan78
Istvan78 péntek, 18:32
Előzmény: #81338  Dexter_88
Komplett európai gazdaság...
.
"A 2025-ös adatok alapján az Európai Unió teljes gázimportjának (vezetékes és LNG együttvéve) körülbelül 3,1%-a érkezett a Török Áramlaton keresztül, Magyarország részarányát nem számítva."
.
Az idei 22%-os növekedés után még mindig 4% alatt van. Hát enélkül a 4 % nélkül tényleg összeomlik az EU gazdasága...
Dexter_88 péntek, 14:48
https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2026/04/orosz-gaz-europai-unios-kozel-keleti-konfliktus-energia
Köszönjétek meg a gazpromnak, hogy nem áll le a komplett európai gazdaság. 
Nem is értem, hogy miért segítenek. 
Dexter_88 péntek, 14:44

Véres gáz, mi?
 Képmutatók! 
Hüppögtök bucsában, aztán veszitek az orosz gázt. 

Az EU nem tervezi az orosz LNG-import leállítását 2026-ban.
​Az Európai Unió nem szándékozik semmilyen intézkedést hozni az orosz cseppfolyósított földgáz (LNG) importjának megszüntetésére 2026-ban – jelentette a Financial Times Dan Jørgensen energiaügyi biztosra hivatkozva.
​A lapnak adott interjújában a biztos megerősítette azt az álláspontot, miszerint az uniós jogszabályokban nem lesznek olyan módosítások, amelyek az oroszországi LNG-import leállítására irányulnának 2026-ban – olvasható a kiadványban.
​Az orosz LNG-szállítások az EU-ba márciusban történelmi csúcsot értek el, miközben a közel-keleti katonai konfliktus miatt az onnan érkező szállítmányok leálltak. Mindez a Bruegel európai elemzőközpont adatain alapuló számításokból derül ki.
wgl péntek, 12:59
Előzmény: #81335  tom122
tehát nem érted .
tom122 péntek, 12:19
Előzmény: #81333  wgl
Igen,arra reagáltam ami a topic témához tartozik,Orbánnal nem foglalkozom..
wgl péntek, 10:48
Előzmény: #81332  tom122
érted mit írtam??
tom122 péntek, 10:27
Előzmény: #81331  wgl
kb 1,5 szeres az orosz túl erő a többi csak ukrán reklám,az álló háború a megváltozott hadviselésnek köszönhető,ez nem hagyományos megszokott háború már hanem drón háború
wgl péntek, 08:43
Nem értem: hazánk főspermája azt harsogja:   ukránok a nyugatról kapott fegyvereket eladják, pénzt csinálnak belőle amit ellopnak, - ezért nem támogatjuk őket ,- a seggében lévő  szarrágó petiKÉM  megtámogatja azzal:   a nyugattól kapott pénzeket ellopják dőzsiznek.
Akkor hugy a pichában van, hogy Putyinék  több mint 4 éve nem bírnak Ukrajnával, pedig vagy 3x 4x annyian vannak sőt zsoldosok is támogatják a szovjeteket, a szankciók nem érnek semmit stb.
Érti ezt valaki?
Nem lehet, hogy Ocsmány Vigyorék bődületesen hazudoznak mindenféle baromságot amivel hátba lövik magukat???
Phylaxa csütörtök, 20:14
Előzmény: #81327  Shortelek
Elek! Nagyra értékelem a kitartásod. AZ EU issza szavaidat és semmit sem vesz az oroszoktól. Ehhez még akkor is tartani fogja magát, amikor már semmit sem tud gyártani. Gondolod, hogy a választók is így fogják gondolni, ha nem lesz munkájuk?
Phylaxa csütörtök, 20:11
Előzmény: #81325  Dehogynincs
Neked ez miért fontos? A szankciók maradnak, nem kell miatta idegeskedned, tehát inkább az energiabeszerzéssel kellene foglalkozni nem? Az EU az egyetlen fejlett terület, akinek nem lesz, ha így megy tovább.
Sehmet
Sehmet csütörtök, 17:46

Valami egészen furcsa történik az ukrán hadsereg körüli kommunikációban 
.
A legnézettebb, ukrán fronttal foglalkozó ukrán honlap, a DeepStateMap egyik alapítója és üzemeltetője a német Die Welt hasábjain osztja ki az ukrán hadvezetést.
-
"WELT: Március 27-én az ukrán fegyveres erők főparancsnoka, Olekszandr Szirszkij tábornok közölte, hogy a déli ukrán ellentámadás kezdete óta Ukrajna 470 négyzetkilométernyi terület felett szerezte vissza az ellenőrzést. Hogyan magyarázható a hivatalos és az Önök adatai közötti különbség?
.
Pohorilij: Nem tudom. A hivatalos közlemények szerzőit kellene megkérdezni arról, hogy mi a céljuk ezzel. És különösen arról, hogy a főparancsnok miért akarja félrevezetni mind az elnököt, mind a társadalmat. Sajnos pontosan ez történt. Szirszkij tábornok most 470 négyzetkilométerről beszél, a minap még 400 volt, aztán 460. Ő alszik, a kilométerek meg gombamód szaporodnak. Én ezt nem tudom megmagyarázni. A DeepState objektíven mutatja be azt, amit megfigyelünk, hogy senkit se vezessünk félre. Azt akarjuk, hogy minden polgár lássa a valóságot. A védelmi erők teszik a dolgukat, és vannak elkönyvelhető sikerek – még ha nem is akkorák, amekkorákat szeretnénk. Ezzel tisztában kell lenni. Az ellenség nem ostoba, és továbbra is hatalmas nyomást gyakorol. A háború folytatódik."
.
https://www.welt.de/politik/ausland/plus69ce191f0aecbf4b48bd8075/ukraine-krieg-die-russen-stuermen-unaufhoerlich-wie-es-um-die-ukrainische-gegenoffensive-wirklich-bestellt-ist.html?source=puerto-reco-2_ABC-V49.6.A_control
Shortelek csütörtök, 06:31
Előzmény: #81322  Phylaxa
Úgy akartad írni, hogy amíg a muszka pusztítás folytatódik, ezért kell az ukiknak gyôzniük, hogy a rohadék terrorista muszka fizessen jóvátételt.
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 22:43
Előzmény: #81319  tom122
Azt állítod, hogy január vége óta (több mint két hónapja) is érkezik orosz olaj a Barátság vezetéken?
Beforgatod a képzeteidet a kiforgatott valóságommal szemben?
Dehogynincs
Dehogynincs szerda, 22:37
Előzmény: #81322  Phylaxa
Hol lesz a határ, amikor megegyeznek?
Ha marad az oroszok átal fölszabadított/megszállt terület, akkor erről Ukrajna lemond vagy csak elfogadja, hogy egyelőre megszállták?
Mikor egyeznek meg?
Phylaxa szerda, 22:14
Előzmény: #81323  Murdoch
Szerintem nem igazán érzik az "energiaválság" érkező méretét az EU-ban. A 70-es évek olajválságához próbálják hasonlítani. Sokkal intenzívebb az energiafogyasztás mind magán, mind közösségi szinten (értsd termelés, közlekedés, szállítás stb.)

A tippem az pl. hogy a németeknél fog először elterjedni a "minireaktor". Bődületesen hazavágták magukat.
Murdoch szerda, 21:24
Előzmény: #81319  tom122
Ez már az a kontraproduktív szemellenzősség, ami a vicc kategória. Mindenközben jól sikerült az eu-ban a diverzifikáció ugyebár:
https://www.politico.eu/article/europeans-urged-to-work-from-home-and-drive-less-as-eu-warns-of-long-crisis/
"The European Commission has urged people to work from home, drive and fly less, and for EU countries to urgently roll out renewables, as it warned of a prolonged energy crisis as a result of the conflict in the Gulf."
Már látom, hogy szeptember-október tájékán majd jönnek ki az eus cikkek, hogy a 18-19 fok az igazán egészséges a lakásokban, csak fel kell öltözni. Hihetetlen ami megy. 
Phylaxa szerda, 21:11
Előzmény: #81313  Dehogynincs
Látod, erről beszélek. Belopsz dolgokat a mondandódba, amikről semmit sem tudsz és főleg nem igaz.

Az én reményeim szerint megegyeznek ( ha neked úgy tetszik mindkettő nyer, mert nem pusztítják egymást tovább). Ezután pedig a Blackrocknak megmaradnak az ukrajnai érdekeltségei és ha az ukránok akarják, akkor tovább is növelheti. Ez az ő dolguk. Az ujjáépítésben tuti részt vesznek sokan egyébként. Ne felejtsd el, hogy borzasztó adósságuk van már most és ez növekedik minden nappal, amíg a pusztítás folytatódik.
Murdoch szerda, 20:54
Előzmény: #81314  bullrider
Na de ne zavarjon, hogy pont azért van az iráni balhé, hogy dolláralapú elszámolás legyen az iráni olajnál. Nem tetszett figyelni? Milyen hajók haladhatnak át? Akik mondjuk jüanban fizetnek? És ugye toporzékolva követeled, hogy az usa agressziót el kell ítélni. Ja, nem.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek