"A törékeny politikai megállapodás ellenére Prigozsin – és Putyin – sorsa továbbra is nyitott. Putyin és rezsimje gyengébbnek tűnik, mint bármikor 2000-es elnökké válása óta. Ukrajna megszállására vonatkozó döntése komoly stratégiai hibának bizonyult – pályafutása legnagyobb baklövésének, amely előbb-utóbb kikényszerítheti őt a hatalomból. Prigozsin lázadása súlyos gyengeségeket tárt fel a Kremlben, az orosz elhárításban és a védelmi minisztériumban. A Cár tegnap este kétségbeesettnek és gyengének tűnt, aki reggel még bejelenti egy áruló szigorú büntetését, majd este mindezt visszaszívja és elengedi az elkövetőt. Félelme nem volt alaptalan, hiszen a lehetséges vérontás kilátásával az ország hirtelen a katasztrófa szélére került. . A HAZAI REZSIM TEGNAPI HALLGATÁSA FÜLSIKETÍTŐ VOLT. Mindenki számára világossá válhatott az az iszonyatos geopolitikai baklövés, amelyet Orbán elkövetett azzal, hogy hazánk sorsát hozzákötötte egy rogyadozó, autokrata, versenyképtelen, korrupt és kiöregedett rezsimhez. Ha a Cár és rezsimje bukik, annak óhatatlanul súlyos következményei lesznek a kollaboráns NER további sorsára." https://www.facebook.com/kancz.geopolitika/posts/pfbid02GwRErBdzGkjnD15FoxSJECrFpLgk1VtwNZJA6xYPdwSgbU7zMbkFiSPDpydHDQ1Hl
A tegnapi nappal Vlagyimir Putyin nimbusza végleg szétfoszlott. Ukrajnában is töketlen az orosz hadsereg, de a saját hazájukban sem tudnak rendet teremteni. Ki fogja ezután komolyan venni Oroszországban, vagy bárhol a világon?
Nem. Eddig sem tudtam, ugyanazokat az információkat és dezinformációkat látom és hallom, amikhez mások is hozzáférhetnek. Az biztos, hogy az ukrán frontról eltűnt egy hatékony zsoldoshadsereg.
Prigozhin: The day Wagner chief went rogue in 96 seconds https://www.bbc.com/news/av/world-europe-66007609 Troops from Russia's Wagner mercenary group have reportedly started leaving the city of Rostov-on-Don, less than 24 hours after attempting a rebellion. ... A lélegzetelállítóan gyors események összefoglalója a BBC-n. Nem tudom, mi lesz a zendülés hatása, de hamar vége (közepe) lett.
"A magyarok már jobban szeretik Putyint, mint az oroszok." - sajnos azt kell mondani magyarként a magyarokról, hogy viktor a nemzetből egy tudathasadásos hibbantat tudott csinálni.
Akkora hülyeséget írtál a mai napról (a nyugat a nap vesztese és Oroszország megingathatatlan), hogy még a Holdról is látszik. Ezt még a legelvakultabb ukrángyűlölőnek is látnia kellene, de nem is tudom ..., a gyűlölet, az eszetlenség és a morálhiány idevezet, hogy ekkora baromságok hangzanak el némelyikőtöktől odaátról.
Komolyan mondom uki rajongóknak a 100 as szög hozzátok képest,integrált áramkör. Hogy ti hol álltatok ész osztásnál,azt felfogni nem tudom. Én is hülye vagyok,de ti, túltesztek mindenen.Nem tudom, van még lejjebb?? Ti mind oltottak vagytok? Mert másra már nem tudom fogni. Sajnálom a körülöttetek előkét,nehéz lehet nekik.
Ez a mai nap megmutatta, hogy a hadsereg mennyire nem támogatja már a háborút, nem álltak ellen a puccskisérletnek, voltak átállók is, ezek után el kell gondolkodnia Putyinnak, meddig húzhatja még ezt a háborút.
OROSZ-UKRÁN háború