Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
tom122 2025. 12. 17. 23:41
Előzmény: #77778  Argordon
Az amerikaiak pontosan ismerték az atombomba erejét mégis ledobták kétszer is a japánokra sűrűn lakott városokra ahol többségében civil áldozatok voltak.
Placi82 2025. 12. 17. 23:03
Előzmény: #77760  Dehogynincs
Na vagyok. 
1) már túl vagyunk visszatérés ponton kb 2 éve. Már megmondtam ezt 2 éve. De globálisan!! az egész világ USA és  EU és a globális dél is. 
Nagyon elszamolta magát " Biden adminisztráció" a forgatokonyvet igen csak elbuktak. 
Kissinger forog a sírjaban. :) 
2) Nem folytatja, hacsak megint nem a kommunistak kerülnek hatalomra. Se Kína se Orosz fajra nem jellemző az expanziv terjeszkedés. Ez a semita, és angolszász, Német, Belgakra, etc volt jellemző. Ruszkiknak elég a világ legnagyobb országa, a világ legnagyobb nyersanyagán  ulve. 
Őket nem szoktak békén hagyni, hol a Svédek, hol Tatárok, hol az Oszmán birodalom, hol Nácik, hol az Angol tőke. 
3) öregem hozzál már példát hogy a hadfikiadasokatvazvagresszor fizeti. Akkor Anglia és USA legatyasodna. Nem a háború árát a a VESZTES FIZETI. MINDIG!!!!!!!!!!!!!! 3000 eve!!!! 
Soha nem. A győztes soha .  Vae Victis Ekkora baromságot csak a propagandistak írhatnak. 
4) Ne menjünk bele, hülyeség, a világ  3s a globális történelemben nincs erre példa. Szóljál már USA ak adja vissza Újmexicot, Texast, Kaliforniat, Nevadát, Utah , Coloradot, Arizonat. 
5) hajrá. Csak nem. Put, in kezdte 2000 ben, hanem a színes forradalmakat már 2008 tol a Nyugat. 2006 tol 2022 ig szerveztek a színes forradalmakat. 
Ha neked 16 évig dobálja át  szemetét a szomszédod. akkor 16 év után megunod? Vagy nem? Vagy  elkezdesz agresszorkodni?? 
6) Analogia volt, peldazat... De akkor legyen 3000 zsoldos. Így jó? :) 
7) baj bizony. Mint amikor Lökött Biden majdnem telepített Tomahawk rakétát. Régen képes volt hordozni nukleáris fejet, simán vissza lehet alakítani. 
Tudod az Ukrán dron gyártás is világhírű lett, vagy csak ott szerelik össze őket? Khmmm. 
8) Nem neked. Félregepelt  a telom, az Unió vezetoire gondoltam.  Bocs. 
9) Unió vezetoire és Biden adminisztráció rá és Londonra gondoltam, nem  rád,hisz nincs is rahatadod a világ dolgaira. (De te is velük értesz egyet, amúgy) 
10)? Konkretizald, nem értem. 
11) Ukrajnának sose volt  atomfegyvere!!!!!!!!!! Szovjetunionak  volt . Jogilag Oroszország a Szovjetunio jogutodja!! Övék volt a fizetési, es külföldi adóssag törlesztés és a en'bloc minden. Atomfegyverek is Oroszország, mint jogutod illetménye. Meg szerencse hogy nincs Ukrajnának. Ha olvastál volna történelmet, semmiképpen se hagytak volna  Ukrajnanak  mert eladjak a francba. 
Ahogy el is adtak  nagyon sok mindent a fegyverkwreskedoknek a 90 és évek elején. , mikor még csak Zaszlojuk volt,  de hatalmas  káosz volt. USA és Németország félt a legjobban Ukrán kézen hagyni atomtolteteket. 
Nézz utána. Ha Oroszország nem fogadja, akkoriban, akkor szerintem USA viszi haza, pár 10 millió $ fizetett volna, értük ( lehet zsebbe) 
Argordon 2025. 12. 17. 22:37
Előzmény: #77777  tom122
Atommal biztos nem erne el a celjat. Persze ha megorul es nem lesz aki ellentartson neki, akkor semmi sem kizart. De azert remelem a ruszkik sem ugy alakitottak ki a rendszeruket, hogy egy orult elnok pusztulasba taszithassa mindannyiukat.
tom122 2025. 12. 17. 22:30
Előzmény: #77776  Argordon
Ha jól tudom a háború elején felmerült a lehetőség az oroszoknál,amikor elkezdtek visszavonulni. De mint írtam, végső esetben vetné be Putyin az atomot szerintem, vagyis akkor amikor már nem lát rá másképpen esélyt, hogy elérje a célját.
Ebben az esetben pedig semmit sem jelent Kína,Indiát meg inkább hagyjuk.
Argordon 2025. 12. 17. 22:12
Előzmény: #77774  tom122
Talan mintha eppen Murdoch is azt irta volna par napja, hogy Kina es India mar a kezdetektol nagyon eroteljesen figyelmeztette Putlert, nehogy atomfegyver beveteseben gondolkodjon.
Argordon 2025. 12. 17. 22:04
Előzmény: #77773  Murdoch
Ezt a pamfletet a Vance&Witkoff&Co. adta ki, a kongresszus es a ketparti tobbsegi allaspont szerencsere egyaltalan nem ez. Arra mindenesetre jo, hogy vegre felkeltse az EU-t hosszu tespedtsegebol es vegre elinduljunk egy foderalistabb, hatekonyabb integracio fele. Megoldasi elkepzelest pedig egyaltalan nem olvastam meg toled, csak szidod az EU-t, elveted a foderalizmust, holott USA eseteben ezt nem latod problemanak. Trump utalja az EU-t, ez nem kerdes. Osszessegeben abszolut defetista allaspontot kepviselsz, mintha minden mindegy lenne, ugyis vegunk van.
tom122 2025. 12. 17. 21:42
Előzmény: #77772  Argordon
A valóság ....:))))))))))Ezen most jót nevettem, mintha bármelyikünk is ismerné a jövőt ,a jövőbeni valóságot. Egyikünk sem tudja,hogy hogyan fog befejeződni a háború és,hogy bevetik-e az atomot az oroszok vagy lesz-e atomháború.
Majd kiderül.
Murdoch 2025. 12. 17. 20:48
Előzmény: #77772  Argordon
Vágyvezérelt gondolkodás. Európát leírta a világ nagyobbik része, még ha vissza is kúszik a mélyállam, már késő, szvsz. Csak el kéne olvasni mi szerepel az új amerikai biztonsági stratégiai szösszenetben. Totál tévedsz, ha azt hiszed Trump ellensége az oroszok.
https://www.documentcloud.org/documents/26341769-2025-national-security-strategy/
"Should present trends continue, the continent will be unrecognizable in 20 years or less."
Európának annyi, a mélyállamos csürhének sikerült 30 év alatt szétverni ezer év küzdését. 
Argordon 2025. 12. 17. 19:55
Előzmény: #77770  tom122
Ez teljes agyrem amit irtal, koze nincs a valosaghoz. Persze attol meg nyugodtan higgyel benne. A valosag arrol szol, hogy pont azt legyen kenytelen valasztani Putler, hogy abbahagyja haborujat.
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 17. 19:33
Előzmény: #77768  keeper
Emlékszem, de a biztonság kedvéért utána is néztem.
#77736 a hozzászólásom
#77729 tom122
Tényleg nem a keeper nick hozzászólása, hanem tom122-é, amivel semmi bajod nem volt.
Jól emlékeztem a kifejezésre, de valóban a keeper nickhez kötöttem. Már a szenilitásom sem a régi.
tom122 2025. 12. 17. 19:26
Előzmény: #77769  Argordon
Nem sok esély van rá,hogy Oroszországot az eladósodott nyugat térdre kényszerítse gazdaságilag, de ha mégis úgy látná Putyin,hogy nincsen más megoldás céljai elérésére akkor kiválaszt egy kevésbé lakott várost  Ukrajnában és megsemmisíti egy atomfegyverrel, és már nem fog alkudozni, hanem mint az amerikaiak a japánok ellen ,azt mondja,hogy csak a feltételnélküli megadást fogadja el.Ha nem egyezik bele Ukrajna jön egy másik város,pont úgy ahogyan az amerikaiak csinálták.
Ha Putyin képes volt arra,hogy letámadja Ukrajnát egy hadsereggel akkor arra is képes,hogy bevesse ellene az atomfegyvert ha nincsen már más választása.
Ha esetleg ez lenne a forgatóköny,akkor nyugatnak valószínűleg nem az lenne a legnagyobb gondja,hogy mit reagáljon erre,hanem,hogy mit is kezdjen az országon belüli zavargásokkal,mert azt erössen kétlem,hogy bármelyik ország lakossága szeretné ha az oroszok oda is küldenének az atomból.
Szóval meglehet próbálni a medvétől a kajáját elvenni,de a maci ha éhes akkor nagyot tud csapni....
Argordon 2025. 12. 17. 18:55
Előzmény: #77763  Zedisalive
Igen, valoban bevalt az orosz finomitok es a logisztikai kozpontok ukran reszrol torteno tamadasa. Nagyszeru strategia, segit ellehetetleniteni a ruszkik haborus finanszirozasi forrasait. Megjobb hogy az arnyekflotta hajoit is elkezdtek kikiktatni. Ez az egekbe lovi az orosz olajexport koltsegeit es kockazatait, valamint a diszkontot is, amivel a kinai es indiai cegek hajlandoak megvenni az orosz olajat. Dizelbol rendszeresen hiany van tobb regioban, mar Kinatol voltak kenytelenek importalni a ruszkik. A haboru kezdetetol fogva meg sohasem volt ilyen alacsonyan az energiaexport beveteluk. Remeljuk az USA tovabb szigorit a szankciokon, ez ketparti tamogatast elvez, akkor jovore igazan nagy szarban lesz Putler. Lehet tagadni a valosagot, de ha ez lesz, akkor fog eljonni a beke.
keeper 2025. 12. 17. 18:53
Előzmény: #77748  Dehogynincs

"Van valami bajod a fejlett nyugattal? A te hozzászólásodból vettem a kifejezést (#77729)."
Az baj, mert én meg a te hozzászólásodból vettem, de látom már arra sem emlékszel, amit pár perccel azelőtt karmoltál oda. :D
https://forum.portfolio.hu/topics/orosz-ukran-haboru/39006?oldal=3887#9665547
Ilyen alapon az oroszok is ráb@szhatnának az ukránokra egyet, mert nem kapitulálnak, milyen egyszerű lenne. Neutron bomba (arról még nem derült ki semmi a "gyakorlatban", mintha ezeket már nem tesztelték volna korábban milliószor), tiszta gyors megoldás, industry intact, pár pillanat és már lehet is költözni....aztán aszondják, hogy ők tehetnek róla.... az amerikaiaknak bejött, egy fia háborús kártérítést nem fizettek miatta, nem beszélve a sok ártatlanról akiket lemészároltak és a sugárzás utóhatásai miatt hetekig, illetve sok évig leírhatatlan kínok között szenvedtek, de megismételték ezt Vietnamban is az Agent Orange-al, a napalmmal és a többi sz@rral amit rájuk szórtak, csak mert szabadok akartak lenni. Egyébként Japán enélkül is megadta volna magát heteken belül, de mind1 nyaljuk be az USA propagandát habbal.Az  indiánokat is kiírtották, arra is volt magyarázat. Aztán ettől rohadt fejlettek lettek. Most az egész Világ van soron, majd a robotok beugranak az emberek helyett, amíg az a pár k@cs@g a bunkerekben szürcsöli a koktélt.
gazmber 2025. 12. 17. 18:28
Előzmény: #77757  GrizzlyG

zárolva van---ez most az elsődleges
gazmber 2025. 12. 17. 18:23
Előzmény: #77763  Zedisalive

mondom, teljesen mindegy mit hadoválnak össze a muszkák és a muszkasimogatók... minnél sűrübben kell duplázni a muszkák bombázását.. 
attól, ha nem ezt teszik az ukránoknak még semmivel sem lesz jobb...szvsz
Dehogynincs
Dehogynincs 2025. 12. 17. 18:05
Előzmény: #77761  Murdoch
Az eset a Balatonban történt. A vállalati üdölőben nyaraltunk szülők nélkül egy gxerekcsoporttal. 12 éves lehettem.
Az egyik szobatársam bántotta az öcsémet. Erősebb volt nála, talán nálam is erősebb lehetett. Nem sokat mérlegeltem, úhy éreztem, hogy muszáj-Herkulesként kell viselkednem.
A Szovjetunió felbomlásakor nem a nyugat, hanem a szovjetek cincálták szét a mesterségesen összetákolt államukat. Ilyen határokat állapítottak meg maguktól pedig akkor is piszok fontos startégiai terület volt a Krím, haditengerészeti bázisokkal.
Trumpot nem én választottam, de helyesnek tartom, hogy csak két siklusa lehet egy elnöknek. Putyinnal is ez volt a helyzet egykoron, de Trumppal ellentétben ő meg tudta oldani, hogy több ciklusa legyen.
bigyula 2025. 12. 17. 17:12
Előzmény: #77757  GrizzlyG
Kérdés: az oroszok mennyit loptak el a nyugati cégektől a háború kitörése óta? Tudod, az 1 dollárért/euróért "átvett" cégek értéke.
Zedisalive 2025. 12. 17. 16:58
Előzmény: #77758  gazmber
Az orosz finomitók elleni támadássorozat is hogy bevállt ugye?
Kb mostanra számolta az ISW és egyéb guru műhelyek, hogy összeomlik az orosz üzemanyagellátás.
Ehelyett van Ukrajna nagyvárosaiban napi 16 óra áramszünet. Odesszában inkább 20 óra.
Szóval csak nyugodtan a duplázással :D
Sok kicsi Don Quijotevel keresztezett zsebnapóleon és kávéházi Konrád.
Placi82 2025. 12. 17. 16:54
Előzmény: #77760  Dehogynincs
Tozsdezek. Pénzt keresek.  Majd 22 óra után érek rá, hogy 15 másodperces bejegyzésenel nagyobb bejegyzest tegyek. 
Murdoch 2025. 12. 17. 16:48
Előzmény: #77747  Dehogynincs
Értem, de ez kicsit húzósabb ügy. Most eltekintve attól, hogy azért előtte az öcséd mondjuk megfogta a támadód barátnőjének a fenekét, ha a támadó kezében pisztoly van, az egész nehéz ügy. Ezért szoktam írni, hogy atomhatalommal tökéletesen felesleges okoskodni. Ha belemész egy proxyba, oké, csak a proxys államot nyomorítod meg. Teljesen félreérted a Krímet. Alapvetően mi köze van Ukrajnának egy szinte teljesen oroszlakta területhez? Miért nem rendezte a nyugat a minszki megállapodások mellett? Mondjuk népszavazással? Spoiler: mert nem ez a cél, hanem az oroszok gyengítése. És a Krím piszok fontos stratégiai terület. Másrészt ott van az orosz haditengerészeti bázis, szerződés ide vagy oda, szerinted mennyi idő alatt rakták volna ki az oroszokat, amikor benyomultak a yenkik 2014-ben. Krím egy válaszreakció, nem kell megérteni, lehet tagadni, akkor marad az, hogy menj oda és verd le őket. De akkor most Trumpot is, amiért blokád alá helyezte Venezuelát. És még ezeregy példa lenne.

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek