Hát ez is eljött: döntött az ENSZ BT, mehetnek a katonák a forrongó régióba hajrá szépen megyünk bele a háboruba-gratula vegyétek fel a fegyvert és meghaltok-népességcsökkentés sokan vagyunk.szégyen
"Próbálom megfékezni az első reflexeimet, hogy udvarias levelet írjak, mert mégiscsak megdöbbentő dolog, hogy miközben kiderül, hogy Ukrajnában egy háborús maffia elteszi az európai emberek pénzét – a Jóisten tudja, pontosan hova – aközben ahelyett, hogy ellenőrzést rendelnénk el, esetleg felfüggesztenénk a további kifizetéseket, azt javasolja a bizottság elnök asszonya, hogy küldjünk még több pénzt” – fogalmazott a kormányfő."
Csak abba ne legyen igazam,hogy nem az oroszok,de "mások "ki akarják terjeszteni,a""" különleges hadműveletet""" egy európai (Lengyel vagy Litván)-Orosz háborúvá..... No ezzel csak egy baj van,hogy már minden szankciót kimaxoltak . További mozgástér nincs . Én jóslaton, hogy USA max lélekben,és anyagilag lesz EU val És,akkor az nagy pofaraeses lesz.. . Lásd Lengyel vasúti szabotazs,ez a cuki prodest elv alapján úgy kell Putyin nak mint üveges Tothnak a hanyatesès;) De már a média kommunikáció finoman összemossa..., Aj-jaj ..baj lesz még ezekből, higgyétek el nekem..Megy a finom hangulatkeltés. ..már most èlesben...
Ebbe nem akarok belekotni, persze, hogy mindenki a maga erdekeit nezi elsosorban, es mennek a jatszmak a hatterben. Nem tudom hogy szetkapni alatt mit ertesz, de a NATO az ellene iranyulo nagylepteku fegyveres tamadas hianyaban velemenyem szerint SOHA nem tamadna meg az atomhatalom Oroszorszagot. Mert azert megiscsak ezekben a tagorszagokban tobbe-kevesbe demokracia van, es a szavazok ezt nem toleralnak.
Hát most elokapjuk a történelmi elmepalotas memoriamat, a gazdasági után .. Grúzia 2003 as khmm CIA usaid színes forradalom után ,beavatkozás. Színes forradalmat tudjuk hogy merrol fújja a szél. Ugye?? Csecseneknel meg ,meg szintén nyugati felbujtás után , orosz leverés. Utána csecsenek Oroszokat választották, és puszi pajtasok lettek. Ha a csecsen nép nem állna az oroszok mellett, akkor nem imádnak úgy pPutyint ott ahogy most imádják csecsenföldon.... Most megkérdezed miért imádják Putyint ott. A valaszaim, azért , 1)Mert a maffiaállambol rendet teremtett 2)Rendet teremtett, és arra már szüksége volt a a nyugati támogatású hadurak káosza után a népnek. 3)Mert Csecsenföld hatalmas autonómiát, ipart, pénzügyi támogatást kapott Putyintol, és stabilitást. Ez kell a népnek . Nem az arany wc s "urak"... Szóval velem lehet vitatkozni, de amit valaha olvastam azt bármikor felidézem...fejből.
Máshogy közelíteném meg a dolgot. Még mindig az oszd meg és uralkodj megy, szvsz. Az elmúlt kb. 30 évben a pénz meghülyítette a világot, olyan gazdasági erőket alkotva, amely mellett a nemzeti érdekeket totálisan figyelembe vevő politizálás szinte lehetetlen. Mármint nyugaton, elsősorban az usát tekintve. Itt nagyon könnyedén elengedtek olyan dolgokat mint pl. a usaid. Ezek és egyéb szervezetek, nyugodtan lehet már sorosozni is, príma megoldás volt országok bomlasztására. Hol itt a demokrácia? Sehol. A főfogás Oroszország lett volna, nekem nincsenek kétségeim, hogy egy nyugatbarát vezetés mellett szétkapták volna az országot. Nem véletlenül akarták beléptetni a posztszovjet országokat is a nato-ba. És ugye sokan drukkolnak mondjuk a grúz/georgiai szuverenitásért, de ha pölö a skótok belengetnek egy elszakadásos népszavazást, akkor Starmer rögtön beböfögi, hogy csak a testén keresztül. Nem kell itt romantikázni, szvsz.
Nyilvan most is vannak nem kevesen a megszallt Ukran teruleteken akik tenyleg orulnek hogy Oroszorszaghoz tartozhatnak, nem vitatom. Bar az oldoklesnek mar kevesebben orulnek. Az orosz tamogatas sorrendisegevel azonban nem ertunk egyet. Oroszorszag ugyanezt a receptek koveti az osszes, a befolyasi szferajanak tartott teruleten; mindenhol (Gruzia, Csecsenfold, stb.) penzelt es tamogatott ilyen szeparatista mozgalmakat, hogy szukseg eseten -ertsd, ha tavolodni probalna, elszakadni az erdekszferatol- kivalo hivatkozasi alapot nyujtsanak a beavatkozasra.
Hallod egybe biztos vagyok. Ukrajna nem naci es antiszemita ország, ez biztos...!! Amit a Z szorgos hangya és a közeli hites köre művel, fent, ebben háborús helyzetben, és az Ukrán nép meg még se nyikkan... Svajciak már elokaptak volna az otthoni gepkarabélyt, a Franciák meg trikolor alatt kiegyenesitett kaszával antiszemita módon forradalmarkodtak volna, zavartak volna el a vezetőket, hasonló szituban. De a szegény Ukrán nép nem!! Nagy turelmuk van! Ezeknek a hátán fát is lehet vágni, nagy turokepessegu, kivételes emberek... Komolyan mondom....
Nem kell!!! Donbaszi szakadár felkelok, és banyamunkások már akkor elő vették a második világháborús fegyvereket, meg amit még tudtak hirtelen szerezni, mikor még Putyin meg mint a szaró galamb totyogot, hogy mit csináljon, Merkelel, meg az akkori Francia elnök meg nagyban hulyitette és etette, hogy el lesz minden rendezve, ne avatkozzon be. Aztán később mikor rájott, hogy idohuzas megy akkor elkezdte szállingózik az anyaorszag bol gyengéden a fegyverek az AK 47 esek meg pár száz zöld emberke támogatásként. De előtte igen is volt törekvés Kijevtol, elegük volt a Donbaszi régióbol a megtermelt javakat Kijev feneketlen bendoje elnyelte.... Ennyike... Szóval, volt ott akarat és szándék a szeparatista, és szakadás torekvesekre és utána lett belőle ilyen parasztlazadas felé, és utána kezdett lassan folyni az orosz támogatás...... Ne hajlitsa el kérem, a történelmi sorrendet. 😉
Ezt én nagyon nehezen tudom elképzelni. A vezetőket hagyjuk, de az egyszerű ukrán katonák szerintem bőven lennének annyira tökösek, hogy ne előre lőjenek hanem hátra. Ez igencsak kontraproduktív lenne. És pont ezért értelmetlen mondjuk egész Ukrajnát elfoglalni, partizánná válna mindenki is, szvsz. A nato kapcsán meg pont ez az izgalmas része a dolognak, hogy ugyanezt megtehetik az oroszok is pölö Venezuelában. Nyilván az usa vissza akarja szerezni a területet, mondjuk itt azért Kína is nagyon ott van. Úgy viszont nagyon necces küldetés lesz, ha az oroszok is betolnak ide mindenféle izmosabb fegyvert, Kína meg adja a műholdas cuccot. Gondolom a Trump-Putyin deal egyik fejezete Venezuela lehetett, az usa nem engedheti meg magának, hogy komolyabb veszteségei legyenek.
Trump adminisztraciotol nem kapja meg már sztem az adatokat, nekik most az olcsó olaj az érdeke. Most éppen a saját dollár /gallon Trump elintezte kampányban van, Trump nak olcsó olaj kell per pillanat, nem kell az. Infláció otthonra. . Én inkább Londonra és a szolgataira tippelnek.. London city tőke akkor is kitart majd Zé és baráti csapata mellett, ha már se USA se Német, se az EU nem fog. Akkor is ha egyre több fog látszani korrupció jeghegybol nem csak a kis csúcsa, hanem az egész jeghegy....
A csecsenekkel mi a helyzet? Csak egy kemenykezu ruszki babot kellett folejuk tenni, es Ukrajnaban mar be is vetettek oket, holott elotte par evvel még az oroszokkal haboruztak. Naivitas azt hinni hogy scifi amiket irtam.
Nem hát, ez a mese kategória. Az orosz propagandát nem kell bemutatni, de ennek nulla értelme és hatékonysága lenne. Te komolyan azt hiszed, hogy a legyőzött/elfogott ukránok kezébe gépfegyvert adnak és nekiküldik őket az ukránoknak? És még te beszélsz propagandáról?
OROSZ-UKRÁN háború