Topiknyitó: Törölt felhasználó 2022. 01. 25. 09:28

OROSZ-UKRÁN háború  

Kíváncsi vagyok kinek mi a véleménye erről .
Rendezés:
Hozzászólások oldalanként:
babo-lapat 2025. 12. 07. 23:05
Előzmény: #77258  Placi82
Tehát bevallod hoyg trump votl a másik indok amiért a háború kirobbant köszi :) Olyna jó ez a trump hoyg kirobbantot egy háborút rajongjunk érte azt madj 3 nap alatt lezárja :) jah nem már éve lassan az tse tudja mit kéne csinálnia :)
babo-lapat 2025. 12. 07. 23:03
Kiváncsi lennék ha gyurcsány idejében lett volna 788 milliárdos vesztesége az mnb-nek mennyire rugoznátok rajta :) Valahogy csendben vagytok azt megy a hábórupártizás amikor Orbán Viktor az egyik oka annak hogy kirobban a háború :) ő vétózott már 2014ben is. ki más :) ha nem vétózott volna ma nem lenne háború , azt hitték sima lesz ukrajna elfoglalása hát tévedtek és csak a dől a szar mostanság a fidesz nyakára :)
Placi82 2025. 12. 07. 23:03
Előzmény: #77255  babo-lapat
2017 ben nem értette még a világot. 
2 merénylet, és pár nyakába akasztott per után  már kapizsgalja, RENDSZERT 😉
Ez olyan mint egy masik topikban, valakivel vitáztam, hogy az MBS eket a FED megveszi és ez egy irreverzibilis ügylet lesz. Nem pedig repo ügylet. 
Ő linkelt valamit FED hivatalosat , én meg tudom hogy MBS ekel papíron lehet repo ügyletezni...... 
Az ember öregszik és máshogy látja a világot. Rajon dolgokra. Így van ezzel Trump papa is.
babo-lapat 2025. 12. 07. 23:00
Előzmény: #77254  Placi82
az egy dolog hoyg annyirol írnak de kb 788 milliárd votl a veszteség :) abból nem cska 500 milliárd ment matolcsi haverodhoz :) nézzél már körbe 
GrizzlyG
GrizzlyG 2025. 12. 07. 22:57
Ifjabb Donald Trump szerint az ukrán elit a pénz miatt nyújtja el a háborút
Röviden:• Ifjabb Donald Trump szerint az ukrán vezetés csak a külföldi pénzek miatt húzza el a háborút.• A politikus azt állította, hogy nyáron Monacóban rengeteg ukrán rendszámú luxusautót látott, miközben a szegények a fronton harcolnak.• Szerinte Zelenszkij tisztában volt vele, hogy nem nyerhet választást, ezért hagyta, hogy környezete ellopja a segélyeket.Éles hangvételű beszédet mondott a Doha Fórumon ifjabb Donald Trump, az Egyesült Államok megválasztott elnökének fia. 
Felszólalásában keményen bírálta az ukrán vezetést, azt állítva, hogy a döntéshozók szándékosan nyújtják el a konfliktust a folyamatos pénzügyi támogatások érdekében, miközben a társadalmi szakadék egyre mélyül a harcoló felek és az elit között.
Monacói luxus és a „parasztok” háborúja
Donald Trump Jr. egy személyes anekdotával támasztotta alá véleményét az ukrán elit viselkedéséről. Elmondása szerint a nyáron barátnőjével Monacóban járt, ahol megdöbbentő tapasztalatokat szerzett az ott tartózkodó ukránok életviteléről.
„A környéken kocsikáztunk, és átlagosan a naponta látott szuperautók – mint a Bugatti vagy a Ferrari – 50 százaléka ukrán rendszámú volt. Önök szerint ezt valóban Ukrajnában keresték meg?”
A politikus emlékeztetett rá, hogy húsz éve járt Ukrajnában, és az ország nem a gazdagságáról volt híres. Véleménye szerint a tehetősek elmenekültek az országból, és azokat hagyták hátra harcolni, akiket „parasztoknak” tekintenek. Trump fia szerint a vezetés nem látott okot a harcok leállítására mindaddig, amíg a pénzcsapok nyitva voltak, és lehetőségük volt a források megcsapolására.
Korrupció és választási esélyek
A beszédben Trump Jr. kitért a magas szintű korrupcióra is. Úgy fogalmazott, hogy az ország „második emberét” letartóztatták több száz millió dolláros lopás miatt. Ez a megjegyzés vélhetően azokra a közelmúltbeli eseményekre utal, amelyekről portálunk is beszámolt, amikor megírtuk, hogy szorul a hurok Andrij Jermak, a volt kabinetfőnök körül.
Ifjabb Trump szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tisztában volt azzal, hogy egy következő választást már nem tudna megnyerni. Ezért – állítása szerint – az elnök hagyta, hogy szövetségesei és a környezete elsikkasszák a külföldi támogatásokból érkező forrásokat.
„Senki nem ellenőrzött semmit. A hatóságok és a döntéshozók egyszerűen nem láttak okot arra, hogy valaha is beleegyezzenek a békés rendezésbe” – zárta gondolatait a politikus.
babo-lapat 2025. 12. 07. 22:54
Előzmény: #77254  Placi82
2017ről beszélek amit aláírt azon mit lehet visszavonni? :) ne tereljél mert ezt csináljátok. uygan úgy védte ukrajnát 2017-ben
Placi82 2025. 12. 07. 22:39
Előzmény: #77252  babo-lapat
Trump sok mindent belenget és visszavonja.....Ha értenél  a gazdasághoz, akkor vamtarifqknal is gyakorolt nyomast.......
EU vezetése mindenképpen háborúzni akar, Trump nagy  meglepetésere osszeskuves szottek ellene, azaz ignoraljak a béke javaslait EU ban... Ezért vannak most Londonban. 
Most nyomast gyakorol Putyin rá, hát  Biden alatt már majdnem atomfegyvert akartak adni, attól se ijedt meg, szóval, sok sikert
Az 500 mrd öt írt még a te kedvenc médiad is. Szóval akkor írjál nekik, hogy javítsak át 600 ra, vagy amennyire akarod..... Te zseni🤣
https://444.hu/2025/04/12/az-mnb-alapitvanyok-500-milliardja-kore-szott-fideszes-vedohalo
babo-lapat 2025. 12. 07. 22:28
Előzmény: #77252  babo-lapat
2017 :) Trump a békepárti :) Olyanok vagytok mint a szélmalom :) amerről fúj arra forogtok :)
babo-lapat 2025. 12. 07. 22:27
Előzmény: #77247  Placi82
Placi82 2025. 12. 07. 22:26
Előzmény: #77249  Placi82
Beke időben, egy állami nagyvallallat vezetojekent csak csak kapsz egy jó ki cellát, korrupció bebeukas esetén Moszkva közelében. Vagy még uszhatod, simán... 
De most, aki Oroszországi létkerdesének a  narrativaja alatt állami korrupcióba a keveredik, tulszamlazas visszaosztas, etc... , most  nincs bocsánat.
Harcoló katonák, és Donyecki szeparatistaka  veruket ontják a határon és valaki ezen tomi a zsebet, az most Oroszországban, osellensegnek minősül. Putyin nem engedi. Előre megmondta 23'ban, olvastam erről,  emlékszem rá . 
Aki olyan hülye volt hogy mégis a zsebet tömte, az repült, szó szerint. De saját elhatározásábol.. 
babo-lapat 2025. 12. 07. 22:20
nem csk aa memóriáddal vannak gondok :)
Placi82 2025. 12. 07. 22:15
Előzmény: #77246  Istvan78
Aki bebukott, az már kapott fülest, hogy mennek érte  és fekete delfin szerű orosz sitt vár rá.
Te is ugranál. Hidd el. Az a röhejes mennyire olvasatlan vagy es lexikális tudásod is milyen gyenge. De elég magabiztosan röhögsz ki ehhez képest más műveltebb embereket. . 
Orosz börtön nem egy leanyalom. Inkább elment az orosz börtönok nagyrészt  harcolni az Ukrán frontra és a legdurvabb szituaciokba küldték be őket kiképzés után. De mégis tomegesen írták alá önként a rabok a zsoldos szerződést. 
Olvastam egy  könyvet anno ahol volt egy leírás az orosz sziberiai  fegyhazakrol. Köztük a Fekete delfinrol. Brutális. Legdurvabb hely a világon.... 
offshort
offshort 2025. 12. 07. 21:52
szted mire céloztam ha a második mondatban 
ov kloákájának a kényeztetétését említettem?
Placi82 2025. 12. 07. 21:45
Előzmény: #77244  offshort
1)500 mrd forintrol olvastam, ha az MNB s pénzre célzol....
2)Ha az Ukrán, Biden adminisztráció és EU bizottság, , Anglia, Ausztral, Kanada, stb enbloc nyugati támogatásra gondoltál  idáig az meg 420 Mrd de dollárban, nem forintban....! 
Tévedés jogát fenntartom, az én memóriam se pontos. 
Istvan78 2025. 12. 07. 21:44
Előzmény: #77241  gazmber
A "szégyenérzettől" ugranak ki a  korrupt emberek az ablakon. Ennél röhejesebb narratívát ritkán hallani.
Placi82 2025. 12. 07. 21:41
Előzmény: #77237  Placi82
Mit minuszltok, az mondtam, hogy "most ott ez a narrativa"
Narrativa Putyinnak és az Orosz közvéleménynek!! Nem nekem a narrativám.!! . Én csak figyelem a dolgokat.
offshort
offshort 2025. 12. 07. 21:41
Előzmény: #77230  Placi82
600-650mrd az papa! 
de ne törödj semmivel, ov kloákája fontosabb!
Placi82 2025. 12. 07. 21:37
Előzmény: #77238  Murdoch
Maradjunk annyiban, hogy ahogy  egy ezüst  opció felvétele előtt figyelem a makro  piaci  jeleket, vagy átlagos  trérdelés előtt is.
Úgy most ugyanúgy figyelem majd a  Londoni nyilatkozatokat, ki mit mond. Ha történelmi szovetsegrol meg egyéb nagy szuperlativusokban beszélnek a jövo nagy szovetsegrol és egyéb nagy frazisok, amit az ilyen vájtfuluek kihallanak. 
Akkor én készülök arra amire drága jó szegény nagyapam mesélt nekem, és tanított kiskoromban. 
Át tervezem a dolgaimat, és felkészülök........ 
Mielőtt valaki gyáva hazaárlo, dezertorozne.  Nagyapamnak 2 testvere maradt a második ott II világháborúban, azt se tudjuk hol nyugszanak. .  Ja és a dednagypam is csak ő az I vilaghaboruban halt meg  Szóval  vagy 5 generációra előre adta a családom a vérét a hazáért. Én  nem fogom, az biztos.... Soha. 
Murdoch 2025. 12. 07. 21:30
Előzmény: #77241  gazmber
A kulcsszó itt az eus-pénzek, nem muszáj megérteni. Az eus állampolgik már kezdik kapizsgálni, hogy mibe nyúltak bele. Biztos ők is jobban örültek volna az aranybudis dolgok helyett pár száz új kórháznak, iskolának stb.
gazmber 2025. 12. 07. 21:26
Előzmény: #77232  Istvan78
a szivárogtatót, azt tuti... az elkövetőt akkor, ha a kreml urának 'kérésére' nem tudja pár napon belül átutalni a nála 'landoltatott' összegeket - kamatostúl...? szvsz

Topik gazda

sotime
4 2 1

aktív fórumozók

friss hírek További hírek